Controleren of er een bedrag is ingevoerd.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dave schaafsma

dave schaafsma

03/03/2012 12:17:33
Quote Anchor link
Beste leden van phphulp,

Ik ben bezig met een scriptje nou wil ik aleen nog weten hoe controleert hij of er wel een bedrag is ingevoerd , zoniet een bericht.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?

$page
= 'flip-a-coin';
#Goeie taal erbij laden voor de page
include_once('language/language-pages.php');

#Word er op de doen knop gedrukt?
if(!empty($_POST['bedrag'])){
  #is er wel een bedrag ingevoerd?
  if(!preg_match('/[A-Za-z_]+$/',$_POST['bedrag'])){
    #Random getal nemen  
    $getal = rand(1,99);
    #eventuele punt vervangen in komma
    $bedrag = highamount($_POST['bedrag']);
    
    if($bedrag > $gebruiker['silver'])
      $bericht = '<div class="red">'.$txt['alert_too_less_silver'].'</div>';
    elseif($bedrag < 1) #Kijken als het ingevoerde bedrag wel meer dan 0 is
      $bericht = '<div class="red">'.$txt['alert_amount_unknown'].'</div>';
    elseif(!is_numeric($bedrag)) #is het getal wel numeriek?
      $bericht = '<div class="red">'.$txt['alert_amount_unknown'].'</div>';
    elseif($getal < 30){  #Is het getal oneven
      $bericht = '<div class="green">'.$txt['success_win'].' <img src="images/icons/silver.png" title="Silver" /> '.$bedrag.'!</div>';
       mysql_query("UPDATE `gebruikers` SET `silver`=`silver`+'".$_POST['bedrag']."' WHERE `user_id`='".$_SESSION['id']."'");
     }

    else{ #Is het getal even
      $bericht = '<div class="red">'.$txt['success_lose'].' <img src="images/icons/silver.png" title="Silver" /> '.$bedrag.'!</div>';
       mysql_query("UPDATE `gebruikers` SET `silver`=`silver`-'".$_POST['bedrag']."' WHERE `user_id`='".$_SESSION['id']."'");
     }
  }

  else #Is er geen bedrag ingevoerd
    $bericht = '<div class="red">'.$txt['alert_no_amount'].'</div>';
}

?>

<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="javascripts/numeriek.js"></script>
 <? if($bericht) echo $bericht; ?>
<center>
  <table width="56%" border="0">
  <tr>
    <td><center><p><?php echo $txt['title_text']; ?></p></center>
    </td>
  </tr>
  <tr>
    <td><center>
      <table width="230" border="0">
        <form method="post" action="?page=flip-a-coin">
          <tr>                
            <td width="33"><img src="images/icons/silver.png" title="Silver" /> </td>
             <td width="144"><input type="text" class="text_long" value="10" name="bedrag" onKeyPress="onlyNumeric(arguments[0])"></td>
             <td width="45"><input type="submit" value="<?php echo $txt['button']; ?>" name="doen" class="button_mini"></td>
           </tr>
        </form>
      </table></center>
    </td>
    </tr>
  </table>  
</center>


Toevoeging op 03/03/2012 12:24:38:

Wat is het beste om dit uit te voeren met een query of ?
Gewijzigd op 03/03/2012 15:32:56 door Niels K
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:34:33
 
Gerhard l

gerhard l

03/03/2012 12:29:26
Quote Anchor link
Beetje onzin of niet?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
#Word er op de doen knop gedrukt?
if(!empty($_POST['bedrag'])){


Eerst kijken of er gepost is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){


Dan kijken of er op de goede knop is gedrukt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(isset($_POST['doen'])){ //zo heet jou submit knop..


Dan kijken of er een bedrag is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(isset($_POST['bedrag'])){
Gewijzigd op 03/03/2012 12:40:45 door gerhard l
 
Wouter J

Wouter J

03/03/2012 12:31:15
Quote Anchor link
Gerhard, kijken of er een een bedrag is moet je met isset doen, niet met zo'n viese if waarin geen 1 operator of function staat.
 
Dave schaafsma

dave schaafsma

03/03/2012 12:36:41
Quote Anchor link
Het maakt mij niet uit of het onzin is of niet ik moet weten hoe ik , controleer of er wel geld op het account staat .
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/03/2012 14:04:59
Quote Anchor link
Dave schaafsma op 03/03/2012 12:36:41:
Het maakt mij niet uit of het onzin is of niet ik moet weten hoe ik , controleer of er wel geld op het account staat .


Als het je niet uit maakt, waarom zou ik dan moeite gaan doen om je te helpen?
 
Dave schaafsma

dave schaafsma

03/03/2012 14:23:04
Quote Anchor link
Gefeliciteerd man je maakte de domste opmerking ooit, je MAG mij helpen maar het hoeft niet . Wil je me niet helpen move die dike reet van je en ga niet offtopic posten in mijn help forum. Ik zoek nogmaals niet om antwoorden zoals dit kan beter dat kan beter. Idefix je reageert echt wek.
Gewijzigd op 03/03/2012 14:27:52 door dave schaafsma
 
Niels K

Niels K

03/03/2012 15:19:18
Quote Anchor link
Beste Obelix en Dave,

Zo gaan we hier niet met elkaar om. Probeer in elke situatie netjes te blijven reageren, ook wanneer een bepaalde reactie niet naar de zin is.

In het vervolg van dit topic graag respectvol met elkaar omgaan, anders ben ik genoodzaakt dit topic te sluiten wat natuurlijk erg jammer zou zijn.

Dankjewel voor jullie begrip, en ieder een fijn weekeind.

Niels Kieviet
 
Dave schaafsma

dave schaafsma

03/03/2012 15:41:15
Quote Anchor link
Ja sluit dit topic maar heb het zelf al uit kunnen vinden :) !
 
Niels K

Niels K

03/03/2012 15:43:23
Quote Anchor link
Beste Dave,

Het sluiten van een topic doen wij alleen maar wanneer er berichten worden geplaatst die in strijd zijn met de algemene voorwaarden / regels van dit forum.

Fijn dat je de uitkomst hebt gevonden.

Niels
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/03/2012 15:44:25
Quote Anchor link
Misschien is het nog netjes om de oplossing dan ook even te posten, zodat anderen er misschien nog wat aan hebben?!
 
Dave schaafsma

dave schaafsma

05/03/2012 01:36:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
elseif($silver < $_POST['bedrag'])
      $bericht = ' <div class="red">'.$txt['u heeft niet zoveel geld']. '</div>';



Dit stukje er aan toevoegen :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.