CSS automatisch mee groeien en border laten werken onderaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Matthijs PHPHULP

Matthijs PHPHULP

28/05/2011 15:32:34
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een website maar ik krijg het niet voor elkaar om de border onderaan te laten zien. Ik gebruik op dit moment min-height bij alle kolommen in het midden en bij alle kolommen in het midden padding-bottom: 32767px; margin-bottom: -32747px; zodat die niet onnodig lang wordt.

Maar zoals je kan zien op deze voorbeeld website is de onderkant van de div nu niet met een border. Op welke manier kan ik het voor elkaar krijgen dat de border aansluit en dat de pagina lang genoeg is voor de tekst die er in zit (en dat dus alle kolommen mee groeien).

Ik heb nu de volgende codes gebruikt:


Mijn CSS:
Quote:
#container {
text-align : left;
margin : 0 auto;
width : 1150px;
height: 100%;
margin-left:auto;
margin-right:auto;
padding-top:0;
background : #ffffff;
overflow: hidden;
}

#banner {
clear:both;
margin-left:20px;
position:relative;
overflow: hidden;
border: 1px solid black;
width: 1110px;
height: 200px;
margin-bottom: 14px;
}

#left {
background-color: #fff;
float:left;
height:200px;
position:relative;
width:210px;
}

#middle {
float:left;
background-color: #fff;
height:200px;
position:relative;
width:680px;
}

#right {
float:right;
width: 220px;
background-color: #fff;
height:200px;
}

#midden {
clear:both;
margin-right:0;
position:relative;
overflow: hidden;
}

#links {
border: 1px solid black;
background-color: #ffff;
float:left;
min-height:800px;
position:relative;
width:200px;
padding-top: 10px;
padding-left: 10px;
padding-bottom: 32767px;
margin-bottom: -32747px;
margin-left: 20px;
margin-right: 14px;
}

#inhoud {
border:1px solid black;
float:left;
background-color: #ffff;
min-height:800px;
position:relative;
width:638px;
padding-bottom: 32767px;
padding-left: 10px;
margin-bottom: -32747px;
}

#rechts {
float:right;
width: 220px;
margin-left: 14px;
margin-right: 18px;
background-color: #fff;
border: 1px solid black;
min-height:800px;
padding-bottom: 32767px;
margin-bottom: -32747px;
}

#footer {
background-color: #fff;
clear:both;
color:#000000;
font-size:12px;
margin-top: 20px;
height:100px;
width: 1110px;
position:relative;
text-align:center;
margin-left: 20px;
border: solid black;
border-width: 1px;
}



en de indeling:

Quote:
<div id="container">

<div id="banner">

<div id="left">

</div>

<div id="middle">

</div>

<div id="right">

</div>

</div>

<div id="midden">

<div id="links">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include "menu.php"; ?>


</div>

<div id="rechts">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include "menurechts.php"; ?>


</div>

<div id="inhoud">
</div>

</div>

<div id="footer">
</div>

</div>


Als er iets nog niet duidelijk is vraag het dan,

Alvast bedankt,
Matthijs
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:20:02
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/05/2011 18:07:28
Quote Anchor link
Matthijs Thoolen op 28/05/2011 15:32:34:
de onderkant van de div nu niet met een border. Op welke manier kan ik het voor elkaar krijgen dat de border aansluit en dat de pagina lang genoeg is voor de tekst die er in zit (en dat dus alle kolommen mee groeien).


Doordat je een min-height van 800px gebruikt, valt de onderkant van je kolommen weg. Als je dat aanpast (voorbeeld 80px) zie je dat er netjes aan de onderkant een border zit. In de rechterkolom zie ik table staan; is dat om te testen?

Mogelijk dat je hier http://www.code-sucks.com/css%20layouts/faux-css-layouts/ wat aan hebt.
 
Matthijs PHPHULP

Matthijs PHPHULP

29/05/2011 09:28:25
Quote Anchor link
bedankt voor je reactie,

als ik de min-height weg neem dan betekend het dat die niet meer automatisch groter wordt door de inhoud die er in komt te staan toch? Want dat is juist de bedoeling dat die mee groeit met de inhoud die er in wordt gezet.

In de rechterkolom staat inderdaad een table maar dat is voor iets wat daar in staat.

Matthijs
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.