Controleren of datum vandaag is

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steef

Steef

28/10/2008 16:21:00
Quote Anchor link
Hallo PHPhulp,

Ik ben bezig met een blog en nu wil ik graag gaan controleren of de datum wanneer het bericht gepost is, vandaag of een andere datum is. Wat ik wil lijkt een beetje hier op alleen nu is mijn vraag of dit ook makkelijker kan en het liefste in een MySQL Query.

Is dit mogelijk en zo jah, hoe dan?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:48:48
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

28/10/2008 16:22:00
 
Steef

Steef

28/10/2008 16:32:00
Quote Anchor link
Zou je daarmee nog effe iets meer kunnen uitleggen, want ik snap nu niet hoe je het daarmee moet vergelijken
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

28/10/2008 16:35:00
Quote Anchor link
SELECT bericht FROM berichten WHERE datum < CURDATE()

iets in die richting? Geen werkende query hoor, maar dat lijkt me een mogelijke opzet.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

28/10/2008 16:36:00
Quote Anchor link
hoe sla je je datum op in de database?
als datatype DATETIME?
 
Steef

Steef

28/10/2008 16:37:00
Quote Anchor link
@Erik ja als datatype DATETIME en ik zet het in de database met NOW()
@Nils, ik weet wel hoe ik het moet selecteren maar niet hoe ik het moet echo'en dan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steef
 
--

--

28/10/2008 16:37:00
Quote Anchor link
Nils schreef op 28.10.2008 16:35:
SELECT bericht FROM berichten WHERE datum < CURDATE()

iets in die richting? Geen werkende query hoor, maar dat lijkt me een mogelijke opzet.
Wat de TS wil heeft niets met dit voorbeeld te maken. Lees ook vooral even dat topic op tweakers.net.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

28/10/2008 16:39:00
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp wil je als een bericht vandaag gepost is 'Vandaag' weergeven en anders gewoon de datum? Dat kun je inderdaad prima in een query bepalen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT
  CASE WHEN
    DATE(datumtijdveld) = CURRENT_DATE
  THEN
    'Vandaag'
  ELSE
    DATE_FORMAT(datumtijdveld, '%d-%m-%Y')
  END AS display_date
FROM
  tabel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Steef

Steef

28/10/2008 16:53:00
Quote Anchor link
@Blanche, je bent geweldig! Het werkt en gelijk weer iets bijgeleerd met MySQL. Ik wist niet eens dat je dat soort SQL kon gebruiken...

Bedankt in ieder geval!
 
PHP erik

PHP erik

28/10/2008 17:00:00
Quote Anchor link
Ik wil wel de kanttekening plaatsen dat je dit soort dingen niet met query's zou moeten doen omdat de database bedoeld is voor data en niet voor presentatie van je data. In een kleine applicatie zonder specifieke architectuur waar je in je eentje aan werkt is dit allemaal wel te overzien, maar als je met meerdere mensen gaat werken of je gaat een architectuur (zoals Model View Controller) gebruiken dan is deze manier echt 'verboden'.

Dit soort dingen zou je in je templates (bijv. met Smarty) moeten doen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.