cookies werken niet!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

De VeeWee

de VeeWee

04/05/2004 21:57:00
Quote Anchor link
ik heb me in het weekend eens bezig gehouden met een votingscript te schrijven! alles werkt prima behalve de cookie word niet gezet, weet iemand wat er mis is met dit stukje code?

setcookie("lastpoll", $_POST['lastvoting'], time() + 90 * 86400);

$_POST['lastvoting'] is een hidden-field met de juiste waarde (heb ik in de broncode gezien);

als mijn votes gepost zijn word het gestuurd naar een andere pagina dus zou normaal de cookie actief moeten zijn!
ik zie bij mijn cookies en niets gevonden (de cookies zijn niet geblokeerd want dan staat het in mijn statusbalk)

dit gebruik ik om te zien of het gezet is (indien fout zeg het me ;-) )

if (!isset($_COOKIE['lastpoll']) || $_COOKIE['lastpoll'] != $row['ID']) {

$row['ID'] komt uit mijn database...


mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 07:29:02
 
B a s
Beheerder

B a s

05/05/2004 11:28:00
Quote Anchor link
Probeer eens gewoon:

echo $_COOKIE['lastpoll'];

Zegtie dan nog niks??

En ehm.. die setcookie regel is gwoon goed.. :)
 
De VeeWee

de VeeWee

05/05/2004 13:13:00
Quote Anchor link
neen, er komt nog steeds niets te staan, bij mijn cookies zie ik ook nog geen neiuwe dus hij is gewoon niet gezet...
 
De VeeWee

de VeeWee

05/05/2004 16:10:00
Quote Anchor link
ik heb nu eens een ander script met cookies geprobeerd; namelijk dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
//zet een cookie om te zien hoeveel keer de gebruiker hier al is geweest:
if (isset($_COOKIE['bezoek'])){
setcookie("bezoek", 1, time() + 90 * 86400);
}
else {
$nieuwbezoek = $_COOKIE['bezoek'] + 1;
setcookie("bezoek", $nieuwbezoek, time() + 90 * 86400);
}


// zie hoeveel keer de gebruiker hier al is geweest:
if ($_COOKIE['bezoek'] == 1){
print "U bent hier 1 keer op bezoek geweest.";
}
else {
print "U bent hier ".$_COOKIE['bezoek']." keren op bezoek geweest.";
}

?>


kan misschien iemand deze testen op zijn webspace, als het dan werkt ga ik eens met die van lycos praten ;)

en dit werkt ook niet
heeft er nog iemand problemen mee met een site op lycos om cookies te plaatsen ofzo??
Gewijzigd op 05/05/2004 16:14:00 door de VeeWee
 
Martijn

martijn

25/05/2004 09:50:00
Quote Anchor link
Ik kreeg dit niet aan d epraat zoals ik het verwachte. Iki ben zo vrij geweest om het om te zteen naar:

if (isset($_COOKIE['bezoek'])){
$nieuwbezoek = $_COOKIE['bezoek'] + 1;
setcookie("bezoek", $nieuwbezoek, time() + 90 * 86400);
} else {
setcookie("bezoek", 1, time() + 90 * 86400);
}

// zie hoeveel keer de gebruiker hier al is geweest:
if ($_COOKIE['bezoek']){
print "U bent hier ".$_COOKIE['bezoek']." keren op bezoek geweest.";
} else {
print "U bent hier voor de eerste keer op bezoek";

}
 
Rick

Rick

25/05/2004 09:53:00
Quote Anchor link
probeer het gewoon simpelweg zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
var_dump($_COOKIE);
setcookie('koekje','waarde',time()+120);
?>


als dat werkt dan weet je dat hij wel cookies schrijft
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.