count probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kristof s

Kristof s

19/05/2007 21:45:00
Quote Anchor link
ik zou graag top 5 van mijn posters hebben
ik tel hierdoor hun namen op (ja ik weet het had beter id's weggeschreven maa rben dat dus vergeten my bad)

ik heb volgende code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    $sql = "SELECT COUNT(tblnieuwsreacties.nieuwsreactiesPoster),COUNT(tblstandpuntreacties.standpuntreactiesPoster),tblgebruikers.GebruikersNaam
    FROM tblnieuwsreacties,tblstandpuntreacties,tblgebruikers
    WHERE (tblnieuwsreacties.nieuwsreactiesPoster = tblgebruikers.GebruikersNaam AND
    tblstandpuntreacties.standpuntreactiesPoster = tblgebruikers.GebruikersNaam) GROUP BY 2 ORDER BY 1 DESC LIMIT 0,5";


maar ik krijg dan deze fout:


Can't group on 'COUNT(tblstandpuntreacties.standpuntreactiesPoster)'

dus hij struikelt op die group by 2
maar ik weet niet hoe ik dit anders kan doen ?

Iemand enige raad ?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:24:02
 
Erik Smit

Erik Smit

19/05/2007 21:50:00
Quote Anchor link
vervang de 2 eens door de naam waarop je wilt groeperen.
 
Kristof s

Kristof s

19/05/2007 22:10:00
Quote Anchor link
hmm geen slecht idee, maar t werkt nog niet, maar een ander vraagje want ik twijfel wat
het is toch mogelijk om varchars op te tellen , ik dacht van wel maar toch begin er nu aan te twijfelen ? :)
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 22:41:00
Quote Anchor link
Een varchar optellen? Mmm, lijkt mij niet kunnen.

Edit: Count is geen optelling maar een telling.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Kristof s

Kristof s

19/05/2007 22:48:00
Quote Anchor link
nou het gaat dus wel, als ik ze appart doe dus

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT COUNT(tblstandpuntreacties.standpuntreactiesPoster), GebruikersLoginnaam FROM tblstandpuntreacties,tblgebruikers
    WHERE tblstandpuntreacties.standpuntreactiesPoster = tblgebruikers.GebruikersLoginnaam
    GROUP BY tblgebruikers.GebruikersLoginnaam
    ORDER BY 1 DESC LIMIT 0,5


en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT COUNT(tblnieuwsreacties.nieuwsreactiesPoster), GebruikersLoginnaam FROM tblnieuwsreacties,tblgebruikers
    WHERE tblnieuwsreacties.nieuwsreactiesPoster = tblgebruikers.GebruikersLoginnaam
    GROUP BY tblgebruikers.GebruikersLoginnaam
    ORDER BY 1 DESC LIMIT 0,5


Maaar ik krijg ze dus niet fatsoenlijk in elkaar verwegen :s
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 22:53:00
Quote Anchor link
Ik heb géén idee of dat wel kan. Misschien iemand anders.
 
Kristof s

Kristof s

20/05/2007 14:28:00
Quote Anchor link
ik heb zelf nog wat liggen proberen
ik heb ondertussen hetvolgende samengesteld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

$sql
= "SELECT COUNT( tblnieuwsreacties.nieuwsreactiesPoster ) , GebruikersLoginnaam
FROM tblnieuwsreacties, tblgebruikers
WHERE tblnieuwsreacties.nieuwsreactiesPoster = tblgebruikers.GebruikersLoginnaam
GROUP BY tblgebruikers.GebruikersLoginnaam
UNION ALL
SELECT COUNT( tblstandpuntreacties.standpuntreactiesPoster ) , GebruikersLoginnaam
FROM tblstandpuntreacties, tblgebruikers
WHERE tblstandpuntreacties.standpuntreactiesPoster = tblgebruikers.GebruikersLoginnaam
GROUP BY tblgebruikers.GebruikersLoginnaam
ORDER BY 1 DESC
LIMIT 0 , 5"
;
    $query = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
    while ($line = mysql_fetch_array ($query, MYSQL_NUM))
    {

    $aantal = $line[0];
    $t = $line[2];
    $som = ($aantal+$t);
    $gebruiker = $line[1];
        echo '<fieldset>';
                        echo '<legend class="hoofdingstandpunt">'.$gebruiker.'
                        </legend>
                        <table>
                        <tr><td>Aantal posts : </td><td class="doaddstandpunt"> '
.$som.'</td></tr>
                        </table>
                        </fieldset>'
;
            echo '<br>';
    }



?>


nu geeft ie weer

kristof aantal post : 2
kristof aantal post : 2

dus probleem is dat die $som = ($aantal+$t);
niet blijkt te werken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.