Cookies schadelijk?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Joris van Rijn

Joris van Rijn

06/01/2012 17:53:12
Quote Anchor link
Beste mensen,

Een reactie uit een tutorial van deze site zette mij aan het denken.

Wouter J zegt namelijk:
Quote:
Er is in bespreking bij de regering dat we toestemming moeten vragen per cookie. Dat is misschien, met oog op de toekomst, handig om te vermelden.

Er zijn al langer inderdaad plannen omtrent cookies, maar ik vraag me nu af: Hoe kunnen cookies nou schadelijk zijn zoals sommige beweren. Ik snap dat ze privacy kunnen schenden omdat je er browser gedrag mee kan tracken.

Weet iemand hier meer over?


Tutorial is heel even offline gezet. Wanneer Wolf Wolf de tutorial heeft geüpdatet zal ik hem weer online zetten.
[/modedit]
Gewijzigd op 06/01/2012 21:07:51 door Niels K
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:02:19
 
Erwin H

Erwin H

06/01/2012 17:56:32
Quote Anchor link
Het komt voort uit beleid van mensen die niet begrijpen waar ze beleid over aan het maken zijn..... Schadelijk is denk ik een groot woord, het gaat puur om het feit dat er een mogelijkheid is dat je prive gegevens worden opgeslagen en door iemand anders kunnen worden gebruikt. Het "verbieden" van cookies lost uiteraard helemaal geen donder op, maar vertel dat de politiek maar eens. Tegelijkertijd moeten providers wel jarenlang jouw gegevens opslaan zodat de overheid zelf kan zien wat je hebt uitgespookt. Ja... vertel mij maar waarom het een wel en het ander niet.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

06/01/2012 17:58:21
Quote Anchor link
Precies wat ik dacht! Het zou niet de eerste keer zijn dat onze regering geen flauw benul heeft waarover ze het hebben! En de privacy gevoelige informatie moet toch echt ooit door de mensen zelf opgegeven worden; want cookies kunnen die niet stelen!

Het is dus allemaal onzin?
 
Erwin H

Erwin H

06/01/2012 18:00:35
Quote Anchor link
Allemaal onzin wil ik niet zeggen, overdreven wetgeving in elk geval wel. Vooral omdat het nul,niks oplost. Wat je zegt, opslaan in een cookie is een medium. Dat kan je ook serverside doen in een database (met ip erbij) en dan is de gebruiker eigenlijk nog verder van huis. Als ik namelijk nu die bak rommel wil legen dan kan ik dat, als het op duizenden servers staat is dat niet meer mogelijk.
 
Wouter J

Wouter J

06/01/2012 18:18:07
Quote Anchor link
Het is gewoon een gedachte van mensen die niet weten hoe een site in elkaar zit en denken dat een website er gevoelige informatie in kan opslaan. Niet wetend dat er een db achter de site zit die veel meer gevoelige informatie bevat over hun...

En het is ook helemaal niet praktisch. Wat willen ze nu?
http://www.webanalisten.nl/nieuwe-wetgeving-rond-cookies-en-de-impact-op-web-analytics:
De Nederlandse wet laat echter wel ruimte voor browserinstellingen waarbij de gebruiker kan kiezen of hij deze cookies van bepaalde websites altijd wil accepteren. Daarnaast zullen cookies die essentieel zijn voor de gebruikerservaring vrijstelling krijgen van deze wet (denk dan bijvoorbeeld aan cookies die essentieel zijn voor de winkelwagen functionaliteit). Deze regelgeving geldt ook voor telefoons en andere communicatiemiddelen.


Dat betekend dat analytics ook toestemming moet vragen. Dat betekend per site een pop up voor toestemming. Daar zit toch niemand op te wachten?
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

06/01/2012 18:23:52
Quote Anchor link
@Erwin, Daar heb je gelijk in! Wat zou dit probleem dan wel oplossen denk je? Ik denk dat er geen oplossing is..

@Wouter, Dat gaat inderdaad vrij ver. Ik kijk nu welke sites open staan: Facebook, Twitter, PHPhulp, Google Calendar en Youtube. Hoeveel popupjes zouden dat wel niet zijn?

Cookies zijn dus helemaal niet gevaarlijker dan het opslaan van gegevens in een database?
 
