cronjob

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »
Simon j

simon j

18/11/2018 09:45:01
Quote Anchor link
Hallo,
Kan iemand mij helpen met een cronjob . zie in de log wel dat het uitgevoerd word maar de config word niet opgeslagen op de server. als ik handmatig op save druk word deze config file wel opgeslagen.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:22:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2018 09:46:40
Quote Anchor link
Laat je relevante code eens zien, tussen code-tags? Ik vermoed dat je geen volledig pad gebruikt in je cronjob.
Gewijzigd op 18/11/2018 09:47:24 door - Ariën -
 
Bart V B

Bart V B

18/11/2018 11:03:26
Quote Anchor link
“Maar de config word niet opgeslagen”
Onder welke gebruiker draait de conjob?
Heb zo’n vermoeden dat hij niet voldoende rechten heeft
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2018 11:28:46
Quote Anchor link
Of het pad klopt niet, wat ook vaak gebeurt, omdat deze vaak als root of een user draait.
 
Simon j

simon j

18/11/2018 20:23:54
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties,
Kom er nu achter dat het script van internet beveiligd is.
Kan dus geen aanpassingen doen helaas.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2018 20:29:34
Quote Anchor link
Geëncrypted, bedoel je?
Mogelijk zou je via de juiste commando in je crontab de boel wel kunnen draaien.

Toevoeging op 18/11/2018 20:31:07:

Bedoel je dat het geëncrypt is in Ioncube of Zend? Mogelijk kan je in je crontab er voor zorgen dat hij altijd naar je 'working directory' gaat.
 
Simon j

simon j

18/11/2018 21:21:34
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/11/2018 20:29:34:
Geëncrypted, bedoel je?
Mogelijk zou je via de juiste commando in je crontab de boel wel kunnen draaien.

Toevoeging op 18/11/2018 20:31:07:

Bedoel je dat het geëncrypt is in Ioncube of Zend? Mogelijk kan je in je crontab er voor zorgen dat hij altijd naar je 'working directory' gaat.


Ja Geëncrypted,dus weet nu ff niet hoe ik dat kan aanpassen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2018 21:29:04
Quote Anchor link
Als het goed geprogrammeerd is, hoeft dat ook niet. Hoe luidt je cron opdracht?
 
Simon j

simon j

18/11/2018 21:58:39
Quote Anchor link
(www-data) CMD (/usr/bin/php /var/www/html/xxxxx.xxxx.php #xxxxx Config Update^M)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2018 22:55:53
Quote Anchor link
Pas het eens aan naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
cd /var/www/html/ && /usr/bin/php script.php >> cron_log.txt


Op die manier ga vanaf een andere user alsnog eerst naar je juiste directory waar je script staat. En daarna voer je jouw script uit. De output schrijf je voor het gemak even naar cron_log.txt. Zo kan je zien of deze errors in de output genereert. Ideaal voor debuggen.
Gewijzigd op 18/11/2018 22:57:42 door - Ariën -
 
Simon j

simon j

20/11/2018 18:06:02
Quote Anchor link
Heb het geprobeerd maar dit lukt niet.
Zal waarschijnlijk iets fout doen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/11/2018 18:09:20
Quote Anchor link
Wat lukt niet? Wat gebeurt er?
Als je wat gedetailleerd bent is de hulp wat makkelijker.
Wat staat er in de log? (maak die wel even schrijfbaar met 777)
Gewijzigd op 20/11/2018 18:14:08 door - Ariën -
 
Simon j

simon j

20/11/2018 19:46:24
Quote Anchor link
Die regel moet ik die met putty wegschrijfen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/11/2018 20:21:33
Quote Anchor link
Simon j op 20/11/2018 19:46:24:
Die regel moet ik die met putty wegschrijfen?

In je crontab -e ja.
 
Simon j

simon j

20/11/2018 20:26:05
Quote Anchor link
zie dit ook in log
Nov 20 19:23:01 server01 CRON[61090]: (CRON) info (No MTA installed, discarding output)
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

20/11/2018 20:46:40
Quote Anchor link
Meldingen die gedaan worden worden niet gemaild, want je hebt geen werkende mailserver.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/11/2018 00:32:22
Quote Anchor link
Maar PHP-fouten en dus deze output zou toch in je cron_log.txt moeten staan, lijkt me.
Dat er niet kan worden gemaild is een ander verhaal..
 
Simon j

simon j

21/11/2018 19:36:27
Quote Anchor link
zal stap voor stap uitleggen hoe dit script in geinstalleerd.

1. Ubuntu geinstallerd 14.04 x64 op een server .
2. Hierop apache en php geinstalleerd.
3 database gemaakt met de file(sql) die in het script zit.
4 map html gecopieerd naar map www op de server en op 755 gezet.

Dit gedeelte werkt.
Alleen de config zou elke minuut worden opgeslagen op een server die op de zelfde server draait als het script.

het script bestand heb ik hier staan.

https://wetransfer.com/downloads/cbd60550a895c3674ef489a7174b74b820181121183532/b72d49074925d786a590d196062f88e020181121183533/aa4707
Gewijzigd op 21/11/2018 20:28:51 door simon j
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/11/2018 19:58:48
Quote Anchor link
Simon j op 20/11/2018 20:26:05:
zie dit ook in log
Nov 20 19:23:01 server01 CRON[61090]: (CRON) info (No MTA installed, discarding output)

Over welke log heb je het hier?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.