Count For each?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Giel

Giel

05/10/2009 14:13:00
Quote Anchor link
Hi,

Ik heb weer een klein probleempje. En weet hem zo niet op te lossen. Ik zal het script even laten zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php if (!defined ('ABSPATH')) die ('No direct access allowed'); ?>
<ul class="category_images_ii">
<?php foreach( $categories AS & $category ) { ?>
    <img src="<?php echo $category[ 'thumbnail' ]; ?>" alt="<?php echo $category[ 'name' ]; ?>" />
<?php } ?>
</ul>


Dit is een script van een wordpress plugin. Maar deze wil ik aanpassen. Het script geeft namelijk de afbeeldingen weer die bij een categorie horen. Maar als een artikel in meerdere categorieen zit geeft hij meerdere afbeeldingen. Ik heb dit zo opgelost zodat alleen de eerste afbeelding word gekozen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php if (!defined ('ABSPATH')) die ('No direct access allowed'); ?>
<ul class="category_images_ii">
<?php foreach( $categories AS & $category ) { ?>
<?php $aantal = count($category['name']); ?>
    <?php if(!$trigger){ ?>
    <img src="<?php echo $category[ 'thumbnail' ]; ?>" alt="<?php echo $category[ 'name' ]; ?>" />
    <? $trigger = 1; } ?>
<?php } ?>
<?php unset($trigger); ?>
</ul>


Maar nu pakt hij standaard de eerste, en dit is niet de bedoeling. Ik wil een uitzondering maken voor categorie 'Actueel'. Ik moet dus kijken als er in de for each meerdere resultaten zitten. Als dat zo is moet ik kijken als resultaat actueel voorkomt met een andere categorie. Als dat zo is, moet ik afbeelding actueel niet weergeven maar de afbeelding van het resultaat erna.

Het is misschien niet heel duidelijk, maar wat ik eigenlijk hoef te weten, is hoe kan ik de aantal waarde tellen?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 21:01:59
 
Hipska BE

Hipska BE

05/10/2009 14:30:00
Quote Anchor link
$aantal++;
 
Jaron T

Jaron T

05/10/2009 15:25:00
Quote Anchor link
vergeet niet om boven de teller $aantal = 0; te zetten, en erin $aantal++;
 
Giel

Giel

05/10/2009 15:49:00
Quote Anchor link
Maar dan heb ik problemen met die trigger, of niet?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.