CSS fout in beide IE's en niet in FF

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

J V

J V

03/01/2008 01:37:00
Quote Anchor link
Ik had mijn layout helemaal perfect in IE6, IE7 en FF. Ik dacht dus eindelijk dat ik klaar was.
Nadat ik een paar dingen had veranderd voor Lightbox, zie ik dat boven mijn header en onder mijn header, er geen ruimte van 20px meer is, maar een grotere van 40px. In beide IE's geeft hij die ruimte van 40px weer en in FF gewoon zoals hij hoort te zijn, 20px.
klik
Hier kun je het zien.
Voor de css van mij header en mijn content en menu eronder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
#header {
    position: relative;
    top: 20px;
    margin-right: 20px;
    margin-bottom: 20px;
    margin-left: 20px; /* breedte van je menu */
}

    #headerfoto {
        float: left;
        _margin-top: 20px;
        padding: 5px;
        width: 144px;
        background-color: #625c4f;
        background-image: ;
        border: 2px solid #f4e9bc;
        color: #f4e9bc;
    }
    
    #headertekst {
        padding: 5px;
        background-image: url(../images/content_bg_w750_h1010d.jpeg);
        margin-left: 180px;
        margin-bottom: 20px;
        border: 2px solid #f4e9bc;
    }

#menu {
    clear: both;
    width: 190px;
    float: left;
    font-size: 16px;
    font-weight: bold;
}
    #menu a {
        width: 100%;
        }
        
    #menu ul li {
        margin: 20px 20px 0px 20px;
        list-style: none;
    }
    #menu li a {
        display: block;
        background-color: #202020;
        color: #625c4f;
        border: 2px solid #f4e9bc;
        text-decoration: none;
        padding-left: 5px;
        padding-top: 5px;
        padding-bottom: 5px;
    }
    
    #menu li a:hover {
        background-color: #282828;
        color: #f4e9bc;
        border: 2px solid #f4e9bc;
    }

#content {
    position: relative;
    height: auto;
    margin-top: 63px;
    margin-left: 200px; /* Zelde als breedte van #menu */
    margin-right: 20px;
    bottom: 43px;
    border: 2px solid #f4e9bc;
    background-image: url(../images/content_bg_w750_h1010d.jpeg);
    background-repeat: no-repeat;
    background-position: center;
}

    div#content h1 {
        padding: 10px;
        font-size: 22px;
        color: #202020;
        text-align; center;
        }


    div#content p {
        font-weight: bold;
        font-size: 16px;
        color: #202020;
        padding: 0px 5px 0px 5px;
    }
    
    div#content a img {
        border: none;
        padding: 20px;
    }


Wat is hier het probleem? Zie ik een domme css fout over het hoofd?
Offtopic:
Iedereen nog een gelukkig nieuwjaar toegewenst!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:39:49
 
Takke

takke

03/01/2008 01:41:00
Quote Anchor link
heb je de relative positie wel eens geprobeerd weg te halen dus nul?
 
J V

J V

03/01/2008 01:53:00
Quote Anchor link
Als ik die weghaal uit mijn header, dan verdwijnt hij tegen de bovenkant van mijn container aan. Dit gebeurd dan in FF, dus ik denk dat die gewoon moet blijven staan.
 
Bart van der veen

bart van der veen

03/01/2008 08:38:00
Quote Anchor link
gokje: IE telt de margin's op 20+20=40 en FF overlapt ze 20+20=20. En de gok is dan dat je ergens 2 marges gebruikt niet van dat optellen en overlappen want dat doet hij.

oplossing een eenvoudige hack...
http://www.webdevout.net/css-hacks
 
J V

J V

03/01/2008 13:33:00
Quote Anchor link
Dat zou inderdaad wel logisch zijn, maar wat ik hier meemaak gaat daar totaal tegen in. Ik heb 2 dezelfde files met dezelfde css. Exact hetzelfde. Alleen de ene gebruikt een css wat al in het html bestand zit en mijn andere bestand (die het niet goed doet dus) heeft een extern css bestand en maakt gebruikt van php includes voor bepaalde stukken html. Nadat ik de includes voor lightbox bovenin mijn html bestand heb gezet lijkt het wel fout te gaan.
Hier de link voor de lay-out met includes enzo, die niet klopt in FF, IE6 en IE7
klikje
Mijn content zit bij alledrie 10px te ver naar onderen vanaf mijn header en in IE6 en IE7 zit er onder en boven mijn header nog een extra rand van 20px.

