css ik snap het niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Roel

Roel

24/11/2005 20:30:00
Quote Anchor link
ik probeer iets super simpels te maken, 1 div widht 100% een bg color, een 2e div in de 1e div widht 100px en ook een bg color :

.div1 {
position: relative;
background-color: #BCD4EA;
height: 10px;
width: 100%;
}

.div2 {
position: absolute;
background-color: #000000;
height: 10px;
width: 100px;
}

en mijn HTML :

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
<head>
<title>Admin</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="D:/webserver/styles/fileManager.css"/>
</head>
<body>

<div class="div1">
<div class="div2">
</div>
</div>

</body>
</html>

iemand een idee wat ik verkeerd doe ? ik heb al geprobeerd de margins op 0 of auto of beide te zetten, ik heb geprobeerd de overflow in te stellen, maar ik snap het niet meer
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 03:45:11
 
Winston Smith

Winston Smith

24/11/2005 20:35:00
Quote Anchor link
Wat is je probleem dan?

probeer eens bovenaan je css te zetten:

html, body {
width: 100%;
height: 100%;
margin: 0;
padding: 0;
}

Soms is het ook alleen body, dus:

body {
width: 100%;
height: 100%;
margin: 0;
padding: 0;
}
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 20:38:00
Quote Anchor link
Roel,

beschrijf een hoe je wilt dat het er uit ziet?

Ik krijg dit (FF): een lichtblauwe div die over de hele breedte loopt, en een 100px zwarte div aan de linkerkant.
Gewijzigd op 24/11/2005 20:39:00 door Jan Koehoorn
 
Roel

Roel

24/11/2005 20:38:00
Quote Anchor link
http://213.46.223.78/admin/index.php?p=gsf

zie hier wat het word, inclusief de html body styles
 
Roel

Roel

24/11/2005 20:40:00
Quote Anchor link
Jan, even om terug te komen op het probleem waar je me eerder mee hebt proberen te helpen, met dat unshift probleem, mijn variabele. bijv: $blaat[][] was geen array, als ik er boven zette : $blaat[][] = Array() werkte het wel, maar dat terzijde

ik wil dat de 2 divs gelijke hoogte hebben en dat de div in de bovenliggende div ligt
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 20:41:00
Quote Anchor link
Dit is mijn testpagina: klik

Ik heb je code iets aangepast
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 20:43:00
Quote Anchor link
Hoi Roel,

in FireFox werkt dat zoals jij wilt, in IE niet. Daar valt de zwarte buiten de blauwe.
 
Roel

Roel

24/11/2005 20:43:00
Quote Anchor link
Hoe krijg ik dit goed voor IE dan ?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 20:44:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je al een heel eind opschiet, als je die positions absolute en relative helemaal weglaat.

EDIT:

hier werkt dat in IE
Gewijzigd op 24/11/2005 20:45:00 door Jan Koehoorn
 
Roel

Roel

24/11/2005 20:45:00
Quote Anchor link
ik heb hem bekeken met mozilla, maar daar zie ik helemaal niks ? :|

EDIT : ik zie nu dat het zonder de positions goed werkt, maar waarom kan ik dit niet gewoon gebruiken ? het is toch logisch dat ik de eerste div relative zet, zodat ik deze waar dan ook op de pagin neer kan zetten en de divs die daarin komen absolute zet ( ten opzichte van de relatieve div )

ik heb net heel wat tutorials doorgelezen en zover ik weet doe ik niks vreemds ?
Gewijzigd op 24/11/2005 20:48:00 door Roel
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 20:47:00
Quote Anchor link
Wie is "hem"? Mijn testpagina, of je eigen? Op jouw pagina zie ik ook niets.
 
Roel

Roel

24/11/2005 20:50:00
Quote Anchor link
op mijn pagina zie ik in mozilla helemaal niks. Hij plaatst de div's daar niet ? als ik de source bekijk van dezelfde pagina in ie wel divs in mozilla geen divs ? nu breekt mijn klomp :D

edit : oops wel divs, maar geen colors ? moet er in mozilla iets in de divs staan voordat hij deze laat zien ofzow ?
Gewijzigd op 24/11/2005 20:51:00 door Roel
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 20:51:00
Quote Anchor link
Als je een element op position is absolute zet wordt hij uit de 'flow' van de pagina gehaald. Hij behoudt inderdaad zijn positie ten opzichte van zijn "parent", maar die parent weet niet meer hoe hoog zijn "child" is.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 20:59:00
Quote Anchor link
Roel, geef eens een beschrijving van het doel van deze lay-out?
 
Roel

Roel

24/11/2005 21:00:00
Quote Anchor link
nou misschien dat dit duidelijker is, dit probeer ik te maken, de hoogte van het block is afhankelijk van de grootte van de tekst die erin komt, verder wil ik in 1 van de overige vlakken een plaatje, die sowieso kleiner is als de tekst die erin komt en dus zou ik deze verticaal willen centreren of met een padding op juiste hoogte brengen, maar zoals jullie merken kan ik nog geeneens 2 divs in elkaar zetten welke er in mozilla hetzelfde uitziet als in IE

http://213.46.223.78/images/voorbeeld.JPG

mijn doel is div's leren te begrijpen. In de tutorials die ik gelezen heb is het allemaal zo simpel, misschien omdat ik de voorbeelden van deze tutorials niet met mozilla bekeken heb.

in het plaatje wil ik de "totale" div (container ofzo) wel 100% hebben.
Gewijzigd op 24/11/2005 21:02:00 door Roel
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 21:02:00
Quote Anchor link
Is het voor een navigatie-menu?

EDIT:

overigens vind ik het dapper dat je CSS probeert te leren :-)
Gewijzigd op 24/11/2005 21:04:00 door Jan Koehoorn
 
Roel

Roel

24/11/2005 21:05:00
Quote Anchor link
nee, ik wil gewoon heel graag met div's werken. ik heb al wel iets gemaakt : http://213.46.223.78/index.php met divs, dit is me (naar mijn doen :P ) goed gelukt. Nu wil ik iets wat mij veel simpeler lijkt en werkt het niet in mozilla..

EDIT: dankje, nu maar hopen dat ik het ook echt zal gaan "begrijpen" :)
Gewijzigd op 24/11/2005 21:06:00 door Roel
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 21:10:00
Quote Anchor link
Die ziet er hier goed uit.
 
Roel

Roel

24/11/2005 21:13:00
Quote Anchor link
dankje, maar een divje in een ander divje lukt met dan weer niet :-) mozilla vertikt het gewoon :-(
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 21:21:00
Quote Anchor link
Om een rijtje vakken te makken, kun je beter geen div in een div stoppen. Het gaat veel makkelijker met een unordered list. Zal ik daar een voorbeeldje van maken?
 
Roel

Roel

24/11/2005 21:23:00
Quote Anchor link
ok, ik ben een stap verder. Mozilla bleek de stylesheet niet te pakken, nu pakt hij deze wel.

Nu heb ik dit : http://213.46.223.78/admin/index.php

als je deze pagina met firefox en IE bekijkt zie je ( iig ik :-) ) dat de balk in mozilla veel "lager" is dan in IE. Enig idee hoe dit komt ?

unorderd list zegt me niks. Is het een <ul> <li> gebeuren ? ja ik zou heel graag een voorbeeldje zien, bedankt alvast !
Gewijzigd op 24/11/2005 21:24:00 door Roel
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.