Count users

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaap

Jaap

06/04/2007 08:12:00
Quote Anchor link
Goeiemorgen,

Ik wil op de site weergeven hoeveel leden er zijn. Aan de hand van andere topics op phphulp.nl ben ik een eind gekomen, maar nog niet helemaal. Hij reageert wel op een vergelijking, want met 1 user in de database gaf hij wel aan dat ik te veel leden had als ik het aantal op 0 zette, en de vergelijking aanpaste. Maar de weergave van het exacte aantal, dat doet hij nog niet. Wat doe ik fout??


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
    $result
=mysql_query("SELECT COUNT(id) AS totaal FROM users");
    $total    = $row['totaal'];
        
    if ($total > 100000)
    {

        echo "Teveel leden";
    }
else {
        echo "Mijn site heeft<br> ".$total." leden";
    }


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 01:36:44
 
Jacco Engel

Jacco Engel

06/04/2007 08:26:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
    $result
=mysql_query("SELECT COUNT(id) AS totaal FROM users");
    $row = mysql_fetch_assoc($result) ;
    $total    = $row['totaal'];
        
    if ($total > 100000)
    {

        echo "Teveel leden";
    }
else {
        echo "Mijn site heeft<br> ".$total." leden";
    }


?>


Je was onder de query een stapje vergeten :P
 
Jaap

Jaap

06/04/2007 08:29:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je snelle reactie, Jacco!

Maar ik heb al een aantal van deze toevoegingen geprobeerd, maar ook nu krijg ik de melding;

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /public_html/includes/members.php on line 19

Dus hij lijkt ergens moeite mee te hebben?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap
 
Marvin S

Marvin S

06/04/2007 08:59:00
Quote Anchor link
maak dit er eens van.. en welke error krijg je hierbij?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    $result
=mysql_query("SELECT COUNT(id) AS totaal FROM users")or die(mysql_error());
    $row = mysql_fetch_assoc($result) ;
    $total    = $row['totaal'];
        
    if ($total > 100000)
    {

        echo "Teveel leden";
    }
else {
        echo "Mijn site heeft<br> ".$total." leden";
    }


?>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

06/04/2007 09:00:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$result=mysql_query("SELECT COUNT(id) AS totaal FROM users") or die(mysqkl_error());


Vervang je query regel eens met bovenstaande regel en post dan de melding die je krijgt
 
Jaap

Jaap

06/04/2007 09:02:00
Quote Anchor link
Fatal error: Call to undefined function mysqkl_error() in /home/iedereen/public_html/includes/members.php on line 19
 
Jacco Engel

Jacco Engel

06/04/2007 09:04:00
Quote Anchor link
mysql_error()

Typfoutje :P
 
Jaap

Jaap

06/04/2007 09:07:00
Quote Anchor link
Oei oei oei

Ik heb het stukje van Marvin ingevoegd, en toen kreeg ik een melding over een ongeldige kolom (id).

Zit ik me daar toch al uren te prutsen met een verkeerde naam (schaam schaam). Het heet gewoon userid ipv id

Ik durf het hier werkelijk nauwelijks neer te zetten.........

HARTELIJK DANK VOOR ALLE HULP
 
Jacco Engel

Jacco Engel

06/04/2007 09:14:00
Quote Anchor link
PRUTSER !!!

Geintje natuurlijk :) Volgende keer dat er iets niet goed gaat ff mysql_error() er achter zetten
 
Jaap

Jaap

06/04/2007 09:17:00
Quote Anchor link
@Jacco:

Daarmee geeft hij dus de exacte fout weer? Dat is wél nuttige info voor Japio; scheelt een hoop tijd bij fouten.... ;-(

Thanx!!!
 
Jacco Engel

Jacco Engel

06/04/2007 09:44:00
Quote Anchor link
@Jaap dan krijg je de error die je normaal ook zou krijgen als je hem uitvoerd in Bijv phpmyadmin.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.