CSS inhoud probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erik den Blaauwen

erik den Blaauwen

13/01/2008 22:57:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een css layout, alleen ik heb daar een klein probleempje dat ik zelf niet verholpen krijg.

Dit is de site waar het omgaat: http://www.picel.nl/cms/cms.html

Je zit aan de linker kant van dit soort | staan, deze streepjes moeten binnen de div vallen

Dit is de css die daar bij hoort.
#Content{
width:800px;
height:100%;
background-color:#DFEAE9;

min-height:50px;

margin:0 auto;


border-left:1px solid #2a2a2a;
border-top:1px solid #2a2a2a;
border-right:1px solid #2a2a2a;
}
#Content_Left{
float: left;
height: 100%;
width: 575px;
min-height:50px;
}
#Content_Right{
height: 100%;
width: 25px;
float: right;
min-height:50px;
}
#Content_Center{
width: 200px;
height:100%;
/*min-height:600px;*/
background-color:#c7d6d5;

min-height:50px;

margin-left: 575px;
margin-right: 25px;
}

Dit zijn de div in het layout:
<div id="Content">
<div id="Content_Left">|<br />
|<br />
|<br />
|<br />
|<br />
|<br />
|<br />
|<br />
|<br />
|<br />
|</div>
<div id="Content_Right">..</div>
<div id="Content_Center">//|<br />
</div>
</div>

Kan iemand mij vertellen wat het probleem is?

Alvast bedankt voor je hulp ! :D:D
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 07:28:13
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

13/01/2008 23:01:00
Quote Anchor link
Je hebt een float op de Content_Left div gezet. Daarom breekt hij uit zijn container div (Content)

Als je die een breedte en een overflow: hidden geeft, rekt hij weer mee.

Voor de breedte kun je een vast getal in pixels opgeven of een percentage.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

13/01/2008 23:01:00
Quote Anchor link
Zijn gister 2 topics over geweest, even zoeken op het forum!
 
Erik den Blaauwen

erik den Blaauwen

13/01/2008 23:11:00
Quote Anchor link
het werkt nu nog niet 100%

Aangepaste css:
#Content{
width:800px;
height:100%;
background-color:#DFEAE9;

min-height:50px;

margin:0 auto;


border-left:1px solid #2a2a2a;
border-top:1px solid #2a2a2a;
border-right:1px solid #2a2a2a;
}
#Content_Left{
height: 100%;
width:575px;
overflow:hidden;
min-height:50px;
}
#Content_Right{
height: 100%;
width: 25px;
float: right;
min-height:50px;
}
#Content_Center{
width: 200px;
height:100%;
/*min-height:600px;*/
background-color:#c7d6d5;

min-height:50px;

margin-left: 575px;
margin-right: 25px;
}


nogmaals alvast bedankt voor de hulp
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

13/01/2008 23:18:00
Quote Anchor link
En wat is nu je vraag?
 
Erik den Blaauwen

erik den Blaauwen

13/01/2008 23:22:00
Quote Anchor link
Nu staan left, center en right niet meer naast elkaar, want center en right zijn er onder geplaatst.

zie: http://www.picel.nl/cms/cms.html

Die css staat hierboven vermeld.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door erik den Blaauwen
 
Erik den Blaauwen

erik den Blaauwen

14/01/2008 13:56:00
Quote Anchor link
Kan iemand erachter komen wat er fout is?

Alvast bedankt.
 
J V

J V

14/01/2008 14:41:00
Quote Anchor link
Je mag eigenlijk pas bumpen nah 24 uur, daar moet je volgende keer even op letten ;).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
#Content {
background-color:#D1EBDA;
border-left:1px solid #2A2A2A;
border-right:1px solid #2A2A2A;
border-top:1px solid #2A2A2A;
margin:0pt auto;
width:800px;
height:auto;
}
#Content_Left {
height:100%;
min-height:50px;
overflow:hidden;
width:575px;
float:left;
}
#Content_Right {
float:right;
height:100%;
min-height:50px;
width:25px;
}
#Content_Center {
background-color:#FFFFFF;
height:100%;
margin-left:575px;
margin-right:25px;
min-height:50px;
width:200px;
}

Hier je css die aangepast is. Nu staat alles op 1 rij, maar je achtergrond (dat blauw) loopt maar tot die 50 px of er moet meer tekst in komen te staan.
Als je meer vragen hebt hoor ik het wel.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 
Erik den Blaauwen

erik den Blaauwen

14/01/2008 14:58:00
Quote Anchor link
Ik heb het aangepaste CSS van jou erin geplaatst en dan krijg ik het volgende resultaat: http://www.picel.nl/cms/cms.html

De tekst in het linker tekst vak (genaamd: Content_left) gaat nog steeds over de footer heen.
 
