Cronjobs

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »
Jesse

Jesse

19/04/2007 17:51:00
Quote Anchor link
Ik heb nog geen verstand van cronjobs, maar wil weten hoe ze werken, kan iemand mij dit uitleggen of weet iemand iets waar het uitgelegd staat?
Quote:
Edit:
Ik bedoel dus het maken van cronjobs.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesse
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 16:51:39
 
Crispijn -

Crispijn -

19/04/2007 17:56:00
Quote Anchor link
Vaak heeft een hoster een speciale beheer pagina voor jou website waar je je statistieken kan zien, je mail kan instellen maar ook waar je periodieke taken kan instellen. Je geeft dan een bestand op dat hij eens in een aangegeven periode moet aanroepen zodat je bijvoorbeeld een backup kan maken, of een spel kan opwaarderen etc.
 
Jesse

Jesse

19/04/2007 17:58:00
Quote Anchor link
Crispijn schreef op 19.04.2007 17:56:
Vaak heeft een hoster een speciale beheer pagina voor jou website waar je je statistieken kan zien, je mail kan instellen maar ook waar je periodieke taken kan instellen. Je geeft dan een bestand op dat hij eens in een aangegeven periode moet aanroepen zodat je bijvoorbeeld een backup kan maken, of een spel kan opwaarderen etc.

Ja dat weet ik wel, maar hoe maak je zelf een cronjob, het script bedoel ik dan, want een cronjob aanmaken is niet moeilijk maar het script zelf bedoel ik dan waar ik problemen mee heb.
 
Crispijn -

Crispijn -

19/04/2007 18:07:00
Quote Anchor link
Dat ligt er maar net aan wat je periodiek wil uitvoeren! Wat zijn je plannen? Dan kunnen we er eens naar kijken!
 
Jesse

Jesse

19/04/2007 18:13:00
Quote Anchor link
elke dag + 3000 geld bijv ?
 
Jesse

Jesse

19/04/2007 18:31:00
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?  mysql_query("UPDATE `[users]` SET `cash`=`cash`+100 WHERE `activated`=1");

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesse
 
- SanThe -

- SanThe -

19/04/2007 20:12:00
Quote Anchor link
Ja, maar dan zonder haken en backtics.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("UPDATE users SET cash=cash+100 WHERE activated=1");
?>
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

19/04/2007 20:22:00
Quote Anchor link
hij bedoelt waarschijnlijk hoe je dat dus elke dag kan laten uitvoeren :P

edit ik zou dit trouwens ook wel willen weten :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leroy Boerefijn
 
Winston Smith

Winston Smith

19/04/2007 20:32:00
Quote Anchor link
Google: crontab

cronjobs hebben deze vorm

1 2 3 4 5
* * * * * /pad/naar/script

waarbij, van links naar rechts:

* 1 = minuten
* 2 = uren
* 3 = dagen
* 4 = maanden
* 5 = dagen van de week

(uit mijn hoofd). Je kan ook variaties maken, maar die vind je vanzelf wel.

Edit:
Iedere dag, om 12 uur 's middags uitvoeren:
0 12 * * 0-6 /pad/naar/script.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Winston Smith
 
Jesse

Jesse

19/04/2007 20:42:00
Quote Anchor link
Kun je dan bijvoorbeeld ook dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?
$select
="SELECT * FROM members";
$query = mysql_query($select)or die ("Fout melding in query");

while ($list = mysql_fetch_object($query)) {

        $query = mysql_query("SELECT * FROM sponsors WHERE memberid = '$list->memberid'");
        $sponsors = 0;
           while($list = mysql_fetch_assoc($query)){
            $sponsors += $list['sponsor'];
        }

    
        $query2 = mysql_query("SELECT * FROM competitie_spelers2 WHERE memberid = '$list->memberid'");
        $salaris = 0;
        while($list2 = mysql_fetch_assoc($query2)){
            $salaris += $list2['salaris'];
        }


