[CSS] <body> als grid ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

G P

G P

13/09/2018 16:00:13
Quote Anchor link
Hoi,

experimenteren met grid... Ik merk nog heel veel op dat er een <div id="container"> gebruikt word als grid. Maar kan je ook het element body gebruiken als grid? Ik heb het in ieder geval wel al eens getest en het werkt prima. Zijn hier nadelen van? Waarom word die container steeds gebruikt?
Is het niet zo om al die extra div's gewoon te gebruiken voor de elementen die al beschikbaar zijn?
 
PHP hulp

PHP hulp

22/09/2018 02:25:23
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

14/09/2018 10:17:15
Quote Anchor link
De technische beperking is dat de elementen in een htmlpagina toegewezen zijn volgens de w3c-standaard.
Ga je hier in verder blokkeren de scripts bij verdere opbouw van het verhaal.

Css kent een class en id om het geheel verder op te leuken met wat tierelantijntjes; position, width, background-color, border-color, enzovoorts.

De container binnen html wordt bij voorkeur gebruikt om deze dynamisch aan te passen middels een javascript xmlhttp-request, jquery ajax of de oudere php div navigatie.

Dat is de reden van het gebruik van een div; id of class genaamd container
Gewijzigd op 14/09/2018 10:21:20 door Yoop Overmaat
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.