cronjobs van 000webhost.com

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael R

Michael R

12/05/2013 18:32:58
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een cronjob gezet met de webhost: 000webhost.com
Nadat ik een cronjob heb gemaakt zie ik:

Command to run:
php -f /home/a7556593/public_html/test.php

maar als ik in de database kijk(ik heb een teller gemaakt die ieder uur 1 opteld) zie ik dat er niks is verandert, moet ik nog iets met die command doen of gebruik ik het gewoon verkeerd?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:06:10
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2013 19:44:52
Quote Anchor link
Laat je script eens zien en met name of er includes in zitten.
 
Michael R

Michael R

12/05/2013 19:48:16
Quote Anchor link
er zitten includes in ja

Toevoeging op 12/05/2013 20:04:00:

en als ik gewoon de pagina zelf bezoek, werkt het wel

Toevoeging op 12/05/2013 21:02:11:

Dit is mijn script na dat ik de includes heb weggehaald, maar nu doet hij het nog steeds niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$host
= "mysql2.000webhost.com";
$database = "a7556593_mmafia";
$user = "a7556593_root";
$password = "geheim";
  
  $cdb=mysqli_connect($host,$user,$password,$database) or die(mysqli_query());

mysqli_query($cdb,"INSERT INTO players (name) VALUES ('CRJOBLOG') ") or die(mysqli_error($cdb) );



?>
 
Joey Drieling

Joey Drieling

12/05/2013 21:33:46
Quote Anchor link
Even wat anders game script sites zijn niet toegestaan op 000webhost.com.

Zie: http://www.000webhost.com/includes/tos.php

Tenzij je geüpgraded account hebt.
Gewijzigd op 12/05/2013 21:37:30 door Joey Drieling
 
Michael R

Michael R

12/05/2013 21:54:12
Quote Anchor link
Het is toch nederlands, dus het zien ze toch niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2013 22:35:04
Quote Anchor link
Michael R op 12/05/2013 21:54:12:
Het is toch nederlands, dus het zien ze toch niet

Dat is geen excuus.....
Krijg je geen cronjob-log in je mail o.i.d.?
Gewijzigd op 12/05/2013 22:35:27 door - Ariën -
 
Willem vp

Willem vp

12/05/2013 23:29:38
Quote Anchor link
Aangezien cron-jobs in een eigen omgeving draaien, kan het zijn dat het commando 'php' daarin niet bekend is. In dat geval moet je dus het volledige pad naar php opgeven. Dat zal waarschijnlijk /usr/bin/php zijn, maar dat hoeft niet. Kwestie van uitzoeken, uitproberen of navragen bij je provider.
 
Michael R

Michael R

13/05/2013 17:35:57
Quote Anchor link
die zeggen dus dat zij alleen er voor zorgen dat ze je website hosten maar niet om te helpen hoe je websites bouwt :S, volgens mij weten zij het ook niet eens

Toevoeging op 13/05/2013 17:42:22:

dit staat er standaart: php -f /home/a7556593/

en de rest moet ik aanvullen met: public_html/test.php

dus raar dat hij hem niet vind en dat het niet werkt?
 
- Roland -

- Roland -

13/05/2013 20:47:17
Quote Anchor link
Jeetje, welk hoster is dat ?
(misschien heb ik wel een idee...)


Wat heeft dat met website bouwen te maken....


/usr/local/bin/php -q -f /home/username/domains/domeinnaam/public_html/testingthatjob.php

gebruik ik in mn Directadmin.

weet niet meer waarom, maar dit werkt bij mij


oja, zet er ff een mail aan jezelf in

Edit:

ps. dus username & domeinnaam vervangen
Gewijzigd op 13/05/2013 20:52:45 door - Roland -
 
Michael R

Michael R

13/05/2013 20:54:55
Quote Anchor link
is domeinnaam de gehele link van je website of alleen de naam ?
 
- Roland -

- Roland -

13/05/2013 20:58:04
Quote Anchor link
de naam met extensie
 
Michael R

Michael R

13/05/2013 20:58:41
Quote Anchor link
oke

Toevoeging op 13/05/2013 21:14:37:

helaas, ook dit werkt niet :(
 
- Roland -

- Roland -

13/05/2013 21:31:25
Quote Anchor link
Als zij niet meewerken ....

zoek andere hoster
 
Joey Drieling

Joey Drieling

13/05/2013 21:55:58
Quote Anchor link
En als je dit is op de eerste regel zet van de cron file.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
chdir('./public_html/');
 
Michael R

Michael R

14/05/2013 07:24:39
Quote Anchor link
nee, werkt ook niet dan krijg ik een error:

Warning: chdir() [function.chdir]: No such file or directory (errno 2) in /home/a7556593/public_html/test.php on line 2
 
Joey Drieling

Joey Drieling

14/05/2013 07:39:41
Quote Anchor link
Je moet ook helemaal bovenaan zetten voor.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Command to run:
php -f /home/a7556593/public_html/test.php
 
Michael R

Michael R

14/05/2013 07:43:49
Quote Anchor link
ja, maar dat staat in het menu van de functie cronjobs en niet in het script. of moet ik die command ook in het script zetten?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.