controle email adress

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »
Tony Tony

Tony Tony

03/03/2015 01:20:51
Quote Anchor link
Zit hier vast. ik voer eerst een controle uit of het email adres al bestaat in mijn databank. ik zou ook willen controleren of het email adres willen valideren. naar mijn denken doe ik dat best eerst vooraleer ik kijk of het email adres al bestaat. heb op het web een scriptje gevonden om email adres te valideren, (heb het als commentaar ingevoegd), maar ik krijg dit niet goed ertussen gevlochten. iemand een tip?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

include("inc_connect_mysql.php");

if (!empty($_POST)){
    // Eerst controleren of inlognaam (= e-mailadres) al bestaat in database
    $email = $_POST["email"];
    $wachtwoord = $_POST["wachtwoord"];
    $query = "SELECT email FROM users WHERE email='" . $email . "'";
    $result = mysqli_query($conn,$query) or die ("FOUT: " . mysqli_error($conn));
    
    /*if (preg_match("/^[A-Za-z0-9._\-]+\@[A-Za-z0-9._\-]+\.[A-Za-z]{2,4}$/", "$email")
    echo "Het email adres is goed";
    else
    echo "Het email adres is fout"; */

    
    
    if (mysqli_num_rows($result) > 0) {
        // e-mailadres al aanwezig in de database, foutmelding tonen
        $tekst = "Dit e-mailadres (<b>$email</b>) bestaat al\n.
            <a href=\""
. $_SERVER["PHP_SELF"] ."\">Opnieuw registreren</a>\n";
        die($tekst);    
    }
else{
        // OK, Query opbouwen
        $query="INSERT INTO users (email, wachtwoord) ";
        $query .= "VALUES ('$email', '$wachtwoord');";
        $result = mysqli_query($conn,$query) or die ("FOUT: " . mysqli_error($conn));
        $tekst = "Bedankt voor uw aanmelding.<br>
            U kunt nu <a href=\"login.php\">inloggen</a>"
;
        die ($tekst);
    }
}

?>


<html>
<head>
<title>Registreren</title>
</head>

<body>
<h2>Registeren</h2>
Welkom, u kunt zich hier registreren. Als inlognaam wordt uw e-mailadres gebruikt.
<hr><br>
<form name="form1" method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]);?>
">
E-mailadres: <input name="email" type="text" placeholder="[email protected]"
size="30" maxlength="40"> (maximaal 40 tekens)<br><br>
Wachtwoord: <input name="wachtwoord" type="password" placeholder="paswoord"
size="10" maxlength="8"> (maximaal 8 tekens)<br><br>
<input type="submit" name="submit" value="Registeren">
<input name="reset" type="reset" value="Leegmaken">
</form>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 22:02:41
 
Ivo P

Ivo P

03/03/2015 02:12:24
Quote Anchor link
Regel 5 t/m 7 vervangen Door

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($email = filter_input (INPUT_POST,'email')) {
?>


Toevoeging op 03/03/2015 02:15:19:

Ivo P op 03/03/2015 02:12:24:


Regel 5 t/m 7 vervangen Door

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($email = filter_input (INPUT_POST,'email', FILTER_VALIDATE_EMAIL )) {
?>




Toevoeging op 03/03/2015 02:17:36:

En je vergeet je password te hashen
en een limiet van max 8 tekens in een password ???
Gewijzigd op 03/03/2015 02:13:56 door Ivo P
 
Kevin J

Kevin J

03/03/2015 06:04:31
Quote Anchor link
1 manier die ik vaak gebruik bij e-mail is de input type aanpassen dus zo:
<input type="email" name="email">
 
Ivo P

Ivo P

03/03/2015 08:54:46
Quote Anchor link
Dat is een manier om aan de invoerkant vast een filter aan te brengen.
Helaas herkennen niet alle browsers dit type input.
Daarnaast moet je ook rekening houden met data die buiten een form wordt aangeleverd, of forms die worden aangepast.

Een eindcontrole aan de php-kant zal altijd uitgevoerd moeten worden.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/03/2015 09:00:45
Quote Anchor link
Kevin Jager op 03/03/2015 06:04:31:
1 manier die ik vaak gebruik bij e-mail is de input type aanpassen dus zo:
<input type="email" name="email">


Bovenstaande geldt voor HTML5 en is een client-side validatie en kan makkelijk omzeild worden. Validatie in PHP blijft een must.
 
Tony Tony

Tony Tony

03/03/2015 10:55:52
Quote Anchor link
Bedankt iedereen voor de reactie, @ Ivo, heb de regels vervangen zoals je voorstelde, en dat lukt. Maar wat gebeurt er nu, enkel als men een input geeft in de vorm van een email adres , dan kan je verder. indien niet, springt het scriptje terug naar naar het invullen van de gegevens. Ik ga deze avond eens proberen om daar een waarschuwing naar de gebruiker toe tussen te krijgen, vb " er word een foutief email adres ingevuld, probeer het opnieuw."
mochten er hieromtrent tips zijn, zijn ze steeds welkom. Ik post het even als het al dan niet lukt.
-wat betreft hashen van het paswoord, dit komt later in de cursus aan bod.
-inderdaad wat naïef om tevreden te zijn met 8 tekens voor het paswoord.

bedankt
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/03/2015 17:21:10
Quote Anchor link
Om je op weg te helpen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php

// functie die de formuliervelden valideert en foutmeldingen aanmaakt
function validate($email)
{

    $errors = [];
    
    if(!strlen($email))
        $errors[] = 'U heeft geen email adres ingevuld.';
    else if(!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL))
        $errors[] = 'U heeft een ongeldig email adres ingevuld.';
        
    return $errors;
}


// initialisatie
$email = '';
$errors = [];

// indien het formulier verstuurd is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $email = $_POST['email'];
    
    // valideer de ingevulde gegevens
    $errors = validate($email);
    
    // als er dan geen fouten zijn stuur de gebruiker door naar een bedank pagina
    if(!count($errors))
    {

        // hier kun je nog een email versturen en/of de gegevens opslaan in de database
        
        header('Location: bedankt.html');
        exit;
    }
}

?>

<!doctype html>
<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title>een titel</title>
    </head>
    <body>
        <ul id="errors">
        <?php
            foreach($errors as $error)
            echo '<li>' . $error . '</li>';
        ?>

        </ul>
        <form action="" method="post">
            <input type="email" name="email" value="<?php echo $email; ?>" />
            <button type="submit">Verzenden</button>
        </form>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 03/03/2015 17:24:27 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.