Cookie / Sessie vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Geert-Jan

Geert-Jan

23/01/2008 13:52:00
Quote Anchor link
Hoi ,
Ik ben bezig met een Criminal site ik weet dat die hier niet geliefd zijn maar toch durf ik het nog te vragen ..:)
Het is trouwens geen echte criminals game mensen kunnen hun eigen criminal game aanmaken .:)
Ik ben al redelijk ver maar nu zit ik met een klein probleempje ..:P
Als ik ingelogt ben op de ene site en als ik dan naar de andere site ga dan ben ik daar ook nog ingelogt zou ik een soort beveiliging of een soort merk op de cookie en sessie zetten zodat ie niet ingelogt blijft op alle sites
Ik hoop dat iemand me kan helpen ..:)
Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:22:51
 
Stien ss

stien ss

23/01/2008 13:56:00
Quote Anchor link
Snap je vraag niet helemaal, heb je twee sites op dezelfde server draaien?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/01/2008 13:58:00
Quote Anchor link
Hoe kan het dat gebruikers op beide sites ingelogd zijn dan? Gebruik je dezelde sessievariabelen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Geert-Jan

Geert-Jan

23/01/2008 13:59:00
Quote Anchor link
Het gaat allemaal via een database :)
Maar als je nog een noob ben snap je dat mischien niet ?
Of snapte je me idee niet ?
Nja maak verders nie uit hoor :)
 
Frank -

Frank -

23/01/2008 13:59:00
Quote Anchor link
Bij mijn weten zijn zowel sessies als cookies gebonden aan het domein waar ze zijn aangemaakt. Andere sites kunnen dan geen gebruik maken van het cookie.
 
Stien ss

stien ss

23/01/2008 14:04:00
Quote Anchor link
@Geert-jan: aantal posts zegt niets over mijn vorderingen in php.

Je kan in je database toch gewoon een kolom erbij maken voor de site?
En daarmee selecteren.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stien ss
 
Geert-Jan

Geert-Jan

23/01/2008 18:00:00
Quote Anchor link
stien schreef op 23.01.2008 14:04:
@Geert-jan: aantal posts zegt niets over mijn vorderingen in php.

Je kan in je database toch gewoon een kolom erbij maken voor de site?
En daarmee selecteren.

Maar was dat mijn vraag dan ?
Ik heb het over cookies en sessies en dan kom jij met databases ..:P
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/01/2008 18:20:00
Quote Anchor link
Geert-Jan schreef op 23.01.2008 13:59:
Het gaat allemaal via een database :)
Volgens mij begon jij over databases hoor?!

Maar goed, probeer je vraag nu eens duidelijk te stellen. Mij is in ieder geval nog steeds niet duidelijk wat nu eigenlijk je probleem is en hoe je systeem dan in elkaar zit...
 
Geert-Jan

Geert-Jan

23/01/2008 18:22:00
Quote Anchor link
Daar bedoelde ik mee dat ik alle info titel en inhoud allemaal uit de database opvraag ..
Nou mijn vraag is of ik op een cookie een soort id erin kan branden zodat ie op een andere site gewoon uitgelogt blijf ..:P
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/01/2008 18:26:00
Quote Anchor link
Begin eens bij de basis: hoe is het mogelijk dat je op beide sites ingelogd raakt?

Zoals Frank al zegt zijn sessies en cookies alleen beschikbaar op het domein waar ze aangemaakt zijn. Ik neem dus aan dat de sites zich op hetzelfde domein bevinden? Wellicht in een submap?

Als je vervolgens sessievariabelen gebruikt voor je loginscript, zorg dan dat je voor de verschillende sites verschillende variabelen gebruikt!
 
Geert-Jan

Geert-Jan

23/01/2008 18:30:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 23.01.2008 18:26:
Begin eens bij de basis: hoe is het mogelijk dat je op beide sites ingelogd raakt?

Zoals Frank al zegt zijn sessies en cookies alleen beschikbaar op het domein waar ze aangemaakt zijn. Ik neem dus aan dat de sites zich op hetzelfde domein bevinden? Wellicht in een submap?

Als je vervolgens sessievariabelen gebruikt voor je loginscript, zorg dan dat je voor de verschillende sites verschillende variabelen gebruikt!

Ja maar het is laat maar zeggen een site waar mensen een criminal site kunnen aanmaken ..
Ik gebruik .htaccess
En nu heb ik dus dit probleem vandaar dat ze dezelfde sessie naam hebben .
Maar is het ook mogelijk om dit met de sessie te doen :
sessienaam$id
Volgens mij werkt het niet of doe ik iets verkeerd ..:P
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/01/2008 18:35:00
Quote Anchor link
Je geeft nog nergens een reden waarom je sessievariabelen gelijk moeten zijn...

Staat er in $id een uniek id van elke gebruiker? Dan zou je het toch gewoon als volgt kunnen aanpakken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SESSION
[$id]['logged_in']
?>

In de array $_SESSION[$id] heb je dan vervolgens alle sessievariabelen die bij die site horen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Sander

Sander

23/01/2008 18:37:00
Quote Anchor link
je kan altijd de volgende code gebruiken:

session_unregister() of sessie_destroy() :s

Met dit worden je sessie resultaten blijkbaar niet meer doorgegeven naar verdere pagina's en dan denk ik ook dus sites, al begrijp ik net zo min wat je met die verschillende sites bedoeld ...
als het om cookies draait gwn een lege cookie aanmaken denk ik zou het moeten fixen als je verder gaat :
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sander
 
Geert-Jan

Geert-Jan

23/01/2008 20:43:00
Quote Anchor link
Sander schreef op 23.01.2008 18:37:
al begrijp ik net zo min wat je met die verschillende sites bedoeld ...

Kan je niet lezen aan het begin van me bericht ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/01/2008 20:47:00
Quote Anchor link
@Geert-Jan: je hebt nog nergens uitgelegd hoe je die sites dan ergens onderbrengt. Wel dat mensen hun eigen site aan kunnen maken, maar krijgen ze dan een eigen domein, een subdomein van je hoofddomein of een submap van je hoofddomein? Dat is ook mij nog steeds niet duidelijk, maar gezien je probleem gok ik het laatste.

En heeft de oplossing die ik aandroeg geholpen?
 
- -

- -

23/01/2008 20:56:00
Quote Anchor link
Gewoon voor elke criminal een eigen session-stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// voor criminal 1
$_SESSION[1]['user'] = 17;
$_SESSION[1]['style'] = 'red';

// voor criminal 9
$_SESSION[9]['user'] = 0;
$_SESSION[9]['style'] = 'pink';
?>
 
Frank -

Frank -

23/01/2008 21:14:00
Quote Anchor link
Sander schreef op 23.01.2008 18:37:

je kan altijd de volgende code gebruiken:

session_unregister() ...
En dan uit de PHP-handleiding:
Quote:
If you are using $_SESSION (or $HTTP_SESSION_VARS), do not use session_register(), session_is_registered() and session_unregister().

En aangezien $_SESSION de enige juiste manier is om met sessies te werken, slaat de opmerking van Sander dus nergens op. Niet meer gebruiken dus, PHP versie 3 is dood en begraven.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.