[css] div rechts floaten, maar ook over onderliggende div

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- wes  -

- wes -

20/02/2008 11:46:00
Quote Anchor link
Beetje wazige titel, hieronder een situatieschets:

Afbeelding


De blauwe div zit in de groene div.
Deze moet uitlijnen naar rechts, zoals in voorbeeld staat. Maar hij moet ook over de div met tekst heen vallen (soort uitklapmenu effect). Tot nu toe krijg ik het niet voor elkaar. De groene div heeft geen vaste breedte dus ik kan hem niet op die manier positioneren.

Tot zover valt mijn div naar rechts uit, omdat hij pas vanaf het punt float:right begint, dus de rechterzijkant van de groene div.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
#green {
    position: relative;
    background-color: #66FF99;
}

#blue {
    position: absolute;
    float: right;
    background-color: #00CCFF;
    width: 250px;
}


Ik krijg voor mekaar dat hij uitklapt over de content (position abs en rela zoals hierboven)

OF

Dat de blauwe div rechts float.

maar niet tegelijk. iemand ideeen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:42:47
 
Michael Voeten

Michael Voeten

20/02/2008 11:52:00
Quote Anchor link
heb je voorbeeld online van wat je nu hebt ?
 
- wes  -

- wes -

20/02/2008 11:59:00
Quote Anchor link
Afbeelding

zo jenstie de blauwe div nu neer. met de bovenstaande css. dus net rechts buiten de groene div
 
Michael Voeten

Michael Voeten

20/02/2008 13:15:00
Quote Anchor link
heb je geen online voorbeeld ?
zoiets als www.hierhebikmijnpagina.nl/voorbeeld.html
 
- wes  -

- wes -

20/02/2008 13:22:00
Quote Anchor link
nee, maar plak vooral die code in een pagina en kijk voor jezelf.
 
Winkie

winkie

20/02/2008 15:24:00
Quote Anchor link
Je zoekt denk ik z-index voor je blauwe div.
 
- wes  -

- wes -

20/02/2008 15:43:00
Quote Anchor link
negatory, dat is hier $appels === $peren
 
Winkie

winkie

20/02/2008 15:46:00
Quote Anchor link
Well don't go and try it out!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.