CSS hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Hugo L

Hugo L

19/12/2007 10:57:00
Quote Anchor link
hoi hoi..

Ik prbeer mijn site in div te zetten maar wil echt niet lukken..
het lukt me niet om het in FF en IE goed te zetten

hopelijk kan iemand mij helpen..
mijn css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
*{
margin:0;
padding:0;
}

BODY {
background-color:#fff;
font-size:16px;
}

a {
color:#FFF;
text-decoration:none;
}

a:hover {
text-decoration:underline;
}

#wrapper
{
width: 1000px;
background-color: #fff;
color: #333;
border: 1px solid gray;
line-height: 130%;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
}

#top
{
padding: 3em;
background-image:url(../image/header.jpg);
background-color:#BFAC60;
}


#left
{
float: left;
width: 190px;
margin: 0;
padding: 1em;
background-color:#A0BFFF;
}

#center
{
margin-left: 210px;
border-left: 1px solid gray;
padding: 1em;
max-width: 36em;
z-index: -1;
background-color:#A0BFFF;
color:#FFFFFF;
}

#footer
{
clear: both;
margin: 0;
padding: .5em;
color: #333;
background-color:#A0BFFF;
border-top: 1px solid gray;
}

#left, #center {
padding-bottom: 32767px;
margin-bottom: -32767px;
}


.box {
border: solid 1px;
border-color:#010086;
width: 180px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
margin-bottom: 30px;
color:#FFFFFF;
}

.box-title {
text-align:center;
width: 100%;
border-color:#666777;
background-color:#000082;
color:#FFFFFF;
}

mijn pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<html>
    <head>
    <TITLE> test </TITLE>
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="CSS/style.css">
</head>
<body>
<div id="wrapper">
    <div id="top"><br>
    </div>
        <div id="left">
            <div class="box">
                <div class="box-title">
                Login
                   </div>  
            shit vna de login  
            </div>
            
            <div class="box">
                <div class="box-title">
                Menu
                   </div>
               <li>home</li>  
            </div>
        </div>
      
            
            <div id="center">
            center
            </div>

    <div id="footer">
    Copyright Hugo Leijdekkers
    </div>
</div>
</body>
</html>

bednakt alvast
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hugo L
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:52:20
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/12/2007 11:01:00
Quote Anchor link
Je beschrijft niet precies wat er fout gaat, dus is het moeilijk om je te helpen?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

19/12/2007 11:02:00
Quote Anchor link
Iig een goed streven.

2 verzoekjes voordat iemand je kan/wil helpen:

1. Zet alles even tussen tags
2. Heb je toevallig iets van een plaatje hoe het wel moet worden.

Verder denk ik dat de meeste mensen een reactie zullen plaatsen met een van de volgende opmerkingen :

1. Bekijk de regels voor vacatures even
2. Stel een specifiekere vraag.

Tot zo ver het glazen bol gegluur


Damn word er goed in in de glazen bol turen (had de reactie van jan nog niet gezien). nog even en ik moet er geld voor gaan vragen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Hugo L

Hugo L

19/12/2007 11:06:00
Quote Anchor link
oke sorry!

mijn vragen/opmerkingen,

1. in FF is de footer of de center heel lang.. kan 5min naar beneden scrollen.
2. in IE staat de voor onder de eerst "box"

gr
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 11:08:00
Quote Anchor link
Begin met het valideren van de html code in je website: http://validator.w3.org

En die lange content wordt hierdoor veroorzaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
#left, #center {
padding-bottom: 32767px;
margin-bottom: -32767px;
}

Wat is dit voor grapje?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

19/12/2007 11:09:00
Quote Anchor link
Een matige?
 
Hugo L

Hugo L

19/12/2007 11:15:00
Quote Anchor link
hij geeft alleen 6 fouten..

maar dat zijn rare fouten bv:
de C van color..
de p van padding...
 
Jacco Engel

Jacco Engel

19/12/2007 11:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
*{
margin:0;
padding:0;
}


Kan iemand mij even vertellen in hoeverre dit mag?
 
