Css Boordje boven div

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

 - Diov  -

- Diov -

15/06/2012 19:45:05
Quote Anchor link
Beste,
ik probeer een balk voor het menu helemaal bovenaan de pagina te maken.
Daarvoor heb ik volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
<head>

<style type="text/css">

body{
height:100%
}

div#header{
width: 100%;
height: 125px;
background: #000000;
position:relative;
top: 0px;
left: 0px;
}

</style>

</head>
<body>

<div id="header"></div>

</body>
</html>


Maar dan komt er bovenaan nog een wit boordje, ik heb het proberen weg te werken maar dit wil niet.

De css komt later in een apart css document maar dit is voor te testen.

Hopelijk kunnen jullie me helpen.
Dem
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:31:27
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

15/06/2012 19:53:06
Quote Anchor link
je body moet je nog een margin: 0 geven
 
 - Diov  -

- Diov -

15/06/2012 19:53:59
Quote Anchor link
@ Vincent, ik had dat al geprobeerd met de margin.
Had ik moeten vertellen.

Werkt ook niet.
 
Bart V B

Bart V B

15/06/2012 20:06:53
Quote Anchor link
Welke browser werkt het niet?
Want hier in chrome werkt het wel.

EDIT Firefox ook..

EDIT 2

Ik zie het al.
Een ; vergeten bij height:100%
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
<head>

<style type="text/css">

body{
height:100%;
margin:0;
}

#header{
width: 100%;
height: 125px;
background: #000000;
position:relative;
top: 0px;
left: 0px;
}

</style>

</head>
<body>

<div id="header"></div>

</body>
</html>
Gewijzigd op 15/06/2012 20:12:29 door Bart V B
 
Reshad F

Reshad F

15/06/2012 20:08:55
Quote Anchor link
zet even een css reset in je css sheet :)

margin: 0 auto;
padding: 0;

moet voor nu genoeg zijn.
 
Bart V B

Bart V B

15/06/2012 20:12:00
Quote Anchor link
Reshad, Dem is een ; vergeten bij de height:100%.
Vandaar dat het niet werkt.
 
B Polak

B Polak

15/06/2012 20:31:34
Quote Anchor link
Of je gebruikt absolute position.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.