css probleem met pagina systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Mrhocoma

mrhocoma

20/08/2006 17:01:00
Quote Anchor link
Hoi ik gebruik onderstaand navigatie systeem. Dat werkt prima, allen na het ingebruiknemen van het systeem gaan de pagina's die middels css gecentreerd zijn opeens links uitlijnen?

Hoe komt dat en hoe kan ik het oplosssen?

In de indexpagina include ik het navigatie systeem.
als volgt:

<link href="css/moka_style1.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include("navigatie1.php");?>




voorbeeld layout gecentreerd:
http://www.mokasol.nl/home.php

http://www.mokasol.nl en voorbeeld layout opeens links uitlijnend?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mrhocoma
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 21:02:19
 
- SanThe -

- SanThe -

20/08/2006 17:11:00
Quote Anchor link
Het enige verschil dat ik zie is dat er bij link 2 iets meer witspace onderin de pagina zit. Ze zijn bij mij beiden gecentreerd. Firefox met 1024 pixels.
 
Mrhocoma

mrhocoma

20/08/2006 17:20:00
Quote Anchor link
Ja in Firefox ziet het er acceptabel uit. Het probleem is dan vooral ook erg duidelijk in Explorer..:)
 
- SanThe -

- SanThe -

20/08/2006 17:27:00
Quote Anchor link
In IE staan ze bij mij allebei links.
 
Mrhocoma

mrhocoma

20/08/2006 17:53:00
Quote Anchor link
Wellicht dat iemand anders wel het verschik ziet? Bij mij staat de pagina gewoon als pagina.php in het midden in explorer en dan na ?actie= niet meer?
 
Kalle P

Kalle P

20/08/2006 18:37:00
Quote Anchor link
In IE alleen merkbaar verschil, qua uitlijning.

http://www.mokasol.nl/home.php
Blijft gecentreerd wat ik ook doe.

http://www.mokasol.nl
Blijft links uitgelijnd

edit:
Best grappig heb 7 jaar in Maarn gewoond.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 
Kalle P

Kalle P

20/08/2006 18:47:00
Quote Anchor link
Centreer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
#desite
{
margin-left: auto;
margin-right: auto;
/*De rest......*/
}

Daarnaast let op je HTML.
<link href="css/moka_style1.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
Staat er wel 3x in.

edit:
dat 50em kan idd weg.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 
Mrhocoma

mrhocoma

20/08/2006 19:24:00
Quote Anchor link
Mischien dat dat dan problemen oplevert? Staat er meer keren n omdat ik het ook heb staan in de losse php pagina's die ik aanroep.

Wat is dan het handigst in de index.php niet de css aanroepen maar wel in de andre php pagina's? (mijn voorkeur want soms vindt google de aparte paginas ook en die zien er dan beter uit. Of nog anders?

ps ik heb de css zo aangepast maar uh niente verbetering in explorer. Waarom 50em voor de width? Nu staat er 900px.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mrhocoma
 
Ponzi

Ponzi

20/08/2006 19:49:00
Quote Anchor link
Wel dat van Google snap ik niet helemaal ? Bedoel je voor een ge-include pagina ? Zolang er geen link naar is, zal Google die niet indexeren denk ik :) .

Misschien nog een kleine tip: Verklein je afbeeldingen eens wat ;) . Een foto van 190x280 van 72KB is best wel groot :) . Kan heus wat kleiner ...
 
Mrhocoma

mrhocoma

20/08/2006 22:33:00
Quote Anchor link
Helaas het probleem is nog niet opgelost.

Iemand anders nog een goede suggestie? Ervaring met dit probleem.


(foto's worden nog verbetert..:) Google vindt indexeerd inderdaad alleen pagina's met links. Maar als je een link naar een pagina verwijdert terwijl je die pagina niet weghaald. Kan via google die pagina nog wel in de chache van Google gevonden worden en dus worden bezocht... van daar.. mijn gedachtengang.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/08/2006 22:39:00
Quote Anchor link
In moka_style1.css staat dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
#desite {
    margin: auto;
}

Maak daar eens van:
#desite {
margin: 0px auto;
}
 
Kalle P

Kalle P

20/08/2006 22:55:00
Quote Anchor link
Wat ik al eerder postte
#desite
{
margin-left: auto;
margin-right: auto;
/*De rest......*/
}
Zorgt ervoor dat de div in het midden wordt geplaatst.
 
Danny K

Danny K

20/08/2006 23:12:00
Quote Anchor link
Je moet op de body een text-align: center en margin: 0; en padding: 0; zetten
dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
body {
      margin: 0;
      padding: 0;
      text-align: center;
}


Daarna moet je op #desite text-align: left plaatsen
En je moet er een margin: 0 auto; op plaatsen.
Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
#desite {
     margin: 0 auto;
     text-align: left;
}
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/08/2006 23:18:00
Quote Anchor link
@ Danny: dat zou ook wel werken, maar je moet die div #desite dan nog wel een width meegeven.
 
Danny K

Danny K

20/08/2006 23:20:00
Quote Anchor link
Jan:
@ Danny: dat zou ook wel werken, maar je moet die div #desite dan nog wel een width meegeven.


Dat klopt! maar ik neem aan dat hij dat zelf wel weet en doet omdat je anders nooit zeker weet hoe breed #desite is..

Edit:

Na even snel in de stylesheet gekeken te hebben weet ik dat hij al een breedte van 900px opgegeven heeft :p
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny K
 
Mrhocoma

mrhocoma

21/08/2006 00:48:00
Quote Anchor link
Heb het nu voor elkaar. Thanks.

heb de wijzigingen zoals danny aangaf doorgevoerd werkt als een trein.

en dit stukje weggehaald:
margin-left: auto;
margin-right: auto;

zat um dus toch in de css..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.