Cookies in simpele enquete

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael VDR

Michael VDR

03/04/2006 12:45:00
Quote Anchor link
Hallo, ik heb net mijn eerste script geschreven: een simpele enquete. Hoe voeg ik nu cookies toe zodat je niet meermaals kan stemmen ? Hier is de code:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
  //database verbiniding
  include("verbinding.php");
  if ($_POST["submit"]) {
  mysql_connect("$dbhost","$username","$dbww");
  mysql_select_db("$db");
  
  //antwoorden uit het onderstaande formulieren ophalen
  $antw1=$_POST['antw1'];
  $antw2=$_POST['antw2'];
  $antw3=$_POST['antw3'];
    $antw4=$_POST['antw4'];
    
  //Cookies   ???

  //Sql query uitvoeren

  $sql = "INSERT INTO Testpoll SET Antwoord1='$antw1', Antwoord2='$antw2', Antwoord3='$antw3', Antwoord4='$antw4'";
  $query = mysql_query($sql)      // bij fout
  or die("Fout bij het invoeren van de enquête in de database.");   //wanneer OK
  echo "<font face=\"arial\" size=3>Dank je voor het beantwoorden van de vragen!</font>";
  }
else { ?>


<form method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $PHP_SELF;?>
">
<font face="arial" size=4> <b>Hoe vaak eet je frieten ?</b> </font> <font face="arial" size=3><br><br><input type="radio" name="antw1" value="A">1 keer per maand of minder.<br>
<input type="radio" name="antw1" value="B">2-3 keer per maand<br>
<input type="radio" name="antw1" value="C"> ongeveer 1 keer per week<br>
<input type="radio" name="antw1" value="D"> 2-3 keer per week<br>
<input type="radio" name="antw1" value="E"> Meer dan 3 keer per week<br> <br> <br> </font>
<font face="arial" size=4> <b> Heb je een auto ? </b></font> <br><br>
<font face="arial" size=3><input type="radio" name="antw2" value="A"> Ja<br>
<input type="radio" name="antw2" value="B"> Nee<br> <br> <br> </font>
<font face="arial" size=4><b>Hoe oud ben je ? </b> </font> <br>
<input type="text" name="antw3"> <br><br><br>
<font face="arial" size=4><b> Geef je e-mail adres op voor de prijsvraag: </b> <br> </font>
<input type="text" name="antw4">

<input type="submit" name="submit" value="submit">
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } ?>



Zou het apprecieren als je me zou helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:40:35
 
Eris -

Eris -

03/04/2006 13:15:00
Quote Anchor link
functie setcookie()
 
Michael VDR

Michael VDR

03/04/2006 13:37:00
Quote Anchor link
Dus setcookie is voor cookies te maken.

Maar hoe doe je dat dan als je al een cookie hebt dat je dan de enquete niet meer kan invullen ?

zoiets als

if (cookie == ja) {
echo "je hebt deze enquete al ingevuld";
} else {
code ;}

oh moet ik dan het html formulier helemaal in PHP moeten omzetten ? Anders zal je nog altijd de vragen kunnen lezen.

en dan die code voor ipv if (cookie == ja) zou iemand die mij kunnen geven ?
 
- SanThe -

- SanThe -

03/04/2006 13:40:00
Quote Anchor link
Lees eens wat over cookies.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.