J V

J V

14/01/2008 15:26:00
Quote Anchor link
Ik mis bij je content-left nog een float-left.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
body{
    margin:0 auto;
    /*background-color:#EBF1F0;*/
}
/*----------------- Header ---------------------*/
#Header{
    width:800px;
    height:100px;
    background-image:url(afbeeldingen/Header_bg.png);
    margin:0 auto;
    border:1px solid #2a2a2a;
}
#Header_Left{
    float: left;
    height: 100%;
    width: 569px;
    padding-left:3px;
}
#Header_Right{
    height: 100%;
    width: 25px;
    float: right;
}
#Header_Center{
    width: 200px;
    height:100%;
    /*min-height:600px;*/
    background-color:#FFFFFF;
    
    margin-left: 575px;
    margin-right: 25px;
}
    
            /*-- style --*/
.Titel{
    font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size:30px;
    font-weight:bold;
    color:#CC3300;
}
.H_klein{
    font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size:9px;
    font-weight:bold;
    color:#2a2a2a;
}
.H_Normaal{
    font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size:12px;
    color:#333333;
}
.H_Normaal_bold{
    font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size:12px;
    font-weight:bold;
    color:#333333;
}            
            




/*----------------- Main ---------------------*/
#Main{
    width:800px;
    height:25px;
    /*background-color:#EBF1F0;*/
    
    margin:0 auto;
}
            /*-- style --*/
.M_Normaal{
    font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size:12px;
    color:#333333;
}            
            
            
            
            
/*----------------- Content --------------------*/
#Content{
    width:800px;
    height:100%;
    background-color:#d1ebda;
    
    min-height:50px;
    
    margin:0 auto;
    
        
    border-left:1px solid #2a2a2a;
    border-top:1px solid #2a2a2a;
    border-right:1px solid #2a2a2a;
}
#Content_Left{
    height: 100%;
    width:575px;
    overflow:hidden;
    min-height:50px;
}
#Content_Right{
    height: 100%;
    width: 25px;
    float: right;
    min-height:50px;
}
#Content_Center{
    width: 200px;
    height:100%;
    /*min-height:600px;*/
    background-color:#FFFFFF;
    
    min-height:50px;
    margin-left: 575px;
    margin-right: 25px;
}
            /*-- style --*/




/*----------------- Header ---------------------*/
#Footer{
    width:800px;
    height:100%;
    background-color:#91c9a4;
    margin:0 auto;
    border-left:1px solid #2a2a2a;
    border-bottom:1px solid #2a2a2a;
    border-right:1px solid #2a2a2a;
}
            /*-- style --*/
.F_Klein{
    font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size:10px;
    color:#333333;
}

Vervang je oude code door deze. Of voeg bij je content-links die float:left toe. Anders verglijk je wat je nu hebt met diegene hierboven, dan zie je het wel.
 
Erik den Blaauwen

erik den Blaauwen

14/01/2008 15:43:00
Quote Anchor link
Ik heb het bovenstaande CSS gekopieerd en geplakt maar het werkt nog steeds niet goed. als ik een float left toepas dan staan ze wel naast elkaar alleen dan gaat de id Content_left over der footer heen.

in ieder geval alvast bedankt voor het meedenken :D!

Ik zie zelf niet wat nou precies het probleem is, zal wel een klein dingetje zijn dat ik niet zie :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door erik den Blaauwen
 
J V

J V

14/01/2008 19:17:00
Quote Anchor link
Ahaah, jij wilt een footer die onderaan je pagina zit maar zodra je content langer word, dat hij mee naar beneden schuift?
Dat kan je heel makkelijk doen.
Klik hier voor een voorbeeld en kijk goed naar de css en html
 
Erik den Blaauwen

erik den Blaauwen

14/01/2008 19:41:00
Quote Anchor link
Bedankt voor die site, alleen ik kom er nog niet echt uit met behulp van die broncode van die site.

maar het is in ieder geval dat de footer mee naar onder gaat als de content langer wordt. Als de content_center langer wordt dan gaat de footer wel mee, mar zodra content_left en content_right langer worden dan gaan ze over de footer heen..

en het is dus uit eidnelijkde bedoeling dat als 1 van de drie content langer worden dat ze dan allemaal de zelfde lengte hebben. en dat de footer ook mee schuift naar beneden of boven.
 
J V

J V

14/01/2008 19:46:00
Quote Anchor link
Dan wil jij Fauxcolumns. Moet je eens zoeken op google. Jan Koehoorn heeft daar ook wat over dacht ik, moet je even wachten dan zet ik het zo neer hier.
 
Erik den Blaauwen

erik den Blaauwen

14/01/2008 20:23:00
Quote Anchor link
ik zal anders zelf ook nog wel kijken wat k daar over kan vinden, maar als jij iets hier neer zou kunnen zetten er over, zou dat erg aardig zijn :D.
 
Wouter K

Wouter K

14/01/2008 20:32:00
Quote Anchor link
Jordy , Je wilt iemand helpen Ok alles goed :) kijk eens in FF2 naar je woonwinkel hij is niet om te bezoeken of mijn scherm valt uitmekaar
 
J V

J V

14/01/2008 21:53:00
Quote Anchor link
wouter schreef op 14.01.2008 20:32:
Jordy , Je wilt iemand helpen Ok alles goed :) kijk eens in FF2 naar je woonwinkel hij is niet om te bezoeken of mijn scherm valt uitmekaar

Ben bang dat dat aan jezelf ligt, want ik heb hier ook FF2 en daar mankeert niets aan, plus dat al veel meer mensen het als voorbeeld gebruikt hebben. En van hun heb ik niets gehoord, dus kijk er zelf nog even naar zou ik zeggen ;).
Anders maak je even een printscreen ervan.

@TS:
Klik1
Klik2
Klik4
Hier 4 links, ik moet ze alleen nog even testen.

Edit:
Klik 3 heb ik weggehaald want die werkte alleen als de content in het midden langer werd. Klik 4 is een mooie van jan koehoorn en vind ik persoonlijk zelf de beste (ik ben niet anders gewent van Jan) dus daar zou ik even naar kijken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.