Css en php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dirk Renes

Dirk Renes

03/11/2011 15:25:35
Quote Anchor link
Ik heb een standaard achtergrond in me css staan die getoond moet worden als de get waarde '1' is en verder moet hij wit aangeven als get 0 is. Hoe kan ik dit doen? ik krijg nu nog steeds de achtergrond uit css.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php    
if($lang == 'nl' && $header == '1')
    {

        include('template_aware/header.nl.inc.php');
        include('template_aware/body.inc.php');
        include 'template_aware/footer.inc.php';
    }

        elseif ($lang == 'nl' && $header == '0')
    {

        echo "<body bgcolor=\"#FFFFFF\">";
    }

    elseif ($lang == 'en' && $header == '1')
    {

        include('template_aware/header.en.inc.php');
        include('template_aware/body.inc.php');
        include 'template_aware/footer.inc.php';
    }

    elseif ($lang == 'en' && $header == '0')
    {

        echo'';
    }

    elseif ($lang == 'de' && $header == '1')
    {

        include('template_aware/header.de.inc.php');
        include('template_aware/body.inc.php');
        include 'template_aware/footer.inc.php';
    }

    elseif ($lang == 'de' && $header == '0')
    {

        echo'';
    }

    else
    {
        echo'';
    }

?>
Gewijzigd op 03/11/2011 15:36:10 door Dirk Renes
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 08:11:23
 
Jeroen VD

Jeroen VD

03/11/2011 15:36:12
Quote Anchor link
defenieer de bgcolor niet in de css, maar in je code. als hij 1 is, dan wit, is hij 0, dan zwart. css gaat voor
 
Dirk Renes

Dirk Renes

03/11/2011 15:42:23
Quote Anchor link
oke thanks, dit kan doormiddel van een simpele echo?

Toevoeging op 03/11/2011 16:40:04:

Kan iemand mij een voorbeeld geven waarbij je ook mogelijkheid heb met een plaatje wat herhaald. ik kom er niet uit met me ifje.




Toevoeging op 04/11/2011 09:29:02:

Ik ben der nog niet helemaal uit. Ik heb nu het idee om de hele css te includen kan iemand mij vertellen hoe je dat met die link doet.
Gewijzigd op 03/11/2011 16:47:06 door Dirk Renes
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/11/2011 18:46:39
Quote Anchor link
je doet gewoon zoiets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($header == 1){
include('css-bestand-met-bgcolor-wit.css')
}

elseif($header == 0){
include('css-bestand-met-bgcolor-zwart.css')
}

?>


het css bestand is hier simpel de css-code opgeslagen als .css. nadeel is dat je dus 2 css bestandjes moet hebben, 1 voor wit, en 1 voor zwart. (dit kon je met class samenvoegen, weet ff niet meer hoe)

dat van het plaatje snap ik niet
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

05/11/2011 18:58:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<style type="text/css">
body {

     background-color: <?php echo ($header == 1 ? 'white' : 'black'); ?>;

}
</style>
Gewijzigd op 05/11/2011 18:58:58 door Jacco Brandt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.