CSS height werkt niet in IE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

PHP Freak

PHP Freak

11/12/2007 10:27:00
Quote Anchor link
Om mijn website wat op te leuken wil ik met een divje een border maken met een achtergrondplaatje erin. Als ik echter een DIV height opgeef pakt IE deze hoogte niet, Firefox wel. Is dit een bekend probleem en wat kan ik hieraan doen??

Dit is mijn CSS code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
    #main_top
    {
    position: absolute;
    top: 0px;
    left: 0px;
    width: 700px;
    height: 5px !important;
    background-color: #66CC66;
    background-image: url(images/main_top.png);
    background-repeat: repeat-y;
    background-position: right;
    }
//[CODE]

En dit is mijn DIV:
[CODE]
        <div id="main_top"></div>
//[CODE]

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 05:33:33
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/12/2007 10:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
height: 5px !important;

Deze regel wordt niet gelezen door IE, haal !important weg als je dan wel het geval wil laten zijn...
 
Simon

Simon

11/12/2007 10:38:00
Quote Anchor link
Waarom heb je !important binnen je tags staan? En niet als /* !important */ weggecomment..

Edit:
Blanche was me voor..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Simon
 
PHP Freak

PHP Freak

11/12/2007 10:50:00
Quote Anchor link
De !important had ik er eigenlijk alleen gezet omdat de hoogte niet gepakt werd en ik alleen deze regel wist... verder heb ik nu geen idee hoe ik er voor kan zorgen dat ik de gewenste hoogte in kan stellen. Iemand nog suggesties misschien?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/12/2007 10:52:00
Quote Anchor link
Als een div een standaard hoogte mee wilt geven doe je dat dus gewoon met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
#jediv {
    height: 20px;
}

Ik snap je probleem niet echt?
 
J V

J V

11/12/2007 10:54:00
Quote Anchor link
Robin Cijvat schreef op 11.12.2007 10:50:
De !important had ik er eigenlijk alleen gezet omdat de hoogte niet gepakt werd en ik alleen deze regel wist... verder heb ik nu geen idee hoe ik er voor kan zorgen dat ik de gewenste hoogte in kan stellen. Iemand nog suggesties misschien?


Gewoon in je div:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
height: 400px;
zetten. Die !important is een IE hack, die gebruik je alleen maar als het nodig is (om iets te verbergen voor IE), dus niet zomaar ergens.
Heb je het online staan? Zojah geef even een linkje.

-edit-
Blanche jij bent tè snel :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 
Simon

Simon

11/12/2007 10:57:00
Quote Anchor link
Maar hij geeft aan dat IE hem sowieso niet pakt..
Ik snap eigenlijk het probleem ook niet, want bovenstaande posts zouden gewoon moeten werken.
 
PHP Freak

PHP Freak

11/12/2007 11:06:00
Quote Anchor link
hij werkt in IE echt niet, ik gebruik de height= "" vaker maar het lijkt wel alsof IE een hoogte van kleiner dan 20 niet pakt. Kan dit te maken hebben met de tekst die er eventueel in zou kunnen komen? Want als ik helemaal geen hoogte invul dan blijft de 'border' dezelfde hoogte (+/- 20 px)

je kunt het zien op www.mobile-innovation.nl/independence

het gaat dan om de groene border bovenin het main gedeelte; hij moet net zo hoog worden als de linkerborder breed is. In IE geeft ie hem niet goed weer en in FF wel :s

in ieder geval bedankt voor jullie moeite!
 
Niek Weevers

Niek Weevers

11/12/2007 11:13:00
Quote Anchor link
probeer eens om
border: 0;
margin: 0; en
padding: 0;
erin te zetten. Wordt het dan beter?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/12/2007 11:14:00
Quote Anchor link
Dat zou heel goed kunnen. De height property in IE wordt behandeld zoals een min-height property in alle andere browsers behandeld wordt. Daar kun je helaas niets aan veranderen...

ps. Ik zie geen verschil tussen IE en FF?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
PHP Freak

PHP Freak

11/12/2007 11:19:00
Quote Anchor link
Nee de opmerking van Niek werkt helaas niet... Hebben jullie verder nog suggesties?? Waarschijnlijk wordt het gewoon een aangepaste background-image dan...

In ieder geval hartstikke bedankt voor jullie moeite!!!
 
