Cookieprobleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »
D B

D B

31/08/2014 21:19:58
Quote Anchor link
Ik probeer op mijn website in een cookie het id van een persoon op te slaan.
Als ik mijn formulier invul word er netjes een cookie aangemaakt.
Als ik deze echter uitlees zie ik niet terug wat hierin weggeschreven werd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset($_POST['submit'])){
    echo $id; //Uit de POST gehaald... geeft 29 terug
    setcookie("id",$id);
}

?>


Ergens onder in mijn HTML lees ik deze uit met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
print_r($_COOKIE); //Geeft Array ( [_ga] => GA1.2.1327290029.1409511335 )
if ( $_COOKIE['id'] != '' ) { $id = $_COOKIE['id'];}
    echo $id; //Geeft niets terug
?>


Kan iemand mij vertellen wat ik hier verkeerd doe?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 23:42:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/08/2014 21:36:17
Quote Anchor link
Als je een setcookie() uitvoert, is deze pas na een refresh van je pagina actief.
 
D B

D B

31/08/2014 21:48:23
Quote Anchor link
Dat had ik inderdaad ook ergens gelezen.

Maar als ik hem refresh lijkt het wel of hij de cookie niet meer kan vinden, terwijl de cookie er wel degelijk is.

De pagina waar ik dit op doe wordt geinclude, kan het hier wat mee te maken hebben?
Als ik het namelijk op een losse pagina uitprobeer lijkt het wel te werken.
Gewijzigd op 31/08/2014 21:48:42 door D B
 
- SanThe -

- SanThe -

31/08/2014 21:48:32
Quote Anchor link
D B op 31/08/2014 21:19:58:
Ergens onder in mijn HTML lees ik deze uit met:


Van php.net:
Cookies will not become visible until the next loading of a page that the cookie should be visible for. To test if a cookie was successfully set, check for the cookie on a next loading page before the cookie expires. Expire time is set via the expire parameter. A nice way to debug the existence of cookies is by simply calling print_r($_COOKIE);.
 
D B

D B

31/08/2014 21:54:31
Quote Anchor link
Ja daar had ik al aan gedacht SanThe, maar wat ik bedoel te schrijven is dat ik in hetzelfde php bestand de cookie ook weer uitlees (nadat ik de pagina opnieuw geopend heb.)

Dus iets van

if ( POST ) { setcookie }
else { lees de cookie uit }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/08/2014 21:57:08
Quote Anchor link
Staat er geen output (zoals HTML) voor je setcookie()?

Als je dan nog een errors onderdrukt, dan wordt het even lastig debuggen, omdat je geen "Headers already sent"-melding krijgt.
 
D B

D B

31/08/2014 22:06:10
Quote Anchor link
Aar: Dat is inderdaad het probleem. Nu zit ik even hardop aan een oplossing te denken....

Als ik mijn formulier submit naar een andere pagina, deze even de cookie laat setten en dan op 1 of andere manier weer terug zien te komen. (met een meta refresh) , of zou je het anders aanbevelen?

Ik heb namelijk meerdere stappen in mijn formulier zitten, als er namelijk 2 dezelfde namen voorkomen vraagt hij als 2de de geboortedatum. Hoe zou ik dit dan het beste weer terugkoppelen in mijn refresh? (want een session blijft niet bestaan of wel?
Gewijzigd op 31/08/2014 22:41:36 door D B
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/08/2014 22:36:23
Quote Anchor link
Hoelang wil je de data tijdelijk bewaren, want dan zou een sessie wel kunnen voldoen.
Na 28 minuten inactiviteit wordt deze weer verwijderd.
 
D B

D B

31/08/2014 22:49:02
Quote Anchor link
Het uiteindelijke resultaat (id) moet lang opgeslagen blijven.

Maar mijn formafhandeling doe ik nu in hetzelfde geinclude php bestand als waar het form in staat. Maar dan krijg ik dus een header already send, als ik daar de setcookie in zet. Hoe kan ik dit dan afhandelen dat ik die cookie toch kan setten, want dat moet dus eigenlijk op een pagina die even tussendoor geladen wordt of op de indexpagina, nog boven de html gebeuren?

Toevoeging op 31/08/2014 23:54:44:

Ik heb het nu zo aangepast dat de setcookie bovenin mijn index wordt geladen, hij lijkt nu ook te werken,
als ik namelijk mijn gegevens invul en ik kijk in de print_r($_COOKIE) zie ik hem nog niet staan. Vernieuw ik de pagina met F5 zie ik hem wel.

Maar, als ik de browser helemaal sluit lijkt het alsof de cookie weer verdwijnt....
Volgens mij staan mijn instellingen niet zo dat hij telkens cookies verwijdert, dus misschien dat jullie me nog aan een oplossing kunnen helpen.

Voor een test:
http://www.zscwesterhoven.nl/
Voornaam: zsc
Achternaam: westerhoven
 
- SanThe -

- SanThe -

01/09/2014 00:24:37
Quote Anchor link
- SanThe - op 31/08/2014 21:48:32:
Van php.net:
.... Expire time is set via the expire parameter. ....


Lees nou eens wat er op php.net staat.

Ook van php.net:
expire

The time the cookie expires. This is a Unix timestamp so is in number of seconds since the epoch. In other words, you'll most likely set this with the time() function plus the number of seconds before you want it to expire. Or you might use mktime(). time()+60*60*24*30 will set the cookie to expire in 30 days. If set to 0, or omitted, the cookie will expire at the end of the session (when the browser closes).
 
D B

D B

01/09/2014 16:50:53
Quote Anchor link
Natuurlijk :)

Bedankt voor het meedenken Aar en SanThe!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.