Erwin H

Erwin H

06/01/2012 18:27:32
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 06/01/2012 18:23:52:
@Erwin, Daar heb je gelijk in! Wat zou dit probleem dan wel oplossen denk je? Ik denk dat er geen oplossing is..

Dat ligt aan hoe je het probleem definieert. Lullig antwoord, maar wel de enige waarheid :-)
Gewijzigd op 06/01/2012 18:27:51 door Erwin H
 
Eddy B

Eddy B

06/01/2012 18:30:21
Quote Anchor link
Voor PHPhulp zijn dat er al 10, ach.. je moet toch ergens op klikken?
 
Wouter J

Wouter J

06/01/2012 18:56:39
Quote Anchor link
Voor een gebruiker zijn Cookies niet gevaarlijker dan opslaan in de db. Voor ons, als developers, wel. Want als gebruiker kan je een cookie aanpassen, daarom moet je Cookies altijd uitgebreid controleren wat bij gegevens in een db niet hoeft.

@Eddy, 10 cookies en nog steeds kan PHPhulp niet onthouden dat ik ingelogd wil blijven? ;-)
 
Eddy B

Eddy B

06/01/2012 18:58:29
Quote Anchor link
Dat ligt dan echt aan je browser of instellingen? In in Chrome op Mac heb er geen last van.
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

06/01/2012 19:58:41
Quote Anchor link
Toestemming voor het opslaan van gegevens in cookies, toestemming voor het opslaan van gegevens in databases.......ben benieuwd waar we naar toe gaan. Allemaal pure onzin! Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker of hij/zij een site wil bezoeken en welke informatie er wordt achtergelaten. Cookies wel of niet accepteren zit al in de browserinstellingen. Je kunt ook telkens je historie etc.. wissen. Het is maar wat je wilt. Ben je het niet eens met de mogelijkheid dat er gegevens worden opgeslagen? Dan ga je toch gewoon niet naar de desbetreffende website, want er is niemand die je dat verplicht. Klaar!

Straks krijgen we ook nog verplicht een pop-up wanneer we een browser op onze pc starten: "U staat op het punt om een internetverbinding te maken. Bent u op de hoogte van alle mogelijke risico's? Weet u zeker dat u wilt doorgaan?"
 
Aad B

Aad B

06/01/2012 20:10:39
Quote Anchor link
De essentie van de voorgestelde maatregel gaat niet over het opslaan van je inlog of je ip-adres of andere minder relevante dingen. Overigens wat ipadres betreft dat wordt meer en meer variabel omndat smartphones heel vaak van ipadres wisselen. De essentie van de maatregel is privacy, men wil voorkomen dat er allerlei informatie over jou wordt verzameld middels je surfgedrag. Op basis van je surfgedrag kan een profiel over jou opgesteld worden. Cookies worden worden hiervoor gebruikt en dat wil men voorkomen. Privacybescherming dus.
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

06/01/2012 20:40:30
Quote Anchor link
@Aad B
Jij noemt dat privacybescherming ik noem het zelfverantwoordelijkheid. Neemt niet weg dat de eenvoud van het uitzetten van cookies in browsers wat transparanter mag.

Daarnaast is het nog de vraag wat er gebeurt met de buitenlandse servers die niets met de Nederlanse wetgeving te maken hebben. Waarom zouden zij toestemming vragen om een cookie te zetten? Wat is het gevolg voor de marktpositie van Nederlandse adverteerders t.o.v. de buitenlandse bedrijven?

Rest nog de vraag waar we de acceptatie van cookies opslaan wanneer de gebruiker geen toestemming geeft? In een cookie? ;-)
 
Erwin H

Erwin H

06/01/2012 21:04:00
Quote Anchor link
Aad B op 06/01/2012 20:10:39:
De essentie van de maatregel is privacy, men wil voorkomen dat er allerlei informatie over jou wordt verzameld middels je surfgedrag. Op basis van je surfgedrag kan een profiel over jou opgesteld worden. Cookies worden worden hiervoor gebruikt en dat wil men voorkomen. Privacybescherming dus.

Dat klopt helemaal, maar cookies verbieden is natuurlijk geen oplossing. Dat is wat ik eerder ook bedoelde met definieer het probleem eerst. Dit probleem, de privacy kan worden geschonden, los je niet op, want zoals eerder al gezegd kan dat vrij eenvoudig met andere zaken worden opgelost.
 
