css class scroll probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander W

sander W

24/11/2007 23:50:00
Quote Anchor link
Hoi beste mensen,

Mijn image wordt mooi ge-stretched.
Alleen als ik naar rechts scroll dan blijft de image staan :S
Iemand enig idee hoe ik dit op kan lossen?

Zie het probleem op:
http://www.elitemembers.net/test/output.php

Mijn style.css:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
body {
scrollbar-face-color:#C12F2F;
width: 100%;
height: 100%;
margin: 0;
padding: 0;
}

html {
width: 100%;
height: 100%;
margin: 0;
padding: 0;
}


img.intranet
{
left: 0;
top: 0;
width: 100%;
z-index: 0;
}


dit heb ik in output.php gezet:
<IMG SRC= "/test/images/intranet.gif" class="intranet" />
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sander W
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:44:06
 
Sander W

sander W

25/11/2007 10:23:00
Quote Anchor link
is mijn probleem wel duidelijk :)?
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

25/11/2007 10:35:00
Quote Anchor link
Je bedoelt dat hij meescrolt met de pagina?

Moet je dit volgensmij toevoegen: position: fixed;
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 
Sander W

sander W

25/11/2007 11:55:00
Quote Anchor link
Dat bedoel ik inderdaad

Ik heb het toegevoegd, maar dat is het dus niet :)
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

25/11/2007 12:32:00
Quote Anchor link
Maar dat gaat dan toch niet mooi worden? Hij's nu al een beetje raffelig aan het worden bij die boog.

Je kan beter een horizontale achtergrond maken voor dit soort dingen.
 
Sander W

sander W

25/11/2007 12:49:00
Quote Anchor link
Ja maar stel nou dat ik het gewoon wil, dan moet dat toch wel kunnen?
 
Sander W

sander W

25/11/2007 18:58:00
Quote Anchor link
Iemand die mij kan helpen?
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

25/11/2007 19:34:00
Quote Anchor link
Niet bumpen.

Kun je de informatie niet gewoon verticaal in een tabel zetten?
 
Sander W

sander W

25/11/2007 20:45:00
Quote Anchor link
Niet handig voor een snelle excel export.

Btw wil ik ook gewoon weten hoe ik het nou voor elkaar krijg dat als ik naar rechts scroll dat plaatje gewoon meegaat.
 
Wouter K

Wouter K

25/11/2007 20:54:00
Quote Anchor link
Met background-attachment kun je aangeven of je de achtergrond met de tekst wilt laten meescrollen of dat je een vaste achtergrond wilt hebben.

Mogelijke waarden zijn dus:

* scroll
* fixed

Voorbeeld van background-attachment:

body { background-image: url(bestandsnaam.gif); background-attachment: fixed }



hopelijk heb je hier wat aan http://www.mijnhomepage.nl/csscursus/les4.php
 
Sander W

sander W

26/11/2007 19:40:00
Quote Anchor link
Wouter, ten eerste bedankt voor je reactie!!
Maar het is nog niet de oplossing.
Ik krijg inderdaad voor elkaar dat mijn image meescrolled, alleen kan ik hem niet stretchen met een background attribute.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/11/2007 19:59:00
Quote Anchor link
Normaal gesproken kan dat met background-position: fixed. Maar omdat je image mee moest stretchen en nu gewoon in de pagina zit, wordt het lastig vrees ik.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.