Cookie waarschuwing maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Koen Hollander

Koen Hollander

27/11/2012 20:00:29
Quote Anchor link
Hallo PHPhulp,

Ik heb gisteren mijn eerste echte klant te pakken die een website wilt. Ik ben al een heel eind. Ik heb nu het volgende probleem:

Ik wil graag dat er een Javascript alert in het scherm verschijnt. Hij controleert aan de hand van een cookie of dat moet. De pagina stuurt echter geen alert naar hem scherm. Wie weet wat ik dan fout doe?

Relevante code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if (!isset($_GET['cookie'])) {
setcookie("cookie", 'false');
Header ('Location: index.php?page=index&cookie='. $_COOKIE['cookie'] .'/#'); }

if ($_GET['cookie'] == false) {
?>

<script>
alert('Deze website bewaard uw gegevens via cookies. Klik op Oke om verder te gaan')
</script>
<?php
setcookie("cookie", 'true');
Header ('Location: index.php?page=index&cookie='. $_COOKIE['cookie'] .'/#'); }
?>
Gewijzigd op 27/11/2012 20:02:46 door Koen Hollander
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:49:56
 
Wouter J

Wouter J

27/11/2012 20:06:37
Quote Anchor link
Je gaat dit hopelijk niet doen via een get parameter? Kijk eens naar echte tools voor dit, dat werkt stukken beter.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

27/11/2012 20:07:39
Quote Anchor link
Ik moet nu naar een verplichte :( personeel bijeenkomst. Ik lees de berichten wel als ik thuis kom!

@Wouter. Dankje. Ik heb er al 1 gevonden:
http://www.daisycon.com/nl/tools/cookietool/
Gewijzigd op 27/11/2012 20:08:21 door Koen Hollander
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2012 21:54:22
Quote Anchor link
Ikzelf heb een implementatie geschreven in jQuery waarmee ik kijk of er een cookie geset is, zo niet, dan laat ik onderaan de site de waarschuwingsbalk zien. In deze balk wordt een functie aangeroepen die de cookie plaatst. Helemaal geen PHP voor nodig dus. ;-)

En er is niet zo vervelend als een alert() of een complete popup, dus toon liever een vriendelijk balkje.
Gewijzigd op 27/11/2012 21:59:19 door - Ariën -
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

28/11/2012 01:35:49
Quote Anchor link
@ Koen,

Kijk hier eens naar dit is eigenlijk waar Aar het over heeft. (met Jquery)

Maar deze zijn een heel stuk gebruikersvriendelijker en mooier dan een javascript alert()...
Kijk maar of er 1 voor je tussen zit die je kan of wilt gebruiken.

Linkje Cooky
 
Wouter J

Wouter J

28/11/2012 07:59:49
Quote Anchor link
Ook ik heb de populairste eens opgenoemd: http://wouterj.nl/development/de-koekjes-wet/391/
 
Koen Hollander

Koen Hollander

28/11/2012 08:31:09
Quote Anchor link
Even naar de linkjes kijken
 
John D

John D

29/11/2012 20:14:51
Quote Anchor link
Op 27-11 schreef Koen: Ik heb gisteren mijn eerste echte klant te pakken die een website wilt. Ik ben al een heel eind. Ik heb nu het volgende probleem
Mijn persoonlijke mening: Koen zou je dat nou wel doen??? Enne je klant WILT geen website maar jet klant WIL een website.
Gewijzigd op 29/11/2012 20:15:29 door John D
 
Koen Hollander

Koen Hollander

29/11/2012 20:21:41
Quote Anchor link
Mijn klant wil een website. ik neem moeilijke delen over uit andere scripts. Het gaat me wel lukken. Ik doe die cookie controle later wel.

Toevoeging op 29/11/2012 20:22:04:

Mijn klant wil een website. ik neem moeilijke delen over uit andere scripts. Het gaat me wel lukken.
Ontopic: Ik doe die cookie controle later wel.
 
Reshad F

Reshad F

29/11/2012 20:49:20
Quote Anchor link
Ik zou me eerder geen zorgen maken om de cookie controle, maar om de beveiliging en de basis van je website. Verder zou ik je aanraden om geen delen van andere websites over te nemen als je niet weet wat ze doen want dit is alleen maar slecht. Denk hierbij aan beveiligingen lekken en eventuele uitbreiding in de toekomst. :)
 
- Raoul -

- Raoul -

29/11/2012 20:59:30
Quote Anchor link
Koen Hollander op 29/11/2012 20:21:41:
ik neem moeilijke delen over uit andere scripts.


