controleren of een map leeg is of niet...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

M B

M B

08/04/2006 22:38:00
Quote Anchor link
hi php'ers,

hoe kan ik controleren of een map vol of leeg is?

heb op php.net al wat rond zitten zoeken en daar kan ik het niet vinden :(

Groetjes,

Michel
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:26:06
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

08/04/2006 22:39:00
Quote Anchor link
iets met:

empty

denk ik maar iets met folders doen ben ik nog niet zo goed in...

GR. mebus!
 
Eris -

Eris -

08/04/2006 22:41:00
Quote Anchor link
Via readdir directory in lezen en dan kijken of er ook nog andere bestanden dan (mappen) .. en . instaan..
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

08/04/2006 22:53:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
$directories
    = array();
$bestanden        = array();
$map            = 'mapnaam';

if(@$dir = opendir($map))
{

    while (false !== ($file = readdir($dir)))
    {

        if ($file != "." && $file != "..")
        {

            if(is_file($map.$file))
            {

                $bestanden[] = $file;
            }

                    
            if(is_dir($map.$file))
            {

                $directories[] = $file;
            }
        }
    }

    closedir($dir);
}
else{
    echo 'Sorry, deze directory kan ik niet openen!';
    exit;
}

?>


Dan heb je 2 arrays met daarin mappen of bestanden. Maarja, er zijn duizenden andere oplossingen te verzinnen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.