CSS goed in FF fout in IE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Kevin Tuns

Kevin Tuns

15/12/2007 12:30:00
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Na een lange tijd even stil te hebben gezeten, ben ik toch weer aan de slag gegaan aan mijn portofolio. Hier kwam dit eruit:
klikje

Nu heb ik deze gesliced, in html en css gezet en ziet hij er goed uit in FF. De fout zit hem in de header. Hier zit een menu in die ik horizontaal geplaatst heb doormiddel van de Ul en li in css.

Zoals jullie kunnen zien ontstaat er een ruimte onder de header terwijl ik deze een vaste hoogte heb gegeven. Dit probleem doet zich alleen voor in IE en ik neem dus aan dat daar ook het probleem ligt.

De code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<div id="header">
                    <ul>
                        <li>
                            <a href="#" onMouseOver="ImageName.src='home1.png'" onMouseOut="ImageName.src='home.png'">
                                <img src="home.png" name="ImageName" border="0"/>
                            </a>
                        </li>
                        <li>
                            <a href="#" onMouseOver="ImageName1.src='about1.png'" onMouseOut="ImageName1.src='about.png'">
                                <img src="about.png" name="ImageName1" border="0"/>
                                </a>
                        </li>
                        <li>
                            <a href="#" onMouseOver="ImageName2.src='contact1.png'" onMouseOut="ImageName2.src='contact.png'">
                                <img src="contact.png" name="ImageName2" border="0"/>
                            </a>
                            </li>
                    </ul>
                </div>    


de bijhorende css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
#header {
    background-image: url("header.png");
    text-align: right;
    margin-top: 0px;
    margin-bottom: 0px;
    padding: 0px 0px 0px 0px;
    height: 59px;
}    

#header ul li a    {
padding: 0px;
margin: 0;
TEXT-DECORATION: none;
}


#header ul,
#header ul li    {
list-style-type: none;    
display: inline;    
padding: 0;    
margin: 0;
}


bvd,

Nivek

p.s. Dit is trouwens geen revieuw aangezien hij nog lang niet klaar is ect.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kevin Tuns
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:57:47
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/12/2007 13:12:00
Quote Anchor link
Heb je het over IE6? In IE7 lijkt het er goed uit te zien.
 
Kevin Tuns

Kevin Tuns

15/12/2007 15:57:00
Quote Anchor link
Ja, de fout doet zich voor in IE 6 .
Hier zie je onder de header/menu nog een klein stukje van het menu herhaald worden terwijl ik de hoogte toch echt een waarde heb gegeven.

Ik hoopd dat er niet veel mensen meer met IE6 zullen zijn, maar toch wil ik wel dat de website voor hun er ook netjes uitziet.
 
Harmen

Harmen

15/12/2007 17:07:00
 
Wouter K

Wouter K

15/12/2007 17:15:00
Quote Anchor link
Harmen tijdverspilling ;p

Ik heb wel enkele hacks die je kan gebruiken PM maar
 

15/12/2007 17:27:00
Quote Anchor link

Och, wat zijn we weer behulpzaam....

@TS: Ik zie het zosnel niet. (Maar ik kijk ook erg snel.)
 
Wouter K

Wouter K

15/12/2007 17:29:00
Quote Anchor link
en PS je site doet het niet
 
Kevin Tuns

Kevin Tuns

15/12/2007 17:29:00
Quote Anchor link


Misschien niet nee, maar het ziet er wel lelijk uit als een achtergrond zich opeens herhaald op een plaats waar het niet bedoeld is.
ik zal even een screenshot uploaden zodat jullie het probleem zien.

klikje
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kevin Tuns
 

15/12/2007 20:34:00
Quote Anchor link
Ik gooi het hier gewoon effe op een gok (dus ik hoop dat dit niet een of andere ie bug is).Verander #menu eens in dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
#menu {
background-color:#3E72A4;
color:white;
float:left;
margin-top:0px;
padding:0px;
width:200px;
}

En #right voor dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
#right {
background-color:#FFFFFF;
float:right;
height:100%;
margin-top:0px;
width:601px;
}

Als die ene kleine witte lijn wegvalt kan je dan eventueel in #header nog het volgende bij zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
border-bottom:1px solid white;
 
Kevin Tuns

Kevin Tuns

15/12/2007 21:57:00
Quote Anchor link
Jeej schreef op 15.12.2007 20:34:
Ik gooi het hier gewoon effe op een gok (dus ik hoop dat dit niet een of andere ie bug is).Verander #menu eens in dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
#menu {
background-color:#3E72A4;
color:white;
float:left;
margin-top:0px;
padding:0px;
width:200px;
}

En #right voor dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
#right {
background-color:#FFFFFF;
float:right;
height:100%;
margin-top:0px;
width:601px;
}

Als die ene kleine witte lijn wegvalt kan je dan eventueel in #header nog het volgende bij zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
border-bottom:1px solid white;


Nee, sorry geen resultaat.. Ik denk dat ik het er maar bij moet laten aangezien ik de fout niet zie.


... Ik denk dat ik het heb gevonden, maar ik wil het niet zo oplossen... Als ik alle ruimte die ik openlaat in de header weglaat dan ziet mijn code er niet uit, maar dan is de fout weg... Ik wil dit niet doen omdat ik wil dat mijn code leesbaar blijft dus het moet op een andere manier kunnen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.