css in php file

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Timor bos

Timor bos

19/03/2011 17:05:57
Anchor link
Hallo,

ik heb een contactformulier gemaakt die een .php bestand aanroept (send_contact.php)
nu wil ik de tekst die send_contact.php echo't in dezelfde stijl hebben als de rest van de website die gewoon bestaat uit html pagina's. De stijl op de rest van mijn (html)pagina's is gewoon:

<style type="text/css">
body,td,th {
font-family: arial;
font-size: 14px;
color: #a1a8a2;
}
</style>

dit is de code van send_contact.php:

/////////////////////////////////////////////////


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

$naam
= $_POST['naam'];
$email = $_POST['email'];
$bericht = $_POST['bericht'];

if (empty($naam))
$error = 'U heeft nog niet alle verplichte velden ingevuld! <br> <FORM><INPUT TYPE="button" VALUE="Terug" onClick="history.go(-1);return true;"></FORM> ';
if (empty($email))
$error = 'U heeft nog niet alle verplichte velden ingevuld! <br> <FORM><INPUT TYPE="button" VALUE="Terug" onClick="history.go(-1);return true;"></FORM> ';
if (empty($bericht))
$error = 'U heeft nog niet alle verplichte velden ingevuld! <br> <FORM><INPUT TYPE="button" VALUE="Terug" onClick="history.go(-1);return true;"></FORM> ';

if ($error) {
echo $error;
}
else {


// Contact subject
$subject ="Bericht van $naam";
// Details
$message="$bericht Verzonden door $naam $plaats $adres $postcode $tel";

// Mail of sender
$mail_from="$email";
// From
$header="from: $naam <$mail_from>";

// Enter your email address
$to ='[email protected]';

$send_contact=mail($to,$subject,$message,$header);

// Check, if message sent to your email
// display message "We've recived your information"

if($send_contact){
echo "Bedankt, we hebben uw bericht ontvangen!";
}

else {
echo "ERROR";
}}

?>

/////////////////////////////////////////////////

ik zou dus willen dat bijvoorbeeld $error wordt weergegeven in die stijl.
Heeft iemand enig idee hoe ik dit voor elkaar krijg?
Thanx
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:30:48
 
Sander de Vos

Sander de Vos

19/03/2011 17:17:14
Anchor link
Maak je script HTML Valid en voeg een CSS bestand in als style sheet.
 

19/03/2011 17:21:17
Anchor link
- Controleren of een formulier gepost is doe je met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
- Variabelen pas kopieren als je zeker weet dat ze veilig te gebruiken zijn. Dat weet je nu niet dus gewoon $_POST[...] gebruiken.
- Zie ook trim.
- Inline css / javascript is slecht.
- history.go(-1) is onzin en werkt slecht.
- Logica is niet slim. Als je nou nog een array aanmaakte met errors, dan was het nog logisch dat je een if deed. Nu is de if niet logisch.
- De if($error) kijkt of $error true is. Dat is eigenlijk niet correct.
- Variabelen buiten quotes halen.
- $mail_from="$email" <- Dit is de grootste onzin die er bestaat. Waarom?!?! Slaat nergens op. Doe ze buiten quotes.
- Waarom kopieer je een variabele (zie vorige regel)?!
- mail injections mogelijk.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

19/03/2011 17:23:46
Anchor link
@karl het lijkt me sterk als hij dit heeft geschreven
 

19/03/2011 17:26:01
Anchor link
Jordi kroon op 19/03/2011 17:23:46:
@karl het lijkt me sterk als hij dit heeft geschreven


So what. Dan doet ie maar wat moeite en leert ie het.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

19/03/2011 17:27:19
Anchor link
Dat is waar ja .
 
Timor bos

Timor bos

19/03/2011 17:30:44
Anchor link
nee is een script dat ik op internet heb gevonden, heb er ook niet echt verstand van vandaar, excuses haha. Wat betekent een script HTML Valid maken?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

19/03/2011 17:32:55
Anchor link
http://translate.google.nl/#en|nl|valid
Gewijzigd op 19/03/2011 17:33:22 door Jordi Kroon
 
B a s
Beheerder

B a s

19/03/2011 18:05:36
Anchor link
Kun je controleren op http://validator.w3.org/
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

19/03/2011 18:12:19
Anchor link
Of als je je css wilt controleren:
http://jigsaw.w3.org/css-validator/
 

19/03/2011 18:26:15
Anchor link
Waarom maak je drie topics aan? Je laatste drie topics gaan allemaal over hetzelfde... En waarom sluit geen enkele moderator de topics?
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2011 18:48:49
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

19/03/2011 20:37:22
Anchor link
dubbel topic. 1 script 1 topic.[/modedit]
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.