CSS probleem in IE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Miniejjj

Miniejjj

23/03/2008 15:14:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben voor iemand een layout aan het maken, maar in Internet Explorer staat de content een stuk onder de bovenkant en in FireFox. Ik heb tot nu toe deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>Tijmen Helder</title>

    <style type="text/css">
div#container            {margin: 0 auto; width: 651px;}
div#content            {float: right; width: 472px;}
div#menu                {float:left; width: 165px;}
div#inhoud            {overflow:hidden;}
div.menuheader        {height: 7px; width: 165px; background: url('menuheader.png') center top no-repeat;}
div.menucontent        {width: 165px; background: url('menubac.png') center top repeat-y;}
div.menutekst            {padding-left: 3px; padding-right: 3px;}
div.menufooter        {width: 165px; height: 7px; background: url('menufooter.png') center top no-repeat;}
div.contentheader        {height: 7px; width: 472px; background: url('contentheader.png') center top no-repeat; padding-bottom: 0px;}
div.contentcontent        {width: 472px; background: url('contentbac.png') center top repeat-y;}
div.contenttekst        {padding-left: 3px; padding-right: 3px;}
div.contentfooter        {width: 472px; height: 7px; background: url('contentfooter.png') center top no-repeat;}



</style>
    
</head>

<body bgcolor="#a1d5ed">
<div id="container">
    <div id="inhoud">
        <div id="menu">
            <div class="menuheader"></div>
            <div class="menucontent">
                <div class="menutekst">
                Hallo <br />
                Hallo<br />
                </div>
            </div>
            <div class="menufooter"></div>
        </div>
        <div id="content">
            <div class="contentheader"></div>
            <div class="contentcontent">
                <div class="contenttekst">
                Content tekst
                </div>
            </div>
            <div class="contentfooter"></div>
        </div>
    </div>

</div>
</body>
</html>


Een werkend voorbeeld: http://84.81.112.217/tijmen/index1.htm

Kan iemand misschien zeggen wat ik moet/kan veranderen aan mijn code om het ook IE te laten werken? Alvast bedankt.

Arthur
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 01:05:57
 

23/03/2008 15:17:00
Quote Anchor link
Zet in je html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<!--[if IE]>
            <style>
div.content{
  //deze stijl geld alleen voor ie
}
                            </style>
        <![endif]-->

En dan kan je tussen <style> en </style> de css opgeven die alleen voor ie geld.
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

23/03/2008 15:18:00
Quote Anchor link
wat is er fout aan dan??

ik zie hem in IE en FF hetzelfde.

als je bedoeld dat je tekst helemaal links staat, voeg eens een padding-left toe
 
Miniejjj

Miniejjj

23/03/2008 22:15:00
Quote Anchor link
Nee, dat is het niet. Het is dat het midden van het menu & content een stuk onder de bovenkant van de balken staat, en dat is alleen in IE zo.

@Mathijs, ik wil graag een CSS code die voor alle browsers gelijk is.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/03/2008 22:36:00
Quote Anchor link
Bedoel je IE6? In IE7 en FF2 krijg ik hetzelfde beeld.
 
Miniejjj

Miniejjj

23/03/2008 22:38:00
Quote Anchor link
Ja, ik bedoel Ie 6 ;)

Krijg je in IE 7 een goed beeld of slecht beeld?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/03/2008 22:44:00
Quote Anchor link
In IE7 en FF6 in ieder geval hetzelfde beeld. De tekst zou wat meer padding kunnen gebruiken. Voor IE6 moet je ff een screendump maken, want sinds ik met Vista werk kan ik niet meer in IE6 checken. Daar moet ik dus binnenkort een aparte computer voor neerzetten.
 
Miniejjj

Miniejjj

24/03/2008 10:51:00
Quote Anchor link
Gewoon een screenshot maken?

Edit:
Hier is ie:
Afbeelding
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Miniejjj
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

24/03/2008 12:13:00
Quote Anchor link
Voeg in je bovenste div (dus menuheader en contentheader) font-size: 1%; toe.
 
Miniejjj

Miniejjj

24/03/2008 21:55:00
Quote Anchor link
Ik denk dus dat IE 6 denkt dat er tekst op komt en automatisch die ruimte alvast neemt?

In ieder geval hardstikke bedankt, het probleem is opgelost!
 
Wouter K

Wouter K

24/03/2008 22:07:00
Quote Anchor link
margin-top: 0px;
Dat helpt ook al !
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/03/2008 22:14:00
Quote Anchor link
De methode die je hier gebruikt, met drie divs dus, is nogal overkill. Je kunt net zo goed een div maken die je als achtergrond de onderkant van het plaatje geeft. Maak hem lang genoeg voor de langste div. Daarna geef je elke eerste header in je div de bovenkant van het plaatje als achtergrond.

Sowieso kun je er vraagtekens bij zetten wanneer je lege divs voor een lay-out gaat gebruiken. Meestal is het niet nodig, zelfs niet om floats te clearen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.