CSS probleem kom er niet uit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

05/01/2007 12:43:00
Quote Anchor link
Ik heb dit:

html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" title="default" href="resultstyle.css" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
 
<ul>
    <li class="bg1">
        <ul>
            <li class="bg1_left"><a href="/user/l06b58qt/ph"><b>Something</b></a><br />

                <b><small>Something</small></b><br />

            </li>
            
            <li class="top">
                <div style="float: left;">
                    <a href="/topic/7c917rcc#p7c917rcc" class="msg"><b>Nickname schreef op Date:</b></a>
                </div>
                
                <div style="float: right;">

                    <a href="/topic/47ndbn43/?p=reply&amp;q=trqfkrqf"><img src="/i/f/q.gif" alt="Citeer bericht in db2" /></a>
                    <a href="/topic/47ndbn43/?p=reply&amp;q=trqfkrqf"><img src="/i/f/q.gif" alt="Citeer bericht in nb2" /></a>

                </div>
            </li>
            
            <li class="ms">        
                Message
            </li>
            
            <li class="bottom">
                <div style="float: left;">

                    Something
                </div>
            </li>

        </ul>
    </li>
</ul>

</body>
</html>


css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
.bg1 {
    background-color : #e6e7ec;
}
.bg2 {
    background-color : white;
}
body {
    margin : 5px;
    border : 0;
}
a {
    color : blue;
    border : 0;
    margin : 0;
    padding : 0;
}
b {
    color : blue;
    border : 0;
    margin : 0;
    padding : 0;
}
a:hover {
    color : blue;
    text-decoration : none;
    border : 0;
}
img {
    border : 0;
}
ul {
    list-style : none;
    padding : 0;
    margin : 0;
    width : 800px;
}
ul li {
    border-style : solid;
    border-color : #485780;
    border-width : 1px 1px 0 1px;
    margin : 0;
    padding : 0;
}
ul li ul {
    list-style : none;
    padding : 0;
    margin : 0;
}
ul li ul .bg1_left {
    display : block;
    width : 130px;
    height : 200px;
    float : left;
    padding : 5px;
    margin : 0;
    border : 0;
    border-right : 1px solid #485780;
    background-color : white;
}
ul li ul .bg2_left {
    display : block;
    width : 130px;
    height : 200px;
    float : left;
    padding : 5px;
    margin : 0;
    border : 0;
    background-color : #e6e7ec;
}
ul li ul .top {
    display : block;
    width : 650px;
    height : 40px;
    border : 0;
    border-bottom : 1px solid #485780;
    padding : 0;
    margin : 5px;
    font-size : 12pt;
}
ul li ul .bottom {
    display : block;
    width : 650px;
    height : 40px;
    border : 0;
    border-top : 1px solid #485780;
    padding : 0;
    margin : 5px;
    font-size : 10pt;
}
ul li ul .tp a {
    color : blue;
    border : 0;
}
ul li ul .tp a:hover {
    color : blue;
    text-decoration : none;
    border : 0;
}
ul li ul .ms {
    display : block;
    width : 650px;
    height : 100px;
    border : 0;
    padding : 5px;
    margin : 0;
    font-size : 12pt;
}


In firefox krijg ik steeds dat onder de bovenste lijn (border) nog ruimte zit voordat de <li class="bg1_left"> komt en daarmee dus de border-right van die <li> een stukje lager schuift. In iexplore zit hij wel tegen de bovenkant maar is de rest een stukje groter. Ik heb alllees wat ik weet al geprobeerd, daarna ben ik gaan zoeken naar andere oplossingen maar ik kom er nou echt niet meer uit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen van de Ven
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 07:50:13
 
- -

- -

05/01/2007 12:49:00
Quote Anchor link
linkje aub
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/01/2007 12:53:00
Quote Anchor link
In FF krijg je dat omdat je je body een margin hebt gegeven. Maak daar weer 0 van en klaar ben je;

body { margin: 0px; border: 0; }
 
Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

05/01/2007 12:56:00
Quote Anchor link
Nope werkt niet, dan staat de <ul> wel tegen de rand van de browser aan maar nog steeds die spleet die ik bedoel. Ik ga even de startpost bijwerken met nettere code...
 
Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

05/01/2007 12:57:00
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/01/2007 13:04:00
Quote Anchor link
En als je je ul li een negatieve margin geeft?


ul li {
border-style : solid;
border-color : #485780;
border-width : 1px 1px 0 1px;
margin : -5px;
padding : 0;
}
 
Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

05/01/2007 13:11:00
Quote Anchor link
Ah bijna, iemand op een ander forum heeft het gevonden:

Quote:
ul li ul .top {
display : block;
width : 650px;
height : 40px;
border : 0;
border-bottom : 1px solid #485780;
padding : 0;
margin : 0 5px 5px 5px;
font-size : 12pt;
}


Op de een of andere manier vindt FF dat die margin over de gehele breedte geldt. Maar nu werkt het :D thanks anyway :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.