J V

J V

11/12/2007 11:24:00
Quote Anchor link
Robin Cijvat schreef op 11.12.2007 11:19:
Nee de opmerking van Niek werkt helaas niet... Hebben jullie verder nog suggesties?? Waarschijnlijk wordt het gewoon een aangepaste background-image dan...

In ieder geval hartstikke bedankt voor jullie moeite!!!

Reken maar dat ik een suggestie hebt.
Je wilt de div een minimale hoogte meegeven van een bepaald aantal pixels, maar waarschijnlijk dat als er meer inhoud inkomt, hij wel meerekt.
Dan moet je alsnog gaan werken met die !important.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
.minheight {
   min-height: 3000px; /* minimale hoogte van je div */
   height: auto !important; /* IE hack */
   height: 3000px; /*voor een min hoogte van div die meerekt als inhoud langer word */
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/12/2007 11:27:00
Quote Anchor link
Jordy, lees de rest van dit topic eerst eens. Dan zie je dat dit helemaal niet de bedoeling is...

@Robin: ik zag geen verschil in IE en FF? Heb je misschien een screenshot waarin je duidelijk maakt wat je precies bedoelt?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
J V

J V

11/12/2007 11:30:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 11.12.2007 11:27:
Jordy, lees de rest van dit topic eerst eens. Dan zie je dat dit helemaal niet de bedoeling is...

Hij wil dat de div hoger word dan 20 px, maar dit gaat neit in IE want die maakt de div zo hoog als de hoeveelheid tekst die erin staat.
Dan moet je volgens mij deze hack gebruiken om ervoor te zorgen dat in IE de div hoger word dan de tekst?
En anders snap ik er de balle van en zal k me mond houden met verkeerde info te geven.
 
PHP Freak

PHP Freak

11/12/2007 11:33:00
Quote Anchor link
http://www.mobile-innovation.nl/independence/index.php/images/temp.png

Ik heb met rood aangegeven wat ik bedoel...

Thnx!
 
J V

J V

11/12/2007 11:40:00
Quote Anchor link
Robin Cijvat schreef op 11.12.2007 11:33:
-knip-

Thnx!

Hier is de goede link: http://www.mobile-innovation.nl/independence/images/temp.png
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/12/2007 11:41:00
Quote Anchor link
Verreweg het makkelijkst is waarschijnlijk gewoon een background image met de juiste hoogte gebruiken en vervolgens geen height aan de div meegeven...
 
PHP Freak

PHP Freak

11/12/2007 11:42:00
Quote Anchor link
Inderdaad.. dat dacht ik ook al. Maar toch bedankt!
 
Simon

Simon

11/12/2007 11:43:00
Quote Anchor link
Jordy schreef op 11.12.2007 11:40:
Robin Cijvat schreef op 11.12.2007 11:33:
-knip-

Thnx!

Hier is de goede link: http://www.mobile-innovation.nl/independence/images/temp.png


Die id=home werkt bij mij in zowel FF als in IE goed..
 
J V

J V

11/12/2007 11:43:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 11.12.2007 11:41:
Verreweg het makkelijkst is waarschijnlijk gewoon een background image met de juiste hoogte gebruiken en vervolgens geen height aan de div meegeven...


Ik had niet de moeite genomen om op ze site te kijken, want gister had ik het ook al gezien. Daardoor wist ik niet dat het om een kader ging zonder tekst erin.
Wel raar dat je de image de goeie hoogt mee moet geven, er moet toch ook een andere manier zijn?

@ Simon, daar ging het neit over. Het ging over de groene rand boven de tekst. Onder het menu dus.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 
Simon

Simon

11/12/2007 11:46:00
Quote Anchor link
Jordy schreef op 11.12.2007 11:43:
Blanche schreef op 11.12.2007 11:41:
Verreweg het makkelijkst is waarschijnlijk gewoon een background image met de juiste hoogte gebruiken en vervolgens geen height aan de div meegeven...


Ik had niet de moeite genomen om op ze site te kijken, want gister had ik het ook al gezien. Daardoor wist ik niet dat het om een kader ging zonder tekst erin.
Wel raar dat je de image de goeie hoogt mee moet geven, er moet toch ook een andere manier zijn?

@ Simon, daar ging het neit over. Het ging over de groene rand boven de tekst. Onder het menu dus.

Excuses, ik dacht dat het ging om het plaatje dat door de rand heen stak.
Ik denk trouwens dat het gewoon om het divje van de tekst ging, De margin of padding.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Simon
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.