CSS luistert niet naar class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willem Jan Z

Willem Jan Z

06/09/2006 20:52:00
Quote Anchor link
Ik snap maar niet waarom het niet werkt, en heb het gevoel dat ik iets simpels over het hoofd zie. Maar ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<table class="main">
            <tr>
                <td onmouseover="this.className='hover'" onmouseout="this.className=''" onclick="self.location.href='pages.php'">
                    <img src="./images/document.png" alt="" height="48" /><br />
                    Pagina&#39;s
                </td>
                <td onmouseover="this.className='hover'" onmouseout="this.className=''" onclick="self.location.href='menu.php'">
                    <img src="./images/text_tree.png" alt="" height="48" /><br />
                    Menu
                </td>
            </tr>
        </table>

en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
    * {
        margin:0px;
        padding:0px;
    }
    
    body {
        font:12px Verdana, Sans-Serif;
        color:#036;
        background:#3588bc;
    }
    
    td {
        font:12px Verdana, Sans-Serif;
    }
    
    h4, th {
        font:13px Verdana, Sans-Serif;
        font-weight:bold;
    }
    
    [..]
    
    #content {
        border:solid 1px #000;
        margin:10px;
        padding:5px;
        background:#99cee6;
    }
    
    [..]
    
    table.menu {
        border:solid 1px #000;
        background:#CCC;
    }
            
    table.menu th {
        height:25px;
    }
    
    table.menu td, table.menu th {
        border:solid 1px #000;
        background:#FFF;
        text-align:center;
        padding:2px;
    }
    
    table.menu .small {
        width:25px;
    }
    
    table.menu .big {
        width:300px;
        text-align:left;
        padding-left:10px;
    }
    
    table {
        margin:20px;
    }
    
    table.main td {
        text-align:center;
        width:80px;
        height:80px;
        border:solid 1px #99cee6;
        cursor:pointer;
        font:12px Verdana, Sans-Serif;
        color:#036;
    }
    
    table.main td.hover {
        background:#369;
        border:solid 1px #000;
        color:#FFF;
    }
    
    [..]

Maar toch wordt de style niet toegepast. Als ik in de de CSS gewoon 'table td' ipv table.main td dan werkt het wel, maar dan worden alle tabellen aangepast, en dat is niet de bedoeling.

Ziet iemand wat ik verkeerd doe? Of weet iemand wat er mis gaat? Het probleem doet zich in alle browsers voor die ik getest heb (Opera, FireFox en IE)

Betreffende pagina

Edit
Oke, en blijf verder lekker van de pagina af. Het is alleen om de bron te kunnen bekijken, niet om te testen!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 14:10:10
 
Bart van der veen

bart van der veen

06/09/2006 21:11:00
Quote Anchor link
bij mij doet hij het prima.

edit
getest in ie en ff
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bart van der veen
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2006 21:11:00
Quote Anchor link
Ik zal even voor je kijken.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

06/09/2006 21:17:00
Quote Anchor link
Tnx Jan!

@bart, het ziet er misschien goed uit, maar het hoort anders :) Ik zal het even toelichten, ookal zou je het ook uit de CSS kunnen halen.
De bedoeling is, dat ze wat verder van elkaar komen te staan (80px breed en hoog), en met mouseover (dus .hover) de achtergrond verandert en je muis een handje wordt. Maar dat gebeurt dus niet.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

06/09/2006 21:18:00
Quote Anchor link
en als je table.main nu is vervangt door .main
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

06/09/2006 21:18:00
Quote Anchor link
ik zie de fout niet

Edit:

sorry ik zag je post er na nog niet!!
anders gebruik je inplaats van classes id's
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DirkJan Heinen
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2006 21:19:00
Quote Anchor link
bart:
bij mij doet hij het prima.

edit
getest in ie en ff

bij mij ook als ik hem lokaal test.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

06/09/2006 21:20:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie, had ik ook al geprobeerd, maar dat werkte ook niet. Heb ook #content p tabel.main td geprobeerd, maar zelfs dat mocht niet baten :) (Kan natuurlijk nog 'html body #content p tabel.main td' proberen :P)

Edit: Hmmm, bij jullie werkt het dus normaal :S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Bart van der veen

bart van der veen

06/09/2006 21:21:00
Quote Anchor link
zowel de achtergrond veranderd als dat handje verschijnt

check anders mijn testje:
http://nvmac.nl/test.htm
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bart van der veen
 
Han eev

Han eev

06/09/2006 21:21:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je table class bent vergeten.
Hij gaat pas oplichten als de td class in de tabel main zit en je hebt die geen class toegewezen.

als je de tabel, waar de knoppen inzitten, class='main' geeft doe hij het

Edit: Beetje laat *-)

Edit 2: Het script bij je eerste post heeft wel class='main' maar je voorbeeld niet

Edit 3: Hij doet het nu wel. (je hebt table.main td.hover veranderd naar table td.hover) ;)

Nog even een kleine aanvulling



Quote:
<table> Ik denk dat dit <table class='main'> Moet worden
<tr>

<td onmouseover="this.className='hover'" onmouseout="this.className=''" onclick="self.location.href='pages.php'">
<img src="./images/document.png" alt="" height="48" /><br />
Pagina&#39;s
</td>
<td onmouseover="this.className='hover'" onmouseout="this.className=''" onclick="self.location.href='menu.php'">
<img src="./images/text_tree.png" alt="" height="48" /><br />
Menu
</td>
</tr>

</table>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

06/09/2006 21:31:00
Quote Anchor link
Han, dat komt omdat ik dit:
Afbeelding plaatje aan het brouwen was, daarom klopt het voorbeeld weer wel/niet etc :)

Maar hier zie je dus wat er bij mij fout gaat. Maar bij jullie gaat het dus goed? (Code is weer zoals het hoort)
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

06/09/2006 21:44:00
Quote Anchor link
Oke, nu wordt ik gek. Ik heb microapi.js in mijn algemene js file geplaatst. microapi.js verwijdert, en nu werkt alles opeens naar behoren :S Snap jij het snap ik het.. Ik iig niet.
Maar ben blij dat het wel werkt nu.

Bedankt allemaal voor het meedenken!
 
Kalle P

Kalle P

06/09/2006 21:45:00
Quote Anchor link
Bij mij doen ook beiden hovers het. Zowel IE als in FF, in IE krijg ik wel een fout melding op line 9 karakter 4. Zal wel JS zijn.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

06/09/2006 21:56:00
Quote Anchor link
Ik gebruik deze hover al langer dan vandaag. En t werkt prima, een voorbeeld is bij www.siddeburen.eu af te halen, wel <td> tag voor volledige breedte.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.