$query3 = mysql_query ("UPDATE members SET `geld` = `geld` - '$salaris' WHERE memberid = '$list->memberid'");
$query4 = mysql_query ("UPDATE members SET `geld` = `geld` + '$sponsors' WHERE memberid = '$list->memberid'");
$query5 = mysql_query ("UPDATE members SET `geld` = `geld` + 3000 WHERE memberid = '$list->memberid'");

mysql_query($query3) or die(mysql_error());
mysql_query($query4) or die(mysql_error());
mysql_query($query5) or die(mysql_error());

echo "Gesimuleerd<br>";

}

?>
 
Crispijn -

Crispijn -

19/04/2007 20:50:00
Quote Anchor link
Ja, dit soort dingen zijn mogelijk. Ik stuur zelf altijd een mailtje naar mijzelf zodat ik elke keer goed op de hoogte wordt gehouden van de juiste werking. Je kan wanneer je dit zat bent ook een mailtje sturen wanneer het juist fout is gegaan.

Je kan natuurlijk testen of dit script werkt door het gewoon in de browser aan te roepen.
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

19/04/2007 20:51:00
Quote Anchor link
ja.. alleen dingen outputten heeft geen zin ;)
 
- SanThe -

- SanThe -

19/04/2007 20:52:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 19.04.2007 20:32:
Iedere dag, om 12 uur 's middags uitvoeren:
0 12 * * 0-6 /pad/naar/script.php

Dan maak je de laatste toch ook een *.
0 12 * * * /pad/naar/script.php

En meestal zijn .php files niet executable en dan doe je het zo:
0 12 * * * /pad/naar/php/php -f /pad/naar/script/script.php
 
Aaa Trump

aaa Trump

19/04/2007 20:54:00
Quote Anchor link
En als je hosting dit nouw niet aanbeid?

Ik zouw wel om de dag automatish backups willen gaan maken :l.
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

19/04/2007 20:56:00
Quote Anchor link
en wat voor een extensie moet je je crontab bestand geven? (of wat voor naam?)

edit laat maar :P (gewoon crontab)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leroy Boerefijn
 
Jens V

Jens V

19/04/2007 21:01:00
Quote Anchor link
maakt niet uit eh, je voert uit wat je wil...:)
Dus je naam en/of extentie maken niet uit...
 
Jesse

Jesse

19/04/2007 21:37:00
Quote Anchor link
Moet ik bij elk bestand die ik oproep via cronjob de haken en backtics weglaten?
 
- SanThe -

- SanThe -

19/04/2007 21:42:00
Quote Anchor link
Die haken en backtics horen niet in een query.
 
Winston Smith

Winston Smith

19/04/2007 22:52:00
Quote Anchor link
Quote:
Dan maak je de laatste toch ook een *.
0 12 * * * /pad/naar/script.php
Ja, dat kan ook, maar ik wist niet zeker of dat hij dan iedere 12 uur het script aanroept (dus twee keer per etmaal) of maar één keer per dag.
Quote:
En meestal zijn .php files niet executable en dan doe je het zo:
0 12 * * * /pad/naar/php/php -f /pad/naar/script/script.php
Klopt. die is beter.
Quote:
En als je hosting dit nou niet aanbiedt?
Op internet zijn sites te vinden waar je ook cronjobs kan instellen. Die roepen dan gewoon extern jouw pagina('s) op.
Quote:
en wat voor een extensie moet je je crontab bestand geven?
Crontabs hebben de extensie *.cron, maar dat hoef je eigenlijk nooit zelf in te stellen. Je maakt die cron aan in een CMS of, in het moeilijke geval, roep je de crontab editor aan (crontab -e) via SSH.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Winston Smith
 
Jesse

Jesse

20/04/2007 08:34:00
Quote Anchor link
.Cron ? Ok.
Maar dat is dus altijd wat er maar ook in staat?
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

20/04/2007 09:22:00
Quote Anchor link
Dingen als "elke dag +3000 geld erbij" zijn juist zaken welke je NIET met cronjobs hoort te doen, het kan natuurlijk wel, maar het is niet de juiste methode.

Handel dit gewoon af in je applicatie / database, ik zie van die vieze criminals-code. Het gaat er om dat de data actueel is op het moment dat je het nodig hebt...controleer dus gewoon wanneer er voor het laatst een update is geweest en werk de gegevens in 1 keer bij wanneer dat nodig is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.