J V

J V

19/12/2007 11:16:00
Quote Anchor link
Staat je site online? Zoja geef even de link, het is makkelijekr iets op te lossen als heb je een voorbeeldje. En mensen met Firebug kunnen zo dingen aanpassen aan jou site tot het gewenste resultaat en zonder jou css of html bestand definitief te veranderen, maar gewoon tijdelijk aan te passen (waar jij niets van zult merken)
 
J V

J V

19/12/2007 11:17:00
Quote Anchor link
Jordy schreef op 19.12.2007 11:16:
Staat je site online? Zoja geef even de link, het is makkelijekr iets op te lossen als heb je een voorbeeldje. En mensen met Firebug kunnen zo dingen aanpassen aan jou site tot het gewenste resultaat en zonder jou css of html bestand definitief te veranderen, maar gewoon tijdelijk aan te passen (waar jij niets van zult merken)


@ Jacco, Dit mag gewoon, hier in dit stukje kan je alles instellen voor alle browsers. Dus alle margins en paddings worden nu gerest naar 0, wat erg makkelijk is als je je site wilt centreren voor crossbrowser.

-edit-
Kut verkeerde knopje, moest de edit knop zijn. Sorry mods.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 
Jacco Engel

Jacco Engel

19/12/2007 11:18:00
Quote Anchor link
okey weer iets geleerd :)
 
J V

J V

19/12/2007 11:20:00
Quote Anchor link
http://www.gigadesign.be/2005/06/css-21-selector-en-pseudo/
Neem hier eens een kijkje, staat het nog duidelijker uitgelegd. En nog meer wel handige informatie. :)
 
Hugo L

Hugo L

19/12/2007 11:21:00
Quote Anchor link
heb hem ff online gezet..

http://hugohugo.nl/school/index-1.php
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2007 11:35:00
Quote Anchor link
Validator resultaat

Fouten oplossen dus. Er is 1 vrij fatale: No doctype found!

ps. Verder heb je die margin en padding van #left en #center nog niet aangepast. Zodra je dat doet ziet je site er al iets beter uit...

pps. Verder zijn er nog wel wat dingen in je css naar kunt kijken. Waarom geef je je header div zoveel padding? Je kunt toch ook gewoon een hoogte en een breedte opgeven?

De linker margin van je #center is niet voldoende. Hij staat nu deels achter #left.

ppps. Ook zou ik de achtergrondkleur van je site aan de wrapper meegeven, zo krijg je geen problemen als de content langer is dan linker kolom...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
J V

J V

19/12/2007 12:29:00
Quote Anchor link
Ik zie dat jou lay-out ongeveer hetzelfde is als die van mij, dus ik zou zeggen, neem hier eens een kijkje naar:
klik
De kleurtjes zijn om de divs duidelijk te maken ;).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 
Hugo L

Hugo L

19/12/2007 12:39:00
Quote Anchor link
SUPER!!

ik zal er eens mee gaan klooien.

heb alleen mijn header over heel de pagina maar daar kom ik denk ik wel aan uit.
i ga er ff mee klooien!

thnx
 
J V

J V

19/12/2007 12:46:00
Quote Anchor link
Word hij herhaald bedoel je? Dan moet je even background-repeat: no-repeat;
teovoegen.
Als je vragen hebt hoor ik het vanzelf wel.
 
Hugo L

Hugo L

19/12/2007 13:46:00
Quote Anchor link
@ jordy

Bedankt me lyout is nou precies hoe ik hem wil :).. zowel in FF en IE!

Ga nou de php er in verwerken hopelijk gaat het lukken!

THNX
 
Hugo L

Hugo L

21/12/2007 15:45:00
Quote Anchor link
@ jordy..

Heb nog twee vraagjes voor je.

1. In de content heb ik een tabel staan en die geeft die te ver naar beneden weer.
(screen: http://www.hugohugo.nl/school/CSS.jpg)

2. In IE krijg ik mijn pagina niet gecentreerd..

gr hugo
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

21/12/2007 15:59:00
Quote Anchor link
bedoel je midden van je vensteR?
 
Hugo L

Hugo L

21/12/2007 16:00:00
Quote Anchor link
ja.. je ziet dus dat registratie bestand.. maar die moet dus naar boven.. snap je..
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.