css includen met if

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dirk Renes

Dirk Renes

04/11/2011 10:27:55
Quote Anchor link
Ik heb een if gemaakt en wil graag een css includen afhankelijk van een parameter die meegegeven word. dus als h == 1 of h == 0.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    if($header == '1')
    {

        
        include" <link href="template_aware/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> ";
    }

    else
    {
        include" <link href="template_aware/styles.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> ";
    
    }

    ?>

Zo gaat het dus niet maar ik wil graag wel de link includen. hoe kan ik dit het beste doen.
Gewijzigd op 04/11/2011 10:28:16 door Dirk Renes
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:43:14
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2011 10:28:38
Quote Anchor link
Denk eens logisch na, waar staat de link in je HTML code?
 
Dirk Renes

Dirk Renes

04/11/2011 10:30:05
Quote Anchor link
- Aar - op 04/11/2011 10:28:38:
Denk eens logisch na, waar staat de link in je HTML code?


Ja in met header, alleen ik ben afhankelijk van een css namelijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2011 10:31:04
Quote Anchor link
gebruik dus een if statement en plaats beide links in een variabele.
En gooi die variabele in de HTML-code.
 
Jelle -

Jelle -

04/11/2011 10:31:14
Quote Anchor link
Wat je zou kunnen doen is tussen je <head> tags dit verhaal opnemen, wat je nu probeerd is een html verwijzing naar een css bestand te includen, je hoeft alleen maar deze verwijzing op te nemen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<html
 <head>
  <?php
    if($header == 1){
      echo '<link ..... />';
    }
else{
      echo '<link ..... />';
    }

  ?>

  </head>
</html>

Edit: en wat Aar zegt is natuurlijk wat mooier, logica en html gescheiden houden :)
Gewijzigd op 04/11/2011 10:33:05 door Jelle -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2011 10:35:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<head>
  <?php
    if($header == 1){
      $link  = 'style1.css';
    }
else{
      $link  = 'style2.css';
    }

  ?>

  <link href=<?=$link;?>.... />
  </head>
</html>
 
Dirk Renes

Dirk Renes

04/11/2011 10:37:45
Quote Anchor link
Ik krijg wel wat geinclude, maar niet bij een me lyout te zien. hoe kan dit komen

Toevoeging op 04/11/2011 10:41:53:

- Aar - op 04/11/2011 10:35:56:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<head>
  <?php
    if($header == 1){
      $link  = 'style1.css';
    }
else{
      $link  = 'style2.css';
    }

  ?>

  <link href=<?=$link;?>.... />
  </head>
</html>


Bedankt Aar, voor altijd je goed hulp. Simpele maar logische oplossing.
Gewijzigd op 04/11/2011 10:42:24 door Dirk Renes
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.