controleren of twee velden hetzelfde zijn

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert Jansen

Robert Jansen

11/05/2016 20:15:20
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met JS. De bedoeling is dat bij de twee input velden dezelfde waardes komen voordat dit opgeslagen wordt in de database.
Maar het valideren werkt niet. Ik krijg geen rode tekst onder de input van: wachtwoord komt niet overeen.
Kan iemand mij helpen?

alvast bedankt.

mijn code is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<script>
    function validat(e) {
        if(e.wachtwoord.value != e.wachtwoord_herhaal.value) {
            document.getElementById("wachtwoordHerhaalmsg").style.display=""
            return false;
        }
        return true;
    }
    </script>

<form action="nieuw_lid.php" method="POST" onsubmit="validat(event)">
Wachtwoord:<br />
  <input type="password" id="wachtwoord" name="wachtwoord">
  <div id="wachtwoordmsg" style="color:Red;display:none">Geef een wachtwoord op</div>
  <br />
  Voer wachtwoord nogmaals in:<br />
  <input type="password" id="wachtwoord_herhaal" name="wachtwoord_herhaal">
  <div id="wachtwoordHerhaalmsg" style="color:Red;display:none">Wachtwoord komt niet overeen</div>
<input name="submin" type="submit" id="form" value="Aanmelden">
</form>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:55:17
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/05/2016 20:35:16
Quote Anchor link
Als "e(vent)" al zo werkt, dan is dit een event, geen form object.

En als je validat(event) nu eens verandert in validat(this). Dan bevat "e(vent)" wel een form object en zou het logischer zijn dat je via dat ding refereert aan de bijbehorende velden van dat formulier. Al zou de naamgeving voor die parameter dan misleidend zijn omdat het een form object betreft en geen event.
Gewijzigd op 11/05/2016 20:35:38 door Thomas van den Heuvel
 
- SanThe -

- SanThe -

11/05/2016 20:44:23
Quote Anchor link
Ik weet niet of dat kan met event.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<script>
    function validat() {
        if(document.getElementById('wachtwoord').value != document.getElementById('wachtwoord_herhaal').value) {
            document.getElementById("wachtwoordHerhaalmsg").style.display="block";
            return false;
        }
        return true;
    }
    </script>

<form action="nieuw_lid.php" method="POST" onsubmit="validat()">
Wachtwoord:<br />
  <input type="password" id="wachtwoord" name="wachtwoord">
  <div id="wachtwoordmsg" style="color:Red;display:none">Geef een wachtwoord op</div>
  <br />
  Voer wachtwoord nogmaals in:<br />
  <input type="password" id="wachtwoord_herhaal" name="wachtwoord_herhaal">
  <div id="wachtwoordHerhaalmsg" style="color:Red;display:none">Wachtwoord komt niet overeen</div>
<input name="submin" type="submit" id="form" value="Aanmelden">
</form>
 
Robert Jansen

Robert Jansen

11/05/2016 21:03:13
Quote Anchor link
het werkt, bedankt voor info
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.