Aad B

Aad B

06/01/2012 21:14:33
Quote Anchor link
Wolf Wolf op 06/01/2012 20:40:30:
@Aad B
Jij noemt dat privacybescherming ik noem het zelfverantwoordelijkheid.
Onzin en veel te kort door de bocht. Jij als php hobbyist kan het inderdaad beoordelen als zelfverantwoordelijkheid maar de gemiddelde gebruiker die de vraag krijgt cookie toestaan J/N begrijpt daar niets van en is dus de domme sjaak zonder zelfverantwoordelijkheid in jouw visie. Juist daarom wordt er over deze privacy bescherming nagedacht. Dat het wellicht niet oplosbaar is zoals de bovenstaande reactie van Erwin verwoord klopt.
Gewijzigd op 06/01/2012 21:16:01 door Aad B
 
TJVB tvb

TJVB tvb

06/01/2012 21:17:51
Quote Anchor link
Waar het vooral om gaat zijn zogenaamde tracking cookies. (oke, de overheid sloeg door en wilde eerst voor alle cookies)

Veel partijen houden statistieken bij van verschillende websites. Het is in het algemeen niet duidelijk wat ze bijhouden en hoelang ze het bewaren.
Bijvoorbeeld jij weet niet wat google van jou weet en daar mee doet. Of bijvoorbeeld facebook. Als je niet ingelogd bent wordt je nog steeds door hun gevolgd. Dit is net alsof ze de hele dag iemand met je mee laten lopen om te kijken waar je naartoe gaat en wat je daar doet.
Het idee is dat je eerst toestemming moet geven voordat ze je mogen volgen.

Het uitvoeren van dat beleid is makkelijker dan de meeste denken. Veel grote bedrijven hebben ook servers en vaak zelfs een kantoor in Nederland waardoor ze ook aan de Nederlandse wet moeten voldoen. (Net zoals ze informatie aan de Amerikaanse overheid moeten geven omdat ze ook daar gevestigd zijn)

De acceptatie daarvan kan inderdaad in een cookie. Dit klinkt onlogisch maar hoeft helemaal niet zo te zijn. Er wordt nu een cookie met uniek id opgeslagen (waarmee ze je kunnen volgen)
Maar een cookie genaamd follow is niet uniek. Nee = niet volgen, ja = volgen. Niet gezet = vragen.
Daarnaast zijn de verschillende partijen in overleg voor een http header vanuit je browser zodat je op kunt geven of je gevolgd wilt worden. Als die meegestuurd wordt is het nog duidelijker en hoeft een nieuwe partij niet opnieuw toestemming te vragen.

Ik gebruik zelf ghostery om trackers te blokkeren. Dat zijn momenteel o.a. 412 cookies.

Er is dus een onderscheid tussen cookies die bedoelt zijn voor de data om de website te laten werken (phpsessie, hash om ingelogd te blijven etc) en cookies om je te volgen over de verschillende websites.
 
Niels K

Niels K

06/01/2012 21:26:23
Quote Anchor link
Quote:
Ik gebruik zelf ghostery om trackers te blokkeren. Dat zijn momenteel o.a. 412 cookies.

Die gebruik ik ook. Werkt heel goed.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

06/01/2012 21:34:13
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 06/01/2012 21:26:23:
Quote:
Ik gebruik zelf ghostery om trackers te blokkeren. Dat zijn momenteel o.a. 412 cookies.

Die gebruik ik ook. Werkt heel goed.

En het maakt je meteen bewust door hoeveel partijen je gevolgd word
 
Niels K

Niels K

06/01/2012 21:37:50
Quote Anchor link
Quote:
En het maakt je meteen bewust door hoeveel partijen je gevolgd word

Te veel.
 
Eddy B

Eddy B

06/01/2012 21:37:56
Quote Anchor link
Heb het net zelf ook geïnstalleerd, is wel grappig om te zien inderdaad. Op PHPhulp worden we dus al door 2 partijen bespied.
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

06/01/2012 22:49:11
Quote Anchor link
Door ghostery zelf ook toevallig?
AV-programma zal wel gelijk de hik krijgen bij een dergelijke plugin.

Ik heb het nog niet gebruikt, dus ik zal binnenkort ook eens kijken of het wat is.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.