CSS background-position begin en eind

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

18/07/2013 11:12:43
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een sprite gemaakt.
Hierin zit een plaatje van 1 pixel breed.
Hiernaast zit een groot stuk transparant.

Nu wil ik alleen dit stukje laten repeaten (repeat-x)

Hier wat gegevens van het kleine plaatje in de sprite:
Start-x: 0px
Start-y: 186px
Eind-x: 1px
Eind-y: 386px

Alleen nu krijg ik het wel voor elkaar om op te geven waar hij moet beginnen.
Met background-position: 0px -186px;

Maar ik krijg het niet voor elkaar om hem maar 1 px breed te maken en dan ook nog eens repeat-x op te gooien.

Kan iemand me hiermee helpen, en is dit eigenlijk wel mogelijk?
Gewijzigd op 18/07/2013 11:13:16 door Tom aan t Goor
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 04:29:41
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/07/2013 11:55:17
Quote Anchor link
Transparante pixels zijn natuurlijk ook pixels en background repeat zal het gehele plaatje herhalen..
dus ik ben bang dat dat net iets veel gevraagd is.
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

18/07/2013 12:13:49
Quote Anchor link
Hmm, weet je toevallig een andere oplossing?
Of moet ik die afbeeldingen dan niet in een sprite opslaan?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/07/2013 13:09:50
Quote Anchor link
waarom verander je de 1 pixel gedeelte niet in een net zo groot effen vlak als de afbeelding. volgens mij zal de grootte van het bestand daardoor niet drastisch wijzigen, zeker niet bij een jpg.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

18/07/2013 14:11:45
Quote Anchor link
Een achtergrond-afbeelding waarvan je maar 1 pixel gebruikt ... zou je niet gewoon de background-color nemen van die ene pixel?

Of mis ik iets?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/07/2013 14:41:18
Quote Anchor link
ja.. zoiets dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
div {
    background-color:#F00;
    background-image:url(test.jpg);
}

div:hover {
    background-image:none;
}
Gewijzigd op 18/07/2013 14:41:53 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.