Cronjob nodig?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »
Joakim Broden

Joakim Broden

10/12/2010 14:04:45
Quote Anchor link
Voor mijn website wil ik een twitter feed op mijn website. Alleen stel dat twitter eens down is ofzo, dan heb ik geen tweets meer op mijn site. Tevens wil ik niet bij elke refresh de hele feed weer ophalen. Dus lijkt mij het best om alle tweets in de database op te slaan. Dit is allemaal geen probleem, en die op de website te tonen.

Maar omdat ik niet bij elke refresh de feed wil ophalen ivm dataverkeer en snelheid van de website zoek ik een oplossing om die tweets in mijn database te stoppen.

Ik kan een script maken alle tweets in de database stopt en die aanroepen met een cron job elke 15 minuten ofzo? Of zijn er hier andere mogelijkheden voor?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:07:52
 
John D

John D

10/12/2010 14:10:14
Quote Anchor link
Een unix/linux shell script met wat wgets en wat SQL waarmee je het in de database insert/update. Shell scriptje elk kwartier via cron laten lopen en klaar.
Gewijzigd op 10/12/2010 14:32:37 door John D
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/12/2010 14:12:18
Quote Anchor link
Hoe groot is de kans dat Twitter down is? Gebeurt niet vaak toch? Naar mijnwweten is dat nog nooit gebeurd afgelopen jaar, dus waarom zou je moeite nemen om zelf de boel te cachen?
 
Pim -

Pim -

10/12/2010 14:12:21
Quote Anchor link
Gewoon om de 15 minuten bij een request de feed updaten. In je DB opslaan wanneer de laaste update is geweest.

Maar twitter heeft toch zo'n leuk AJAX blokje?
 
John D

John D

10/12/2010 14:14:43
Quote Anchor link
- Aar - op 10/12/2010 14:12:18:
Hoe groot is de kans dat Twitter down is? Gebeurt niet vaak toch? Naar mijnwweten is dat nog nooit gebeurd afgelopen jaar, dus waarom zou je moeite nemen om zelf de boel te cachen?
@Aar: Niet veel getwittert zeker het afgelopen jaar. Twitter heeft een keer of 5 dit jaar enkele uren tot een halve dag "Leeg" getoond. Heeft een enkele keer zelfs het nieuws gehaald. Misschien wil TS dit voorkomen?
Gewijzigd op 10/12/2010 14:15:11 door John D
 
Bram Boos

Bram Boos

10/12/2010 14:15:47
Quote Anchor link
- Aar - op 10/12/2010 14:12:18:
Hoe groot is de kans dat Twitter down is? Gebeurt niet vaak toch? Naar mijnwweten is dat nog nooit gebeurd afgelopen jaar, dus waarom zou je moeite nemen om zelf de boel te cachen?

Twitter is vooral s'avonds af en toe slecht bereikbaar met de melding: "Twitter is over capacity..."

;)
Gewijzigd op 10/12/2010 14:15:57 door Bram Boos
 
Joakim Broden

Joakim Broden

10/12/2010 14:22:20
Quote Anchor link
Twitter is inderdaad al een paar keer down geweest afgelopen jaar, en dat niet alleen ik wil zelf zo min mogelijk afhankelijk zijn van andere websites. Dus wil alle content het liefst in eigen database hebben.

Verder gaat het ook het het aanroepen van de feed, dat neemt weer tijd in beslag waardoor de laadtijd weer toeneemt, dat wil ik voorkomen.

@pim daar zat ik ook aan te denken. Maar ik zoek eigenlijk een oplossing zonder de feed aan te roepen via de bezoeker.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/12/2010 14:42:26
Quote Anchor link
Bram Boos op 10/12/2010 14:15:47:
- Aar - op 10/12/2010 14:12:18:
Hoe groot is de kans dat Twitter down is? Gebeurt niet vaak toch? Naar mijnwweten is dat nog nooit gebeurd afgelopen jaar, dus waarom zou je moeite nemen om zelf de boel te cachen?

Twitter is vooral s'avonds af en toe slecht bereikbaar met de melding: "Twitter is over capacity..."

;)

De site zelf, maar de API is geloof ik nog wel bereikbaar.
 
John D

John D

10/12/2010 15:25:46
Quote Anchor link
- Aar - op 10/12/2010 14:42:26:
De site zelf, maar de API is geloof ik nog wel bereikbaar.
"Geloof ik??" Werkt de api via een ander domein? Als dat niet zo is en het werkt gewoon via twitter.com dan is de api niet bereikbaar.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

10/12/2010 15:33:29
Quote Anchor link
John D op 10/12/2010 15:25:46:
"Geloof ik??" Werkt de api via een ander domein? Als dat niet zo is en het werkt gewoon via twitter.com dan is de api niet bereikbaar.


Ander domein is niet nodig. Ander subdomein wel. En die wordt ook gebruikt. Verrassend: api.twitter.com.
 
John D

John D

10/12/2010 15:41:42
Quote Anchor link
@Elwin Fratsloos: Okee, goeie oplossing dus van twitter en voor TS misschien een reden om het toch maar niet te cachen in een db.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

10/12/2010 15:48:44
Quote Anchor link
Ligt m.i. in zijn geheel aan de capaciteiten van de server van de TS. Niet zozeer aan Twitter.

TS geeft zelf aan bang te zijn voor het gebruik van teveel dataverkeer. Dan is het wellicht wel slim om te cachen (en ja, dat zou je met een cronjob moeten doen). Als de site veel bezoekers trekt is het niet alleen qua dataverkeer intressant om te cachen, maar ook qua belasting van de server.
Elke pageview een request maken naar de API en de boel verwerken is best overdreven.

Maar het wel of niet cachen van de gegevens hangt af van nog een aantal factoren, zoals:
- worden er veel tweets geplaatst?
- mag er een vertraging zijn in het plaatsen van een tweet en het te zien zijn op de site?
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

10/12/2010 16:53:04
Quote Anchor link
Wat je ook kan doen: Met een cronjob elke 10 minuten feeds ophalen.
De feeds zijn xml, dus die kan je gewoon opslaan op je servers, als XML bestand.

Vervolgens parse je dit opgeslagen XML bestand, alsof het de live feed is van Twitter.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.