CSS - Achtergrond en link in een tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Nico V.

Nico V.

30/10/2007 21:36:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben nu bezig met mijn website maar ik wil nu een tabel die tegelijk een link is, EN een achtergrond plaatje geeft.

eigenlijk het resultaat van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
<TD onmouseover="this.style.backgroundColor='KLEURTJE';"
onmouseout="this.style.backgroundColor='KLEURTJE';"
onclick="window.location.href='URL'">
?>


maar dan zonder de kleuren die veranderen en wel een achtergrondplaatje
ik heb het in CSS nog niet helemaal goed, ik heb nu

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
.link_tabel {
background-image: url("./images/ster.gif");
width: 100px;
height: 100px;
background-color: #cccccc;
}


Hoe doe ik dat,

bvd
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:12:20
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/10/2007 21:38:00
Quote Anchor link
Die dubbele aanhalingstekens bij url() moeten weg.
 
Nico V.

Nico V.

30/10/2007 21:40:00
Quote Anchor link
Helaas werkt ook niet, en ik heb de link voor het plaatje nog een keer gecheckt, maar de link klopt wel
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/10/2007 21:46:00
 
Nico V.

Nico V.

30/10/2007 21:58:00
Quote Anchor link
Werkt nog niet echt, ik krijg nu alleen een witte achtergrond en inderdaad de hoogte gaat wel naar 200px, dus de CSS instellingen komen wel over. Ik heb inmiddels al het plaatje omgezet naar .jpg maar dat hielp ook niet

edit: ook de nieuwe links naar de plaatjes kloppen gewoon
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nico V.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/10/2007 22:02:00
Quote Anchor link
Ja, zonder online voorbeeld van je kan ik weinig doen vrees ik.

Heb je mijn voorbeeld nog bekeken?
 
Nico V.

Nico V.

30/10/2007 22:05:00
Quote Anchor link
ja, daar heb ik een hele boel uit gehaald, ik zal de code eens hier plaatsen:


CSS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
td.link  {
background: #fff url(ster.jpg) left top no-repeat;
height:100px;
width: 100px;
}


Pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<html>
<table border='0' cellpadding='0' cellspacing='10'>
  <tr>
    <td class='link'>
      <a href="index.php?pagina=home" title="">Home</a>
    </td>
  </tr>
</table>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nico V.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/10/2007 22:06:00
Quote Anchor link
In HTML hoor je dubbele quotes te gebruiken.
 
Nico V.

Nico V.

30/10/2007 22:08:00
Quote Anchor link
verbeterd maar met nogal weinig effect
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/10/2007 22:11:00
Quote Anchor link
Het moet iets simpels zijn. Ik heb jouw HTML in mijn voorbeeld gestopt en dat werkt prima.
 
Wesley

Wesley

30/10/2007 22:15:00
Quote Anchor link
Ik zie onMouseover niks veranderen.

Mogelijk werkt dit met FireFox niet?
 
Nico V.

Nico V.

30/10/2007 22:17:00
Quote Anchor link
maar wat: even wat dingen checken:

- URL naar de image OK
- Code OK
- link naar CSS OK
- namen in CSS + HTML OK
- Browser compatibility OK

- ideen over wat het kan zijn NEE
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nico V.
 
Ferdi R

Ferdi R

30/10/2007 22:22:00
Quote Anchor link
Geef jouw link dan eens nico
 
Nico V.

Nico V.

30/10/2007 22:26:00
Quote Anchor link
ik heb m hier niet online staan, ik heb hier namelijk geen wachtwoord van de router om poort 80 open te zetten :D

maar de code staat hier boven
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/10/2007 22:28:00
Quote Anchor link
Ja maar dat is niet de hele code. Post eens je hele pagina, als hij tenminste geen 500 regels code bevat.
 
Nico V.

Nico V.

30/10/2007 22:32:00
Quote Anchor link
aantal regels valt wel mee, ik include delen enzo:

ps. de style.css word in de index.php geinclude, en deze pagina ook

komtie:

Menu.php
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="10">
<tr>
<td class="link">
<a href="index.php?pagina=home">Home</a>
</td>
</tr>
</table>



CSS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
BODY {

margin-right: 0;
margin-left: 0;
margin-top: 0;
margin-bottom: 0;
font-family: verdana;
font-size: 12;
background-color: #000333;
}

a:link, a:visited, a:active {
color: #000000;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
font-size: 12px;
vertical-align: top;
}

.ktabel {
width: 98%;
height: 50px;
text-align: center;
vertical-align: top;
border: 0;
margin-left:auto;
margin-right:auto;
}
.htabel {
width: 98%;
height: 90%;
background-color: #191970;
text-align: center;
vertical-align: top;
border: 1;
border-width: 2px;
border-style: solid;
border-color: #FFFF00;
margin-left:auto;
margin-right:auto;
}
.titel {
color:     #FFFF00;
font-size: 30px;
text-align: center;
vertical-align: top;
}
.htabel_menu {
color: #FFFF00;
height: 100px;
font-weight: bold;
vertical-align: bottom;
text-align: left;
padding-top: 0;
padding-bottom: 0;
}
td.link  {
color: #000000;
text-align: center;
height:100px;
width: 100px;
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nico V.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/10/2007 22:35:00
Quote Anchor link
Net zei je dat je dit had:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
td.link  {
background: #fff url(ster.jpg) left top no-repeat;
height:100px;
width: 100px;
}

maar uit je laatste voorbeeld maak ik op dat die ster.jpg in de map images staat. Als dat zo is, moet het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
td.link  {
background: #fff url(images/ster.jpg) left top no-repeat;
height:100px;
width: 100px;
}
 
Nico V.

Nico V.

30/10/2007 22:38:00
Quote Anchor link
ja ik heb beide mogelijkheden geprobeert en de ster.jpg staat ook op beide locaties
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/10/2007 22:42:00
Quote Anchor link
In je CSS voorbeeld uit je vorige post lees ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
td.link  {
color: #000000;
text-align: center;
height:100px;
width: 100px;
}

daar wordt helemaal geen background image toegekend?
En in menu.php lees ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td class="link" background='ster.jpg'>

Daar moet je die code voor die background helemaal niet neer zetten. Dat hoort nou juist in je CSS bestand te staan.
 
Nico V.

Nico V.

30/10/2007 22:43:00
Quote Anchor link
nee ok maar ik ben ook af en toe aan het testen of de link uberhaupt wel werkt, die stond er niet in tijdens het testen

meest recente versie:

Menu.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="10">
  <tr>
    <td class="link">
      <a href="index.php?pagina=home">Home</a>
    </td>
  </tr>
</table>


CSS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
td.link  {
background: url(images/ster.jpg) left top no-repeat;
height:100px;
width: 100px;
}


ik zal volgende keer iets duidelijker zijn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nico V.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/10/2007 22:45:00
Quote Anchor link
Het wordt wel erg moeilijk om je te helpen als je allerlei verschillende versies van je code door elkaar gaat gooiten natuurlijk.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.