cookie probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Christian

Christian

23/05/2004 14:41:00
Quote Anchor link
Hoi, ik zit met een probleempje. Ik wil zeg maar een script hebben dat kijkt of een cookie bestaat, en als hij bestaat dat hij hem dan verwijderd.

ik heb nu dit, maar dat werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(isset($_COOKIE['cookienaam']))
{

setcookie("cookienaam");
}

?>


Het kan zijn dat ik de cookie fout verwijder of probeer te zoeken, wil iemand me helpen?
Ik heb het ook al met

file_exists($_COOKIE['cookienaam'])

Maar dat werkt ook niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 07:10:19
 
Christian

Christian

23/05/2004 14:56:00
Quote Anchor link
Owja, is er ook een functie om zeg maar te linken, om naar een andere pagina te gaan?
 
Rick

Rick

23/05/2004 15:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(isset($_COOKIE['cookienaam']))
{

   setcookie("cookienaam",'',time()+10);
}

?>
 
Christian

Christian

23/05/2004 15:35:00
Quote Anchor link
volgens mij werkt hij nu
 
Christian

Christian

23/05/2004 15:38:00
Quote Anchor link
Ja, hij werkt, maar nu dus mijn tweede vraag, is er een fuctie die je naar een andere pagina laat gaan?
 
Mitch X

Mitch X

23/05/2004 16:20:00
Quote Anchor link
Met header() kan het.
Of je doet het gewoon met javascript :)
 
Christian

Christian

23/05/2004 16:46:00
Quote Anchor link
dus als ik header("http://www.weetikveel.nl") doe ga ik er naartoe?
 
B a s
Beheerder

B a s

23/05/2004 16:52:00
Quote Anchor link
Nee!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
header("Location: http://www.weetikveel.nl");
?>


En! Als je geen path en domein aangeeft voor je cookie, issie alleen op de pagina geldig waar je hem op zet.. maar misschien wil je dat ook alleen..

Anders!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
setcookie("koekje", time() + 10 * 86400, "/", "domein.nl");
?>
 

23/05/2004 18:03:00
Quote Anchor link
Okay, bedankt, maar waar staat dan die "/" voor, achter de time en voor "doemeiin.nl"?
 
Mitch X

Mitch X

23/05/2004 18:20:00
Quote Anchor link
Hmm moet dat koekje geen waarde hebben?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
// naam - waarde - tijdsduur - pad - domein
setcookie("koekje", "Waarde", time() + 10 * 86400, "/", "domein.nl");
?>

En zoals je ziet staat dat voor pad (of path :))
 
De VeeWee

de VeeWee

23/05/2004 18:52:00
Quote Anchor link
ik heb ook een probleem dat ik hier al eens gevraagd heb maar geen oplossing heb gekregen; kan iemand mij zeggen waarom hij hier geen cookie wil plaatsen:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
// $_POST['lastvoting'] is het id van de poll waar men op heeft gestemd


setcookie("lastpoll", $_POST['lastvoting'], time() + 90 * 86400);

// dan worden de gegevens in database gestopt en daarna
//gebruik ik dit voor terug de resultaten te laten zien en de cookie te activeren


print "<script>location.href = 'index.php'; </script>";
print "<a href='index.php'>klik hier om voort te gaan!</a>";

?>



dit gebruik ik om te zien of de cookie gezet is (is er hier misschien iets mis mee):


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// $id = $row['id'] en is dus het id van de huidige poll

if (!isset($_COOKIE['lastpoll']) || $_COOKIE['lastpoll'] != $id) {

// het poll script

} else {
print '<b>[Je hebt al gestemd!</b>]';
}

?>
Gewijzigd op 23/05/2004 18:52:00 door de VeeWee
 
Mitch X

Mitch X

23/05/2004 18:54:00
Quote Anchor link
Je kan heel simpel zien offie al geset is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo $_COOKIE['lastpoll'];
?>

Dan zie je gelijk of het werkt toch?
 
