css print

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Francoi gckx

Francoi gckx

18/12/2012 11:40:15
Quote Anchor link
Ik probeer een ander style voor printen maar het werkt niet, printpreview geef geen verandering.
Dit is wat gedaan heb:
een class gemaakt.
dit zit in print_cv.css
in me header pagina dit gezet:

<link rel="stylesheet" href="styles/print_cv.css" type="text/css" media="print"/>

.NonPrintable
{
display: none;
}

en dit heb ik geprobeerd:

@media print {
display: none;
}
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 15:02:38
 
Siep de Veer

siep de Veer

18/12/2012 11:55:53
Quote Anchor link
het zou toch met de @ moeten.

Toevoeging op 18/12/2012 11:59:06:

@media print {
p.print {display: none;}
}

en dan

<p id='print'> ...hier je text en zo... </p>
Gewijzigd op 18/12/2012 11:57:17 door siep de Veer
 
Francoi gckx

Francoi gckx

18/12/2012 11:59:07
Quote Anchor link
Ok dat staat in mij css bestand, wat moet ik dan bij de elementen zetten waar ik display:none, als print, op wil toepassen?
 
Siep de Veer

siep de Veer

18/12/2012 12:01:56
Quote Anchor link
heb je het al geprobeerd?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

18/12/2012 12:04:34
Quote Anchor link
ok ik heb nu dit:

@media print {
.nietprint {display: none;}
}

en dan in header.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
<div id="inloggen_vak" class="nietprint">
      [
code]<?php include('includes/inlog_vak.php'); ?>

    </div>
en

<div id="topnav" class="nietprint">
     <?php include_once('menu.php'); ?>
    </div>
?>


Maar het werkt alleen bij eentje
 
Siep de Veer

siep de Veer

18/12/2012 12:15:26
Quote Anchor link
dat komt omdat er class staat in je code maar een . in je css maar dat moet een # zijn

dus

@media print {
#nietprint {display: none;}
}

en dan in header.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
<div id="inloggen_vak" class="nietprint">
      [
code][code]<?php include('includes/inlog_vak.php'); ?>

    </div>
en

<div id="topnav" class="nietprint">
     <?php include_once('menu.php'); ?>
    </div>
?>

[size=xsmall][i]Toevoeging op 18/12/2012 12:23:16:[/i][/size]







en ik weet ook niet of het kan wat je doet,

met de div
daar staat een id en een class in
dus dat zou ik zo aanpassen

<div id="inloggen_vak" >
  <div class="nietprint">
      <?php include('includes/inlog_vak.php'); ?>
  </div>
</div>
<div id='topnav'>
  <div class='nietprint'>
     <?php include_once('menu.php'); ?>
  </div>
</div>
Gewijzigd op 18/12/2012 12:23:50 door siep de Veer
 
Chris PHP

Chris PHP

18/12/2012 12:54:25
Quote Anchor link
@Siep,

Dat is niet juist wat je nu zegt, een class wordt in css met een punt (.) aangeduid. Terwijl een id met een hekje (#) wordt aangeduid.
 
Siep de Veer

siep de Veer

18/12/2012 12:59:11
Quote Anchor link
ja je hebt gelijk ja sorry daarvoor maar dan is het dus zo.



@media print {
.nietprint {display: none;}
}


<div id="inloggen_vak" >
<div class="nietprint">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('includes/inlog_vak.php'); ?>

</div>
</div>
<div id='topnav'>
<div class='nietprint'>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include_once('menu.php'); ?>

</div>
</div>
 
Francoi gckx

Francoi gckx

18/12/2012 13:15:42
Quote Anchor link
Jep man,, dat werkt..

Bedankt voor de snelle reacties en de oplossing!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.