controleren of ingelogde op zijn profiel pagina is

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer met testervaring

Java developer met testervaring Functieomschrijving "De drempel tussen de burger en de Belastingdienst zo laag mogelijk houden: dat is de belangrijke taak van ons team. Dit doen we door het burgerportaal Mijn Belastingdienst continu te verbeteren." René, Java-specialist bij de Belastingdienst. De keten Interactie is een samenwerkingsverband van alle dienstonderdelen binnen de Belastingdienst. Samen zorgen we dat het contact met burgers en bedrijven goed kan plaatsvinden. Onze belangrijkste opgave? Zoveel mogelijk digitaliseren. Dat doen we binnen het onderdeel Informatievoorzieningen (IV), de ICT-organisatie van de Belastingdienst. Denk bij de producten die IV-Interactie ontwikkelt en onderhoudt aan portalen, formulieren en authenticatie- en

Bekijk vacature »

Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

15/05/2013 09:06:30
Quote Anchor link
best mensen,

ik heb 2 soorten variablen van username.

ik heb de $get_userdata['username'] dit is de gebruikersnaam van diegene die is ingelogd.

en ik heb de $_GET['username'] dat is de gebruikersnaam van de persoon op wiens profiel je bent.

bv user_profile?username=Tommeketest

als ik de ingelogde ben en ik bekijk mijn eigen profiel moet ik een aantal extra dingetjes hebben zoals; verwijderen van berichten etc... ik gebruik nu volgende code en die werkt eigenlijk niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($get_userdata == $_GET['username']){ $delete = "verwijder" ;} ?>
bv

dan echo ik verder op de page $delete aleen zichtbaar voor diegene wiens profiel hem toebehoord.

ik zou natuurlijk een extra pagina kunnen maken die enkel voor de ingelogde bestemd is. maar het moet on the fly kunnen. iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/10/2021 01:44:21
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

15/05/2013 09:17:44
Quote Anchor link
if($get_userdata == $_GET['username'])

In $get_userdata mis je de index. Dus: $get_userdata['username']

Offtopic:

MultiSess zeker? ;-)
Gewijzigd op 15/05/2013 09:18:49 door - Ariën -
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

15/05/2013 09:34:14
Quote Anchor link
ja klopt multisess :P

en indd thx dat ik dat zelf nie gezien heb :P

Toevoeging op 15/05/2013 11:32:05:

even volgende vraag hier

ik wil dus als de ingelogde op eigen profiel kijkt dit ziet

<a href='delete?id=". $row['id'] ."'>verwijderen</a>

dus ik maak variable aan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $delete = " <a href='test?id=". $row['id'] ."'>verwijderen</a>" ; ?>


en ik plaats variable hier

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php while($row = mysql_fetch_array($user_shouts)) {
              echo "<div class='profile_shoutbox595'>";
              echo "<div class='profile_shout_minipic'><img id='fotoprev' src='profielfotos/".$user_details['profielfoto']."' width='60' height='60'/></div>";
              echo "<div class='profile_shouttext_xl'><span style='color: #000; font-weight: bold;'>" . $row['username'] . "</span> <span style='color: #09F'>@" . $row['vakgebied'] . "</span><span style='float:right; color:#ccc'>" . $row['datum'] . "</span><br />" . $row['shouts'] . "</div>";
              echo "<br /><br /><div class='profile_shout_options'>". $delete ."</div>";
              echo "</div>" ;    }
          ?>


maar ik zie wel de link maar met geen id nummer
ik kan alles er rechtstreeks inzetten maar dan werkt men script niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($get_userdata['username'] == $_GET['username']){ $delete = " <a href='test?id=". $row['id'] ."'>verwijderen</a>" ; } ?>
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

15/05/2013 15:55:21
Quote Anchor link
$row['id'] is alleen beschikbaar binnen je while.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/05/2013 15:58:22
Quote Anchor link
- Aar - op 15/05/2013 15:55:21:
$row['id'] is alleen beschikbaar binnen je while.


Niet helemaal waar.
De laatst gevulde zal ook na de while() bestaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.