Converteer value naar iets anders...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steven Derudder

Steven Derudder

08/02/2011 10:13:29
Quote Anchor link
Ik heb een formulier waar ze de dag, maand en jaar moeten aanklikken adhv:

<select name="month">
<option value="00">Jan.</option>
<option value="01">Feb.</option>
<option value="02">Maart</option>
<option value="03">April</option>
<option value="04">Mei</option>
<option value="05">Juni</option>
<option value="06">Juli</option>
<option value="07">Aug.</option>
<option value="08">Sep.</option>
<option value="09">Okt.</option>
<option value="10">Nov.</option>
<option value="11">Dec.</option>
</select>

Nu, als ik het formulier per e-mail binnenkrijg staat er:

Maand: 00

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik per e-mail niet "maand: 00" zie maar "maand: januari"?

ps: ik kan/mag de value niet wijzigen, dus gelieve dit niet voor te stellen :)

Iemand een ideetje?

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 08/02/2011 10:14:06 door Steven Derudder
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:14:50
 

08/02/2011 10:15:58
 
Steven Derudder

Steven Derudder

08/02/2011 10:41:53
Quote Anchor link
Dit zocht ik, enkel vind ik het niet om de value te "converteren" naar januari :(. Kan je een vb.'tje geven :)?
 
- Mark -

- Mark -

08/02/2011 10:46:14
Quote Anchor link
Eerste voorbeeld op die pagina is wat je zoekt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$arr
= array("foo" => "bar", 12 => true);

echo $arr["foo"]; // bar
echo $arr[12];    // 1
?>
 
Steven Derudder

Steven Derudder

08/02/2011 11:31:48
Quote Anchor link
Pff, ik zit hier echt scheel te kijken om die code. Het lukt mij maar niet :(.

Kan je bovenstaand vb'tje aanpassen naar mijn code? Dit zou super zijn!
 
- Mark -

- Mark -

08/02/2011 11:34:10
Quote Anchor link
Je moet wel nog controleren of $_POST['month'] wel bestaat en een geldige waarde bevat.

De array kun je zelf wel verder aanvullen gok ik.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

    $id_to_month
= array(
                        
                         '00' => 'Jan.',
                         '01' => 'Feb.'
                        
                         );
    
    
    $month = $id_to_month[$_POST['month']];

?>


EDIT: Enkele quotes vergeten bij de ID's "sleutels"
Gewijzigd op 08/02/2011 11:53:13 door - Mark -
 
Steven Derudder

Steven Derudder

08/02/2011 11:34:46
Quote Anchor link
Super Mark, wij danken u van harte ! :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2011 11:35:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$months
= array('00' => 'januari', '01' => 'februari');
echo $months[$value];
?>


$value is het getal dat je terugkrijgt uit het formulier, bijvoorbeeld 00.
De overige maanden moet je nog even toevoegen.


Toevoeging op 08/02/2011 11:36:31:

Mark was me voor :)
 
Marco Bos

Marco Bos

08/02/2011 11:42:44
Quote Anchor link
Waarom gewoon niet de value veranderen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<select name="month">
<option value="Jan">Jan.</option>
<option value="Feb">Feb.</option>
<option value="Maart">Maart</option>
<option value="April">April</option>
<option value="Mei">Mei</option>
<option value="Juni">Juni</option>
<option value="Juli">Juli</option>
<option value="Aug">Aug.</option>
<option value="Sep">Sep.</option>
<option value="Okt">Okt.</option>
<option value="Nov">Nov.</option>
<option value="Dec">Dec.</option>
</select>


Dat lijkt mij wat makkelijker
 
Steven Derudder

Steven Derudder

08/02/2011 12:16:34
Quote Anchor link
Ik geraak er nog niet. Ik leg het eventjes uit.

Ik heb een 1ste pagina waar ze dus datum, maand en jaar moeten selecteren. Daarna klikken ze op verzenden en komen ze op een 2de pagina terecht. Op de 2de pagina vraag ik de gegevens die ze op pag. 1 ingevuld hebben op via:

<input type='hidden' name='Aankomstmaand' value='
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['month_a'];?>
'>

Op de 2de pagina vullen ze dus meer informatie in. Klikken ze dan op versturen stuur hij de data door via een cgi (formmail.pl) door naar mijn e-mail adres.

Dit werkt allemaal perfect maar in mijn e-mail krijg ik dus aankomstmaand: 00 ipv januari.

Waar kan ik dus best het bovenstaand script plaatsen om bv. de maand 00 te laten wijzigen naar januari?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2011 12:19:29
Quote Anchor link
Marco Bos op 08/02/2011 11:42:44:
Waarom gewoon niet de value veranderen?


Steven Derudder op 08/02/2011 10:13:29:
ps: ik kan/mag de value niet wijzigen, dus gelieve dit niet voor te stellen :)
 
- Mark -

- Mark -

08/02/2011 12:20:59
Quote Anchor link
@Steven Heb je mijn EDIT nog gezien? Ik was een paar enkele quotes vergeten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2011 12:21:28
Quote Anchor link
Bovenaan op pagina 2:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$months
= array('00' => 'januari', '01' => 'februari');
$_POST['month_a'] = $months[$_POST['month_a']];
?>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/02/2011 12:21:28
Quote Anchor link
'month_a' ???

In je formulier zet je
name="month"

Dat moet overeenkomen.

Ofwel twee keer 'month_a' ofwel twee keer 'month'
 
Steven Derudder

Steven Derudder

08/02/2011 12:31:26
Quote Anchor link
Okay! Super, het werkt perfect, bedankt Mark en Ozzie!

@kris, sorry ik was vergeten mee te delen dat het month_a was, maar daar had ik al op gelet, thx.
 

08/02/2011 17:05:26
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/02/2011 11:35:53:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$months
= array('00' => 'januari', '01' => 'februari');
echo $months[$value];
?>


$value is het getal dat je terugkrijgt uit het formulier, bijvoorbeeld 00.
De overige maanden moet je nog even toevoegen.


Toevoeging op 08/02/2011 11:36:31:

Mark was me voor :)


Let er inderdaad wel op, in principe hoor je integers zonder quotes te schrijven, maar aangezien je 00 in je formulier hebt, wil je ook dat de key 00 is. Een integer die als 00 wordt opgegeven wordt altijd omgezet naar 0. Daarom moet je er nu dus een string van maken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2011 18:12:59
Quote Anchor link
Zoals het in het voorbeeld staat klopt het dan toch?
 

08/02/2011 19:00:26
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/02/2011 18:12:59:
Zoals het in het voorbeeld staat klopt het dan toch?


Jou manier is correct.
 
Steven Derudder

Steven Derudder

08/02/2011 19:10:24
Quote Anchor link
Yeps, het werkt inderdaad allemaal perfect! Bedankt voor jullie hulp. Echt een zeer leuk forum!! Thx mates!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.