controlle op 24 format input

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John van der Linden

John van der Linden

30/07/2010 08:16:24
Quote Anchor link
Hoi,

Is het mogelijk om met php te controleren op een juiste 24 uurs format ?

Ik heb een formulier waarin gebruikers tijden in moeten verantwoorden,
zoals bv 16:00 tot 19:00.

Is er een mogelijkheid met php om te controleren dat de waardes juist zijn ?

dus va 00:00 t/m 24:00.. invoeren van 68:00 is dus fout..hmm...waarschijnlijk leent java hier zic beter voor....

Iemand toevallig bekend mee of suggesties ?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:40:51
 
L B

L B

30/07/2010 08:56:52
Quote Anchor link
Een select box maken met ieder half uur? En anders moet je die tijd exploden en kijken ofdat het tussen 0 en 24 zit.
 
Johan Dam

Johan Dam

30/07/2010 09:15:55
Quote Anchor link
Ik gok even dat je een input type text veld gebruikt, dan zou onderstaand voorbeeld je flink op weg moeten kunnen helpen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$error
= '';

$data = explode(":", $_POST['input_veld']);
$uren = $data[0];
$minuten = $data[1];

if(!ctype_digit($uren) || $uren > 24){
    $error .= "Foute uren! ";
}


if(!ctype_digit($minuten) || $minuten > 60){
    $error .= "Foute minuten!";
}


if($error){
    echo $error;
}
else {
    $tijd = $uren . ":" . $minuten;
    // sla tijd op
}
?>
 
- Mark -

- Mark -

30/07/2010 10:23:23
Quote Anchor link
Als je alleen op uren wilt controleren kun je onderstaande gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

    function time_check($time){
    
        return (in_array(str_replace(':', '', $time), range(0000, 2400, 100))) ? true : false ;
    }


?>
 
John van der Linden

John van der Linden

31/07/2010 09:15:29
Quote Anchor link
bedankt voor reacties, ga ermee puzzelen !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.