css form layout, trekt omhoog

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thijs Damen

Thijs Damen

18/02/2008 22:56:00
Quote Anchor link
rare topic titel I know,

http://www.thijsdamen.nl/test/register.html (url= geeft me problemen:S, zie hieronder)
voorbeeld

ik probeer om een beetje nette form aan te maken, gebeurt er dit (zie voorbeeld).

ik heb geen idee wat het veroorzaakt, ik heb geprobeerd de hoogte apart in te stellen maar dat schijnt niet te helpen.

iemand een idee? Mijn gok is namenlijk dat ik of:
font van de linkerkant moet vergroten, maar die vergroot ook in de breedte en word lelijk, een line-height instellen, word ook lelijk.

<P> een height mee geven, werkt niet.

de input box height veranderen (geen idee hoe).

In principe moet <P> gewoon 14px hoog worden, done, thats it. alleen lukt me dat niet ;)

(dit is de code)

html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<html>
<head></head>
<title>Honey, Im home</Title>
<link href="forms.css" type="text/css" rel="stylesheet">
</head>
<body>
<form name="signup" id="form" method="post" action="#">
<p class="left">test:</p><p class="right"><input type="text"></p>
<p class="left">test2:</p><p class="right"><input type="text"></p>
<p class="left">test3:</p><p class="right"><input type="text"></p>
<p class="left">test4:</p><p class="right"><input type="text"></p>
<p class="left">test5:</p><p class="right"><input type="text"></p>
<p class="left">test6:</p><p class="right"><input type="text"></p>
</form>


</body>
</html>


CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
body,html {
    margin:0;
    padding:0;
    color:#000;
    }

body {
    min-width:750px;
    }

#form {
background-color: $f9FBFd;
color: #000000;
width: 440px;
border: 1px solid #d7e5F2;
border-collapse: collapse;
}

#form p {
border: 1px solid #d7e5f2;
border-collapse: collapse;
padding-left: 4px;
}

#form p input {
float: right;
}

.right {
float: right;
background-color: #F2F7FB;
color: #000000;
text-align: right;
margin-right: 0px;
padding-right: 3px;
width: 219px;
}

.left {
float: left;
font: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
color: #3670A7;
background-color: transparent;
width: 219px;
}


mod_edit:
Een url naar een externe pagina doe je met http:// ervoor
[/edit]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs Damen
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:14:19
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/02/2008 23:00:00
Quote Anchor link
Je gebruikt overal p tags om de boel in te delen. Dat gaat niet werken. Een opzetje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<p>
    <label for="veld1">veld 1:</label>
    <input id="veld1" name="veld1" type="text" />
</p>

Als je in die opzet je label naar links float en een width geeft en je p binnen een form deze style geeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
form p    {overflow: hidden; width: 100%;}

dan heb je al een aardig begin.
 
Thijs Damen

Thijs Damen

19/02/2008 10:18:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie. Het heeft me wel geholpen, de versie die ik nu gebruik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<p>
  <span class="labelcell">
    <label for="username">Username:</label>
  </span>
  <span class="fieldcell">
    <input type="text" name="username" id="username" tabindex="1">
  </span>
</p>


(natuurlijk kun je ook een voorbeeldje bekijken op het linkje hierboven (1e post).
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/02/2008 10:40:00
Quote Anchor link
Het ziet er okee uit, maar mijns inziens heb je die spans niet nodig. Een label en een input zijn van zichzelf al inline elementen. In ieder geval ziet het er goed uit.

Nog een tip: zet op je labels een cursor: pointer; De user kan dan zien dat labels aanklikbaar zijn.
 
Thijs Damen

Thijs Damen

19/02/2008 10:56:00
Quote Anchor link
Ik heb gekozen om spans te gebruiken omdat mij dat extra variateit bied.

Als ik zonder Spans werk kan ik namenlijk niet de achtergrond kleur van de inputCELL wijzigen. (ik kan wel de inout box wijzigen maar niet de achtergrond kleur daarvan). Daarvoor gebruik ik dan weer die spans om ook die kleur netjes weer te geven.

ook gebruik ik de spans voor mijn floats.
(ik kan de label wel een float meegeven maar om het ook netjes te houden in Ie6 (geloof alleen ie6 en lager) gebruik ik width: 49%; om ervoor te zorgen dat ze ook daadwerkelijk naast elkaar staan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.