CSS 3 browser probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

09/06/2011 18:16:24
Quote Anchor link
Op mijn site (www.fanscy.zzl.org) gebruik ik css drie en een achtergrond. Nu heb ik even een snelle test gedaan in chrome en firefox en merk dat de achtergrond bij Chrome precies in het midden valt, terwijl hij bij firefox echt bij de top uitkomt en niet in het midden.

Dit is de gebruikte code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
body {
background-image: url('fantasy.jpg');
background-repeat: no-repeat;
  background-position: center
     }


Is er misschien een soort van code die dit laat werken op elke browers. De achtergrond moet dus in het midden staan, vanaf elke kant 50%.
Gewijzigd op 09/06/2011 18:52:41 door
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:42:15
 
Joakim Broden

Joakim Broden

09/06/2011 18:20:32
Quote Anchor link
background-position: center center;

1ste center is voor horizontale positie en 2de center voor de verticale positie
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

09/06/2011 18:21:40
Quote Anchor link
Waarom gebruik je niet gewoon background : ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
background: url('image.jpg') no-repeat 50% 50%;

Als ik me niet vergis.
Gewijzigd op 09/06/2011 18:29:56 door Johan van der Molen
 

09/06/2011 18:24:03
Quote Anchor link
Oetzie cookie op 09/06/2011 18:20:32:
background-position: center center;

1ste center is voor horizontale positie en 2de center voor de verticale positie


Al geprobeerd, maar het blijft zo staan :(
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

09/06/2011 18:30:09
Quote Anchor link
Youri Schneider op 09/06/2011 18:24:03:
Oetzie cookie op 09/06/2011 18:20:32:
background-position: center center;

1ste center is voor horizontale positie en 2de center voor de verticale positie


Al geprobeerd, maar het blijft zo staan :(


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
background: url('image.jpg') no-repeat 50% 50%;
 

09/06/2011 18:31:15
Quote Anchor link
Johan van der Molen op 09/06/2011 18:21:40:
Waarom gebruik je niet gewoon background : ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
background: url('image.jpg') no-repeat 50% 50%;

Als ik me niet vergis.


Hij blijft nog steeds zo staan :(.
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

09/06/2011 18:32:13
Quote Anchor link
Youri Schneider op 09/06/2011 18:31:15:
Johan van der Molen op 09/06/2011 18:21:40:
Waarom gebruik je niet gewoon background : ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
background: url('image.jpg') no-repeat 50% 50%;

Als ik me niet vergis.


Hij blijft nog steeds zo staan :(.


Ik bekijk het verschil even. Tussen browsers.
Gewijzigd op 09/06/2011 18:32:28 door Johan van der Molen
 

09/06/2011 18:34:22
Quote Anchor link
Oke is goed. :)
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

09/06/2011 18:39:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
background: url('image.jpg') no-repeat;


Probeer dit eens.
 

09/06/2011 18:40:55
Quote Anchor link
Dan komt de afbeelding rechts onder.
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

09/06/2011 18:42:16
Quote Anchor link
Zonder background position staat hij bij mij in firefox goed. Zonder wit randen.
 

09/06/2011 18:43:52
Quote Anchor link
Bij mij niet, kan het liggen aan Ubuntu versie van FF?
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

09/06/2011 18:45:39
Quote Anchor link
Youri Schneider op 09/06/2011 18:43:52:
Bij mij niet, kan het liggen aan Ubuntu versie van FF?


Heb je een schreenshot?
 

09/06/2011 18:55:06
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

09/06/2011 19:06:14
Quote Anchor link
http://imageshack.us/f/850/screenfb.png/

Dit is zonder position, die heb ik uitgeschakeld in firebug.
 

09/06/2011 19:09:30
Quote Anchor link
Johan van der Molen op 09/06/2011 19:06:14:
http://imageshack.us/f/850/screenfb.png/

Dit is zonder position, die heb ik uitgeschakeld in firebug.


Ja zo zou die moeten wezen. Raar dat dat op Ubuntu niet/anders lukt/is.
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

09/06/2011 19:09:52
Quote Anchor link
Sorry ik kan je niet verder help :( succes ermee!
 

09/06/2011 19:10:18
Quote Anchor link
Dank voor de moeite :)
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

09/06/2011 19:10:58
Quote Anchor link
Geen probleem!
 
Wouter J

Wouter J

09/06/2011 21:43:43
Quote Anchor link
Vreemd probleem. Want bij mij test komt er wel overal hetzelfde uit. Heb je hier ook het probleem? http://waldio.webatu.com/CSS/background_center.html
 

09/06/2011 21:51:38
Quote Anchor link
Wouter J op 09/06/2011 21:43:43:
Vreemd probleem. Want bij mij test komt er wel overal hetzelfde uit. Heb je hier ook het probleem? http://waldio.webatu.com/CSS/background_center.html


Dus als ik het goed begrijp, staat hij bij jou wel netjes, zoals ik hem wil? En bij die site heb ik geen enkel probleem, zie het precies goed.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.