create / generate... is er verschil?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/05/2014 00:14:42
Quote Anchor link
Hey guys,

Is er volgens jullie een verschil tussen "create" en "generate"?

Bijv.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$this->createResponse() versus $this->generateResponse()

of

$this->createId() versus $this->generateId()

of

$this->createCode() versus $this->generateCode()

enz.

Zit hier volgens jullie een verschil in, of betekenen beide woorden exact hetzelfde?
Gewijzigd op 31/05/2014 00:15:52 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 03:03:38
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/05/2014 00:23:46
Quote Anchor link
Na wat vertaalwerk van Engels naar Nederlands, en beide termen vergelijken kom ik uit op hetzelfde: 'voortbrengen'
Gewijzigd op 31/05/2014 00:24:44 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/05/2014 00:30:01
Quote Anchor link
Thanks Aar. Ik denk dat er een subtiel verschil is... maar ik ben er niet 100% zeker van, maar misschien kan iemand het beamen (of juist niet).

Ik denk dat bij create de uitkomst vaststaat, terwijl dat bij generate niet het geval is.

Dus stel ik zeg createDirectory('foo') dan weet ik dat het resultaat/uitkomst is dat er een directory 'foo' wordt aangemaakt. Als ik zeg generateCode dan weet ik dat er een code wordt aangemaakt, maar ik weet niet hoe die code eruit komt te zien.

Logisch, of niet?
 
Jan R

Jan R

31/05/2014 06:18:56
Quote Anchor link
Hoewel het beiden maken/voortbregen is is er een duidelijk verschil.
Create a table
generate code

generate is volgens mij meer een geautomatiseerde taak.
terwijl create het niet is. Niet verwarren met een commando wat create ook is natuurlijk
 
Dos Moonen

Dos Moonen

31/05/2014 11:23:58
Quote Anchor link
https://en.wikipedia.org/wiki/Deterministic_algorithm
Create vind ik beter geschikt voor deteministische functies/methodes.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/05/2014 14:21:25
Quote Anchor link
Hoi Dos, dankjewel voor de link.

Zou je kunnen zeggen dat dat overeenkomt met wat ik hierboven eerder zei?

Ozzie PHP op 31/05/2014 00:30:01:
Ik denk dat bij create de uitkomst vaststaat, terwijl dat bij generate niet het geval is.

Dus stel ik zeg createDirectory('foo') dan weet ik dat het resultaat/uitkomst is dat er een directory 'foo' wordt aangemaakt. Als ik zeg generateCode dan weet ik dat er een code wordt aangemaakt, maar ik weet niet hoe die code eruit komt te zien.

Logisch, of niet?

Is dat hetzelfde?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

31/05/2014 15:25:27
Quote Anchor link
Ja, dat komt wel overeen met hoe ik het zie.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/05/2014 15:31:27
Quote Anchor link
Oké, dankjewel. Dan hou ik voortaan dat onderscheid aan. Nogmaals bedankt voor de link!
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

31/05/2014 16:37:54
Quote Anchor link
Waarom niet makeDirectory()? De PHP-functie heet ook mkdir() naar “make directory”.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/05/2014 16:39:55
Quote Anchor link
Dat zou ook kunnen. Make en create beschouw ik als hetzelfde. En vanwege crud dacht ik dat create misschien wat netter is. Maar volgens mij zijn make en create hetzelfde.

Het ging me met name om het verschil tussen create en generate.
 
Eddy E

Eddy E

01/06/2014 10:45:34
Quote Anchor link
Create: maken: één keer iets maken, blijft 'altijd' bestaan, mappen/gebruikers
Generate: genereren: meerdere keren iets maken, vaak kort: hashes, salts etc.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/06/2014 12:55:12
Quote Anchor link
Eddy, ik snap wat je bedoelt en de voorbeelden die je noemt zijn goed, maar iets wat je create kan ook tijdelijk bestaan. Ik kan een bestand creëren en een minuut later alweer verwijderen. Tegelijkertijd kan ik een paswoord hash genereren die wel 2 jaar blijft bestaan. Ik denk dus niet dat het perse met bestaansduur te maken heeft, maar met de "voorspelbaarheid" van de uitkomst. Bij een hash weet je niet op voorhand wat er uitkomt (je genereert de hash). Bij het aanmaken van een gebruiker of een map weet je dat wel.
 
Eddy E

Eddy E

01/06/2014 13:18:49
Quote Anchor link
Nou, daar heb je je antwoord:

create: iets maken waarvan je op voorhand weet wat er uit komt.
generate: iets maken waarvan je op voorhand NIET weet wat er uit komt.

Slotje.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/06/2014 13:27:46
Quote Anchor link
>> Nou, daar heb je je antwoord:

Ja, maar dat had ik al zoals je hierboven kunt lezen ;)

(Slotjes doen we niet aan...)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.