cron day

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »
Petra jansen

petra jansen

02/11/2010 12:59:50
Quote Anchor link
hoi
bij deze een vraag over de cron day,mijn cron day word nu om 2 uur uitgevoerd maar ik wil dit graag naar 12 uur hebben.
waar pas ik die tijd ergens aan, database of in een script ? en hoe
vriendelijke groet
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:38:44
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/11/2010 13:01:37
Quote Anchor link
In je cronjob natuurlijk.
 
Petra jansen

petra jansen

02/11/2010 13:40:15
Quote Anchor link
ik denk dat ik het niet goed heb uitgelegd , ben hier niet zo goed in vrees ik.
wij werken met het volgende in de config.php
Quote:
if(floor($update['day']/86400) != floor(time()/86400)) {
$dbres = mysql_query("SELECT GET_LOCK('day_update',0)");
if(mysql_result($dbres,0) == 1) {
$cron_pass = "secretcronpassword";
mysql_query("UPDATE `[cron]` SET `time`=NOW() WHERE `name`='day'");
include("_cron_day.php");
mysql_query("SELECT RELEASE_LOCK('day_update')");
}
}

als ik in de db bij cron kijkt wordt ie nu om 1 uur snachts uitgevoerd en bij de zomertijd om 2 uur snachts.
hoe zorg ik er nu voor dat ie altijd om 12 uur s,nachts wordt uitgevoerd?
alvast bedankt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/11/2010 14:23:08
Quote Anchor link
Je moet je cronjob op de server gewoon goed instellen als je bepaalde taken op bepaalde tijden wilt uitvoeren.

Op linux kan dit met 'crontab -r'. Of als je DirectAdmin hebt om je webhosting/domeinen te beheren dan kan dat onder de module 'CronJobs'..

Verder is dit een zeer slecht geschreven script.
Backticks `` moet je vergeten, en [] zijn nutteloos.

Ik vrees dat dit uit de Criminals RPG komt, wat direct de vuilnisbak in kan omdat het zo lek als een lekke zeef is.
Gewijzigd op 02/11/2010 14:26:52 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

02/11/2010 14:28:35
Quote Anchor link
@Aar: Volgens mij is dit geen cronjob, maar een (inderdaad zeer vaag) script wat een cron probeert na te doen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/11/2010 14:32:10
Quote Anchor link
Ja, en daarom vind ik het onzin, want het is geen cronjob.
Het draait niet eens als je geeneens bezoekers hebt.

Maar goed, heel de Criminals RPG is uber-kansloos.
 
Stefan Renne

stefan Renne

02/11/2010 14:56:33
Quote Anchor link
ik heb gewoon lynx op mijn server geïnstalleerd ;)
dan draai ik zo:
lynx -accept_all_cookies -dump 'http://www.pad.nl/naar.php';
in cronjob op een bepaalde tijd een bepaald php document, echt een aanrader voor mensen met weinig verstand van cronjob (en die beschikken over een eigen server/vps).
 
- SanThe -

- SanThe -

02/11/2010 15:01:02
Quote Anchor link
Lynx is een webbrowser, wat heeft dat met cron te maken? Waarom zo moeilijk als je gewoon een nette cronjob kan instellen?
 

02/11/2010 16:24:54
Quote Anchor link
Waarom überhaupt cronjob?

Vast niet nodig.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/11/2010 16:53:05
Quote Anchor link
Voor het resetten van data, en het geven van extra credits/geld op bepaalde momenten is een cron nooit nodig, omdat je zelf bij een view op de site kan berekenen hoeveel iemand krijgt.

Een nieuwsbrief doe je het lieft op een rustig moment, gezien dat wat serverresources nodig heeft.
 