Dit is het html bestand met interne css die precies hetzelfde is als mijn andere bestand die hierboven gebruikt word. Hier gebruik ik geen php includes en heb ik ook geen lightbox bestanden geincluded. Hier ziet de site er wel goed uit.
klikje

Hoe kan dit? Lijkt me stug dat het door de includes komen van Ligthbox, toch...?


Edit:

De content die 10 px teveel naar onderen stond vanaf de header is opgelost
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2008 13:44:00
Quote Anchor link
Die position:relative heb je in ieder geval niet nodig. Je kunt dit toch ook gewoon met een margin oplossen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
#header {
    margin: 20px;
}

Dit zou precies hetzelfde resultaat opleveren.

ps. Ook aan de onderkant zou je de position:relative kunnen verwijderen en deze vervangen door een margin, dit is een wat logischere aanpak...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
J V

J V

03/01/2008 14:04:00
Quote Anchor link
Heb zojuist de position relatives weggehaalt, want een margin-top van 63px is ook niet netjes. Die is nu gewoon 20px.
Nu heb ik nog steeds dat bij IE6 en IE7 een balk onder en boven de header van 20px extra zit.
Moet ik nu met hacks gaan werken?
Edit:
Door die position relatives weg te werken loopt mijn tekst wel door mijn footer heen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2008 14:30:00
Quote Anchor link
Quote:
Door die position relatives weg te werken loopt mijn tekst wel door mijn footer heen.
Geef je content een margin-bottom mee...
 
J V

J V

03/01/2008 16:50:00
Quote Anchor link
Nee dat werkt niet, die negeert hij lijkt het wel.
Als ik hem position relative meegaf en een bottom: bla px;
Dan deed hij het wel, maar zonder die position relative doet hij dat niet meer.
Wel raar.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2008 16:54:00
Quote Anchor link
Vervang die bottom eens in margin-bottom, dat moet volgens mij gewoon werken hoor...
 
J V

J V

03/01/2008 17:02:00
Quote Anchor link
Wat loop ik te stumperen... Ik verving steeds de verkeerde css file, nu doet hij het wel ja, sorry.
Maar in IE6 en 7 heb ik nog steeds die lege ruimte boven en onder mijn header van 20px ongeveer. Terwijl die er in FF niet is. Het lijkt wel of IE daar een extra margin ofzo zit, terwijl ik die niet kan vinden in mijn css file. Kan ik voor beide IE's een bepaalde margin anders laten zijn dan voor de andere browsers?
_margin: 20px;
maring: 20px;

Dat is toch alleen voor IE6?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2008 17:12:00
Quote Anchor link
Beetje spelen met de verschillende margin's. Met deze css (alleen de veranderde gedeelten) ziet hij er bij mij in FF, IE7 en IE6 hetzelfde uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
#header {
    margin: 20px;
}

#headerfoto {
    float: left;
    padding: 5px;
    width: 144px;
    background-color: #625c4f;
    background-image: ;
    border: 2px solid #f4e9bc;
    color: #f4e9bc;
}
#content {
    height: auto;
    margin-top: 40px;
    margin-left: 200px; /* Zelde als breedte van #menu */
    margin-right: 20px;
    margin-bottom: 43px;
    padding: 0px 5px 0px 5px;
    border: 2px solid #f4e9bc;
    background-image: url(images/content_bg_w750_h1010d.jpeg);
    background-repeat: no-repeat;
    background-position: center;
}
 
J V

J V

03/01/2008 17:29:00
Quote Anchor link
Ik ben er mee aan het spelen geweest en heb dat van hierboven gebruikt, maar dan blijft het raar in IE6 en 7. In FF ziet hij er dan ook niet meer uit zoals het moet.
klik
Hier ziet hij eruit in FF zoals hij er overal hoort uit te zien.

Maar IE maakt er weer iets doms van. Die voegt gewoon extra ruimte toe of hij verdubbeld de ruimte. Ik snap niet waarom hij dat doet, want ik heb nergens zo'n grote ruimte staan en er zijn ook geen dubbele margins ofzo. Ze moeten dat IE verbannen, kan daar echt helemaal gek van worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.