CSS Custom Font?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rens Rikkerink

Rens Rikkerink

24/04/2009 11:08:00
Quote Anchor link
Goeiedag allemaal, ik probeer een eigen lettertype op mijn website te plaatsen, maar het wil nog niet echt lukken. Hier is de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<style>
    @font-face {
    font-family:"Morpheus";
    src: url(./data/layout/morpheus.ttf) format("truetype");
    }
</style>
<!--[if IE]>
    <style>
    @font-face {
    font-family:"Morpheus";
    src: url(./data/layout/morpheus.eot);
    }
    </style>
<![endif]-->


Beide *.ttf en *.eot bestanden bestaan wel, dus daar ligt het niet aan.
Kunnen jullie misschien helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:01:59
 
Winston Smith

Winston Smith

24/04/2009 11:11:00
Quote Anchor link
Met CSS3 (wat door veel browsers nog niet ondersteund wordt) kun je je eigen fonts inladen. Nu ben je nog aangewezen op bijvoorbeeld sIFR.
 
Rens Rikkerink

Rens Rikkerink

24/04/2009 11:24:00
Quote Anchor link
Ok.... dat begrijp ik ff niet
 
GaMer B

GaMer B

24/04/2009 11:34:00
Quote Anchor link
Custom fonts kan je nu nog niet gebruiken, omdat CSS3 (nieuwste versie van CSS) nog niet door alle browsers wordt ondersteunt.

Een alternatief daarentegen is er wel, namelijk sIFR.

EDIT: Daarbij wordt Flash .swf bestanden gebruikt om de custom fonts te renderen en on-the-fly met JavaScript geintegreerd op de door jouw gedefinieerde plaatsen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Rens Rikkerink

Rens Rikkerink

24/04/2009 11:54:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt

Edit: Nog een vraagje, ondersteund IE 8 css3? En zoja, hoe kan ik dan een custom font gebruiken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens Rikkerink
 
Hipska BE

Hipska BE

22/08/2009 21:24:00
Quote Anchor link
Zoals jij doet in uw code, het eerste stukje is hoe het zou moeten in CSS3 (voorlopig enkel safari die het ondersteund dacht ik) en het stukje voor IE is volgens mij correct voor de IE browsers (vanaf v.5)

http://www.css3.info/preview/web-fonts-with-font-face/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.