Petra jansen

petra jansen

02/11/2010 16:54:44
Quote Anchor link
ok dank jullie wel voor de reacties en had al wel door dat wij niet met een echte cronjob werkte, maar nu een oplossing door wel een echte in te stellen.
ik heb gevonden bij directadmin je cronjob in stellen.
bij minute vul ik 0 in en bij der est een * dan heb ik volgens mij een cronjob die elk uur wordt uitgevoerd.
maar nu het script.
stel ik wil dat het volgende wordt uitgevoerd en ik noem dat cron_hour.php
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php /* ------------------------- */

  mysql_query("UPDATE `[users]` SET `clanclick`=0");
  mysql_query("UPDATE `[users]` SET `overval`=5 WHERE `activated`=1");
  mysql_query("UPDATE `[users]` SET `gokken`=3 WHERE `activated`=1");
  mysql_query("UPDATE `[users]` SET `gijzel`=5 WHERE `activated`=1");
  mysql_query("UPDATE `[users]` SET `graven`=5 WHERE `activated`=1");
  mysql_query("UPDATE `[users]` SET `cash`=`cash`+500 WHERE `activated`=1");
 

  $dbres                = mysql_query("SELECT * FROM `[clans]` WHERE `money_lvl1` > 0");
  while($clan = mysql_fetch_object($dbres)) {
    if($clan->type == 1)
      mysql_query("UPDATE `[users]` SET `bank`=`bank`+". (85*$clan->money_lvl1) ." WHERE `clan`='{$clan->name}'AND `uurloon`='2'");
 /* ------------------------- */ ?>


dan geef ik bij command op waar dit script zich bevindt en dan wordt ie ieder uur uitgevoerd?
klopt het zo een beetje of zit ik er helemaal naast?

gr. petra
 

02/11/2010 16:56:14
Quote Anchor link
Hiervoor heb je geen cron nodig.
Verder moet je eens SQL leren.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

02/11/2010 16:59:26
Quote Anchor link
haal je vars een buiten quotes en haal die backticks uit je sql
 
Petra jansen

petra jansen

02/11/2010 16:59:34
Quote Anchor link
jaja karl ik probeer zoveel mogelijk te leren maar ook jij was ooit eens een beginner en dan zat je ook niet te wachten op jou commentaar, ik dacht ik ga verder met wat - SanThe - zei
Gewijzigd op 02/11/2010 17:00:15 door petra jansen
 

02/11/2010 17:00:54
Quote Anchor link
Petra jansen op 02/11/2010 16:59:34:
jaja ik probeer zoveel mogelijk te leren maar ook jij was ooit eens een beginner en dan zat je ook niet te wachten op jou commentaar, ik dacht ik ga verder met wat - SanThe - zei


Ja, ik was ook ooit eens een beginner. Maar ik ging eerst leren voordat ik wat deed.
Zodoende wist ik ook heel snel dat crons eigenlijk nooit nodig zijn.
In dit geval ook niet.

En als je nu gewoon eerst SQL leert zul je snappen waarom die cronjob niet nodig is.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

02/11/2010 17:04:58
Quote Anchor link
Dit is een opensource crime game toch?
 

02/11/2010 17:08:23
Quote Anchor link
Tim Kampherbeek op 02/11/2010 17:04:58:
Dit is een opensource crime game toch?


En dat is het erge eraan.
 
Petra jansen

petra jansen

02/11/2010 17:08:39
Quote Anchor link
die ben ik bezig te maken ja en heb daaruit gecopieerd
en het volgende staat in mijn welkomsmailtje
Reageer met opbouwend kritiek, of reageer niet en probeer je zo goed mogelijk aan de Nederlandse taal te houden.
je wordt al als minderwaardig beschouwt als je een crime wil maken , ieder zijn hobby toch
Gewijzigd op 02/11/2010 17:11:22 door petra jansen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/11/2010 17:12:24
Quote Anchor link
Petra, ik wil niet lullig zijn, maar ga zeker op deze voet neit verer met het script uit te bouwen.

Dit script is zo zwaar inefficiënt gebouwd, en bovendien zo lek dat de server het neit eens leuk zou vinden om dit script te draaien.
 
Petra jansen

petra jansen

02/11/2010 17:15:22
Quote Anchor link
ok duidelijk dan denk ik dat ik toch eerst nog wat dingen moet leren , uitzoeken
maar dit is tenminste normaal antwoord en wat karl zegt is wel erg kort door de bocht en onvriendelijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.