Weet je zeker dat dat wel een goed idee is? Als ik zo eens naar een stukje code van je kijk zie ik gewoon één rommeltje. Je zou beter zelf eens wat leren over PHP (tutorials, ..) en als je dan toch code wilt zien kijk dan eens naar goede code zoals bijvoorbeeld code die in frameworks gebruikt wordt.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

29/11/2012 22:03:21
Quote Anchor link
Ik zie mensen vaak praten over JS, jQuery, OOP. Noem maar op, en ik voel me zo alleen als PHP, HTML en wat CSS. Ik vind PHP echt leuk. ik leen de bieb plat over PHP. Ik word langzaam beter.

Toevoeging op 29/11/2012 22:04:40:

Ik zie mensen vaak praten over JS, jQuery, OOP. Noem maar op, en ik voel me zo alleen als PHP, HTML en wat CSS. Ik vind PHP echt leuk. ik leen de bieb plat over PHP. Ik word langzaam beter. Punt: Is het genoeg om de 3 bovenstaande talen (half) te begrijpen, als ik echt van het programmeren mijn werk wil maken?
 
Eddy E

Eddy E

29/11/2012 22:07:47
Quote Anchor link
JS = Javascript.
jQuery = Javascript-programma waarbij je veel minder Javascript hoeft te kennen.
OOP = moeilijke techniek van PHP waarbij je veel standaard-dingen gaat gebruiken.

Valt wel mee dus.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

29/11/2012 22:10:56
Quote Anchor link
Dus je punt zal kunnen zijn. goed boék, veel tutorials lezen. en dan zal het me wel lukken?
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

29/11/2012 22:20:58
Quote Anchor link
Een boek is handig. (Zo leer ik het ook) Maar de boeken uit de bieb kunnen zwaar verouderd zijn. Let daar goed mee op.
 
Wouter J

Wouter J

29/11/2012 22:21:35
Quote Anchor link
Het is natuurlijk altijd beter om je te focussen op 1 ding tegelijk: Wat vind je leuker: De back-end (php en sql) of de front-end (html en css)? Die ga je als eerst echt goed onder de knie krijgen. Dan ga je je verdiepen in de andere kant, weer echt goed. Na een jaar heb je dan beide talen goed onder de knie en dan kan je het gaan uitbouwen met leuke dingetjes zoals JavaScript. Als je dan vertrouwen hebt dat je denkvermogen goed is, wat ik eerlijk gezegd nu nog lang niet vind bij jou, kun je ook aan OOP beginnen. En daarnaast kun je nog 'frameworks' of beter gezegd 'libraries' als jQuery of MooTools leren om wat dingen sneller te maken in JavaScript, je kan gaan werken met PHP frameworks en OOCSS leren. Maar denk er wel aan: 1 ding tegelijk, anders leer je van alles wat en dus van alles niks.
 
John D

John D

29/11/2012 22:22:33
Quote Anchor link
Ga je ook aan de slag met MySQL? Zoek en lees dan ook over datamodelleren en normaliseren. Meestal is dit maar een stiefkindje en maken de developers de meest bizarre tabellen en wordt informatie dubbel opgeslagen. Voorkom ook het ophalen van bakken met data en zoeken in php while loops naar het juiste gegeven....
 
Chris PHP

Chris PHP

30/11/2012 09:19:05
Quote Anchor link
Ik zie dat niemand dit nog aangehaald heeft maar dit is (nog) niet volgens de Nederlandse wet!

alert('Deze website bewaard uw gegevens via cookies. Klik op Oke om verder te gaan')

Je dient een ondubbelzinnige goedkeuring/toestemming te krijgen van de gebruiker om cookies te mogen gebruiken, mits dit geen functionele cookies zijn.

Als je het doet, hou dan de Nederlandse wet aan, en vraag expliciet om toestemming. Je wil niet dat je eerste klant een waarschuwing van de OPTA kan krijgen, wellicht wordt hier nog niet al te streng op gecontroleerd maar het is de wet.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

30/11/2012 12:33:30
Quote Anchor link
Dus het zal beter zijn als ik dit er aan plak: Als u verder gaat accepteert u de cookies
 

30/11/2012 12:36:32
Quote Anchor link
Gewoon met jQuery een melding tonen met een kruisje. Dat is het mooist.
 
Chris PHP

Chris PHP

30/11/2012 12:38:35
Quote Anchor link
Koen Hollander op 30/11/2012 12:33:30:
Dus het zal beter zijn als ik dit er aan plak: Als u verder gaat accepteert u de cookies


Dat is idd wel verplicht, ze moeten weten dat ze toestemming hebben gegeven.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.