Css - Hoogte probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Han eev

Han eev

10/10/2005 16:25:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met de opmaak van mijn site lukt al aardig maar nog 1 probleem

Hier is de fout dat het menu niet gelijk is aan de onderkant van de pagina
Pagina 1
Hier is de fout dat het menu niet doorblijft gaan(FF wel)
Pagina 1

Wat nu mijn vraag is
Hoe kan ik zorgen dat altijd de hele lengte van de pagina heeft
Maar als het meer word dat het menu gewoon door gaat en niet dat je overlapping krijgt van dat de tekst langer is dan de opmaak.

Han
Gewijzigd op 10/10/2005 17:28:00 door Han eev
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:25:53
 
Han eev

Han eev

10/10/2005 17:30:00
Quote Anchor link
* ohw..... *
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/10/2005 18:15:00
Quote Anchor link
Heb je dat menu gedaan met

float: right;

?
 
Han eev

Han eev

10/10/2005 18:56:00
Quote Anchor link
Nee want dan gaat hij helemaal aan de rechter kant maar ik ga het even proberen.

Nu doe ik het met float dat werkt wel maar nog niet helemaal en dit is mijn css:

div.menu {
text-align: left;
float: right;
height: 100%;
border: 0px solid #000000;
background: #001E39;
font-size: 8pt;
color: #000000;
width: 150px;
position: relative;
background-image: url(../img/rechts.gif);
background-repeat: repeat-y;
z-index: 10;
}
Gewijzigd op 10/10/2005 19:00:00 door Han eev
 
Han eev

Han eev

10/10/2005 20:00:00
Quote Anchor link
Echt niemand??
Ik kom er zelf ook niet uit ^^ dus mieschien anderen dus ook niet!
 
Jelte

jelte

10/10/2005 20:09:00
Quote Anchor link
ik kom dr ook niet uit:P maar diepages zien dr wel leuk uit
 
Jelte

jelte

10/10/2005 20:09:00
Quote Anchor link
ik kom dr ook niet uit:P maar diepages zien dr wel leuk uit
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

10/10/2005 20:10:00
Quote Anchor link
Dat probleem heb ik ook altijd... Je kan wel met CSS een minimale hoogte opgeven... Vind ik al goed genoeg... Alleen dat is CSS2 en wordt dus (zoals zovaak) niet ondersteunt door IE :(
 
Han eev

Han eev

10/10/2005 20:16:00
Quote Anchor link
Fijn..... Nouw ik zie wel!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/10/2005 20:36:00
Quote Anchor link
Hoi Han,

beetje geduld, kom net uit mijn werk! ;-)

Als ik het goed begrijp, is je probleem het volgende:

Je hebt een menu div in een container div.
De menu div is naar rechts gefloat.

Als het menu teveel tekst bevat wordt het niet langer dan de container div.

Als de container te veel tekst bevat is de menu div te kort.

Goed samengevat zo?

In dat geval heb je vast wel iets aan dit artikel
Gewijzigd op 10/10/2005 20:41:00 door Jan Koehoorn
 
Jelmer -

Jelmer -

10/10/2005 20:42:00
Quote Anchor link
Voor dat eerste hebben ze clear: both; uitgevonden.
Wat ik meestal doe, is aan het einde van de pagina (dus daar waar de <div/> van de inhoud en de <div/> van het menu in staan) even een <hr/> te zetten, en deze dan devolgende style mee te geven:
hr{
visibility: hidden;
clear: both;
margin: 0;
padding: 0;
}

Zie ook even de pagina die ik voor school als huiswerk in elkaar heb gefietst. Het menu en de inhoud floaten daar, maar de div waar ze inzitten (dat ding met de bruine rand) niet. Dus <div id="container"><ul>menu</ul><div>inhoud</div><hr/></div> is het bij mij dan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.