Controleren of er een &/? gebruikt wordt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sneeuwvlok

Sneeuwvlok

27/06/2007 23:17:00
Quote Anchor link
Haai, ik ben bezig met een aparte pagina die van de pagina een printbare versie maakt (Bijna css-loos) hiervoor heb ik een link die op elke pagina geinclude wordt genaamd:

</a> <a href='".$page_url . "?function=print' > <img border='0' title='print ofzo' src='img/printer.gif' /> Print </a>

($page_url is gewoon de url van de huidige pagina), zoals jullie zien zorg ik er gewoon voor dat daarachter ?function=print staat waardoor hij een css-loze pagina laat zien en de url zoiets wordt:
http://host.com/2.php?function=print
Tot zover werkt het, echter lukt het niet meer als de pagina waarop ik mij op dit moment bevindt
http://host.com/2.php?Var=5&Orderby=Omschrijving&Order_type=ASC
als ik die pagina wil uitprinten krijg ik dus
http://host.com/2.php?Var=5&Orderby=Omschrijving&Order_type=ASC?funtion=print
dat werkt dus niet aangezien die '?' in dit geval vervangen zou moeten worden door een '&'.
Hoe kan ik dit het beste doen? ik ben al de hele avond aan het zoeken, echter zonder succes
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 01:56:36
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/06/2007 23:24:00
Quote Anchor link
Gebruik de functie strstr() om te kijken of ? al in de url voorkomt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(strstr($_SERVER['REQUEST_URI'], '?'))
{

    // gebruik &
}
else
{
    // gebruik ?
}
?>

Zoiets zal het worden. Niet getest, maar je kunt het zelf vast wel even proberen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Sneeuwvlok

Sneeuwvlok

27/06/2007 23:28:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 27.06.2007 23:24:
Gebruik de functie strstr() om te kijken of ? al in de url voorkomt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(strstr($_SERVER['REQUEST_URI'], '?'))
{

    // gebruik &
}
else
{
    // gebruik ?
}
?>

Zoiets zal het worden. Niet getest, maar je kunt het zelf vast wel even proberen.


Tuurlijk!... domdomdom, ik heb er gewoon niet aan gedacht om die functie voor url te gebruiken
 
PHP Newbie

PHP Newbie

28/06/2007 00:16:00
Quote Anchor link
Je kunt ook gewoon een css style sheet maken wat automatisch gebruikt wordt als er geprint wordt..

Ik ga even zoeken voor je.

Edit:

Gevonden,

Als je dit in je head zet:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="print.css" media="print">

Dan wordt print.css automatisch gebruikt wanneer een gebruiker de pagina afdrukt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.