De VeeWee

de VeeWee

23/05/2004 19:00:00
Quote Anchor link
hebben ze toen ook gezegd en het is dus niet geset... ligt dit misschien aan lycos ofzo? weet nochtans zeker dat cookies niet op block staan
 
Christian

Christian

23/05/2004 19:17:00
Quote Anchor link
Hey, willen jullie a.u.b. niet vragen stellen op mijn topic, dan krijg ik steeds mail :(:(:(
 
Mitch X

Mitch X

23/05/2004 19:26:00
Quote Anchor link
Das dan pech vo0r je ;p maar topics onnodig aanmaken heeft ook geen zin ...
Hmmz ... koekjes werken wel op lycos:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?

$koekje
= setcookie("PHPhulp", "Dit is een testje!", time() + 3600*3, "/", "lycos.nl");

if($koekje)
{

    echo "<h1>" . $_COOKIE['PHPhulp'] . "</h1>";
}

else
{
    echo "<h1>ERROR: Cookie niet geset!</h1>";
}

?>

Deze code werkt daar gewoon probeer hem eens!
(Dit is mijn bewijs : http://members.lycos.nl/svdedriehoek/koekje.php)
Gewijzigd op 23/05/2004 19:26:00 door Mitch X
 
De VeeWee

de VeeWee

23/05/2004 21:07:00
Quote Anchor link
dit werkt presies wel
maar snap het niet al te goed, de cookie word in de variabele $koekje gezet (maar dan word hij toch niet uitgevoerd, of wel?)

dan zet je if($koekje)

dat betekent toch als $koekje een waarde heeft schrijf de cookie neer

dus moet $koekje al gedefinieerd zijn, en mijn cookie word enkel gezet als er gepost word dus dit zou dan ook niet kunnen, ofwel ? :s


help :p


jaja, die cookies, het is me iets :(


ps @christian, je kan je unsigne voor een mail te ontvangen :p
 
Mitch X

Mitch X

23/05/2004 21:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$koekje
= setcookie("PHPhulp", "Dit is een testje!", time() + 3600*3, "/", "lycos.nl");
?>

Dat wil gewoon zeggen: zet een cookie en sla het resultaat op in $koekje. Als het lukt is dit True en als het mislukt False (dacht ik ...)

Je gebruikt deze var gewo0n op het moment dat je je cookie wilt setten maar door deze in een var te zetten kun je nagaan of het gelukt is :)

Edit :
Quote:
maar dan word hij toch niet uitgevoerd, of wel?

Natuurlijk wel. Neem anders dit voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$sql
= "SELECT * FROM table";
$res = mysql_query($sql);
?>

Dit lukt toch ook?
Als je een functie in een var 'opslaat' wordt alleen het resultaat erin gezet.
Gewijzigd op 23/05/2004 21:16:00 door Mitch X
 
De VeeWee

de VeeWee

23/05/2004 21:25:00
Quote Anchor link
nja, nu snap ik het eigenlijk nog niet helemaal :s...

kan je misschien eens even zien of je een mogelijke fout in het script ziet waarom dit niet zou werken:

members.lycos.nl/fauvee/vrijpodium/site/poll/downpoll.php

(ps: redelijk rommelig maar was mijn eerste script...)
 
Mitch X

Mitch X

23/05/2004 21:36:00
Quote Anchor link
Op deze regel na:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$result
= mysql_query($query) or die (mysql_error());;
?>

zie ik eigenlijks niets verkeerds ...
Wel raar dat het niet werkt dan ...
Weet je zeker dat $_POST['lastvoting'] wel bestaat?
Anders zou ik het met een database proberen!
 
De VeeWee

de VeeWee

23/05/2004 21:48:00
Quote Anchor link
nja wat ik ook probeer, lukt niet, ben zeker dat lastvoting gezet is, met een tabel... heb al een tabel voor posts maar is gemaakt voor meer posts in te kunnen zetten, niet voor gebruikersgegevens op te slage en dan nog, je blijft toch niet constant hetzelfde ip-adres hebben...
 
Mitch X

Mitch X

23/05/2004 21:51:00
Quote Anchor link
Met ADSL en Kabel meestal wel.
Alleen bij de meeste inbellers is het elke keer anders.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.